Spaţiile culturale şi de recreere, pe lista de investiţii şi priorităţi a administraţiei locale Pantelimon

De cele mai multe ori, autorităţile locale depun eforturi considerabile, ţinând cont de bugetele locale destul de strâmtorate, pentru a transforma instituţiile culturale în clădiri care să aibă un aspect modern şi care să se plieze pe necesităţile comunităţii. Locuitorii din satul Pantelimonul de Jos, arondat comunei Pantelimon, se bucură de un Cămin Cultural complet refăcut. „Edificiul a fost ridicat în anii ’60,iar de atunci, nu a mai intrat în niciun plan de reabilitare. Am fost nevoiţi să intervenim inclusiv la structura de rezistenţă. Abia anul trecut clădirea a fost preluată de Consiliul Judeţean Constanţa pentru reabilitare, iar zilele trecute, lucrările au fost finalizate. În cel mai scurt timp, să sperăm că lucrarea va fi gata, pentru a putea fi organizate manifestări cultural-artistice în noua instituţie, care va fi dotată şi cu echipamente noi“, a declarat primarul comunei Pantelimon, Vasile Neicu.

Administraţia locală se ocupă de bunăstarea copiilor

Un proiect îndelung discutat vizează parcul din jurul Căminului Cultural aflat în centrul comunei Pantelimon. „Peste aproximativ o săptămână, vom începe lucrările pentru parc. Ne-am dorit mult ca această investiţie să se realizeze, iar toţi localnicii să se bucure de un spaţiu generos şi frumos amenajat, în care să se poată plimba, relaxa şi unde să se desfăşoare diferite activităţi recreative“, a mai spus gospodarul-şef al comunei. Instituţia culturală care va fi înconjurată peste un timp de o frumoasă grădină publică a fost reabilitată în urmă cu trei ani. „Acum, că se apropie sfârşitul de an şcolar, vor premia cei mai silitori elevi. Celor care au învăţat atât de bine încât să ajungă premianţi pe locul I, II sau III, dar şi celor care vor lua menţiuni Primăria şi Consiliul Local le vor oferi câte o carte, cu care să se îndeletnicească în timpul liber. Facem această acţiune în fiecare an, cel puţin de când sunt eu primar, pentru că, astfel, copiii sunt încurajaţi să nu îşi uite îndatoririle de elevi nici în timpul vacanţei“, a conchis Vasile Neicu.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitație organizată de CNI ce vizează reabilitarea clădirii Centrului Multifuncțional din Pantelimon, județul Constanța (DOCUMENT)

19 Mar 2024 472

Cumpărări directe Constanța Aliana-Team Consulting SRL va întocmi documentația pentru realizarea racordurilor la rețeaua de canalizare, în comuna Pantelimon (DOCUMENT)

12 Mar 2024 556

Camera de Conturi Constanța Audit efectuat asupra situațiilor financiare raportate de comuna Pantelimon pentru anul 2022. Concluzii (DOCUMENT)

09 Mar 2024 558

Firme Constanța O nouă firmă deschisă în comuna Pantelimon. Iată cu ce se ocupă

15 Feb 2024 698

Afaceri Constanța Primăria Pantelimon, acord cu Top Geocad SRL pentru furnizarea de servicii de cadastru (DOCUMENT)

12 Feb 2024 735

IPJ Constanța a câștigat procesul deschis de Comuna Pantelimon! La mijloc erau circa 38.000 de euro

08 Jan 2024 765

Tâlhărie în Ilfov. Bătrân agresat și jefuit de un bărbat de 26 de ani. Ce i-a furat

04 Dec 2023 925

Județul Constanța Lucrările de la Centrul After School din comuna Pantelimon se apropie de final

15 Nov 2023 773

Primăria Comunei Pantelimon, județul Constanța, extind lucrările de întreținere a străzii Fierăriei

20 Oct 2023 803

Firme Constanța Ana și Danyel Building SRL se mută în Năvodari

01 Oct 2023 772

Primăria comunei Pantelimon, județul Constanța închiriază două terenuri intravilane

25 Sep 2023 766

Accident rutier în județul Ilfov! Două persoane au ajuns la spital

16 Sep 2023 904

Știri din județul Constanța A demarat tăierea plopilor uscați de pe marginea DJ 225, pentru siguranța traficului auto

18 Aug 2023 985

Societatea Runcu AET Cooperativă Agricolă SRL, înfiiințată recent în județul Constanța

01 Jul 2023 1308

Sediul Primăriei comunei Pantelimon, județul Constanța, renovat prin PNRR

10 Apr 2023 1027