Sinteza rezultatelor acțiunii de audit a Camerei de Conturi Constanța la UATC Pecineaga. Ce spune primarul Niculae Stan (DOCUMENT)

 
Sediul Primăriei comunei Pecineaga
 
  • Auditul financiar a fost efectuat în perioada 26 octombrie - 26 noiembrie 2021.
 
Camera de Conturi Constanța a făcut publică sinteza rezultatelor acțiunii de audit desfășurate la Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Pecineaga.
 
Auditul financiar a fost efectuat în perioada 26 octombrie - 26 noiembrie 2021. Camera de Conturi Constanța a prezentat apoi informații sintetice privind indicatorii bugetari ai entității verificate, structura și sumele estimate ale abaterilor constatate, principalele constatări, măsurile luate operativ de conducerea entității auditate pentru înlăturarea deficiențelor constatate, opinia de audit și măsurile dispuse și recomandările formulate de Camera de Conturi.
 
Sinteza completă o puteți consulta în secțiunea „Documente“ a acestui articol.
 
„Lucrăm pentru remedierea, în termenul stabilit, a celor constatate în urma acțiunii de audit și pentru recuperarea debitelor care s-au creat. Urmăm procedurile standard în asemenea situații și ne străduim să rezolvăm cât mai repede deficiențele semnalate de Camera de Conturi“, a declarat Niculae Stan, primarul comunei Pecineaga.  
 
Principalele constatări
 
Exactitatea și realitatea datelor reflectate în situațiile financiare
„Neinventarierea generală a domeniului public deţinut de U.A.T.C. Pecineaga, la termenele stabilite de legislația în vigoare.
Nereevaluarea tuturor elementelor patrimoniale ale U.A.T.C. Pecineaga la termenul prevăzut de lege“.

 
Calitatea gestiunii economico-financiare
„Acordarea salariilor de bază pentru funcționarii publici din cadrul U.A.T.C. Pecineaga, cu depășirea nivelului indemnizației viceprimarului“.

 
Măsurile luate operativ de conducerea entității auditate pentru înlăturarea deficiențelor constatate
 
„În timpul misiunii de audit, conducerera entității nu a luat măsuri de remediere a abaterilor“.
 
Opinia de audit
 
„Opinie cu rezerve cu paragraf de evidențiere a unor aspecte, deoarece valoarea cumulatã a erorilor/abaterilor de la legalitate și regularitate, constatate la entitatea auditatã în sumã de 6 mii lei, se situează sub pragul de semnificație“.
 
Măsurile dispuse și recomandările formulate de Camera de Conturi
 
„- Ordonatorul de credite al U.A.T.C. Pecineaga va dispune măsurile care se impun pentru efectuarea inventarierii generale a elementelor de natura activelor, datoriiilor și capitalurilor proprii deținute.
- Ordonatorul de credite al U.A.T.C. Pecineaga va dispune măsurile care se impun pentru efectuarea reevaluării activelor fixe corporale aflate în patrimoniul U.A.T.C. Pecineaga, în scopul determinării valorii juste a acestora la data bilanțului ţinându-se seama de inflaţie, utilitatea bunului, starea acestuia şi de preţul pieţei, atunci când valoarea contabilă diferă semnificativ de valoarea justă; înregistrarea corespunzătoare în evidența financiar-contabilă și în situațiile financiare întocmite pe anul în curs a rezultatelor reevaluării.
- Ordonatorul principal de credite va dispune măsurile legale ce se impun pentru: stabilirea întinderii și mărimii prejudiciului și recuperarea acestuia, în termenul legal de prescripție, creat prin acordarea de venituri salariale care depășesc nivelul stabilit pentru funcția de viceprimar“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Principalele constatări ale Camerei de Conturi Constanța în urma acțiunii de audit la UATC Mihai Viteazu (DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.