Spectacol culinar la „Zilele oraşului Techirghiol“ Stroopwafele, biscuitele-napolitană olandez, în rolul principal



Zilele oraşului Techirghiol, care încep astăzi şi vor continua cu o adevărată desfăşurare de forţe până duminică seară, promit să fie un adevărat eveniment!



Nu doar partea artistică şi culturală a sărbătorii sunt demne de luat în seamă, ci şi componenţa deliciului culinar. Cu ocazia manifestărilor prilejuite de evenimentul „Zilele oraşului Techirghiol“, Fundaţia Breath România, cu ajutorul Fundaţiei Breath Olanda, va aduce participanţilor la eveniment plăcerea de a degusta gratuit în premiera la Techirghiol faimoasele delicatese olandeze „stroopwafels’’, făcute cu drag, sub atentă supraveghere, de către copiii protejaţi în Centrul „Sparta - Rotterdam’’.



Prima delicatesă olandeză va fi oferită Primarului oraşului Techirghiol, Adrian Stan, astăzi, de la ora 19.00, cu ocazia deschiderii oficiale la scenă a manifestărilor cultural-artistice prilejuite de Zilele oraşului Techirghiol.
Se pare că istoria acestui desert olandez datează din anul 1784. Combinaţia dintre biscuite şi napolitană stropită cu sirop de caramel s-ar fi născut în Gouda, în vestul Olandei, atunci când un brutar, dorindu-şi să folosească într-un fel resturile de panificaţie, le-a îndulcit cu sirop de caramel. Aşa s-ar fi născut ideea, care a fost ulterior perfecţionată şi dusă până la rangul de artă.
Cei interesaţi au posibilitatea de a oferi şi celor dragi posibilitatea de a afla gustul unic al delicateselor olandeze prin achiziţionarea lor de la standul Fundaţiei Breath, amplasat în Piaţa Republicii din Techirghiol.
„Acest moment reprezintă un prim demers în vederea dezvoltarii unei activităţi permanente ce va fi desfăşurată de copiii din Centrul „Sparta - Rotterdam’’ în beneficiul lor“, susţine preşedintele Fundaţiei Breath România, Seitcadil Olgun.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Petrecerea verii Distracţie pe săturate şi multe surprize, la Zilele Oraşului Techirghiol

25 Aug 2014 3828

Delicatese olandeze, în premieră, la Zilele oraşului Techirghiol

22 Aug 2014 2501

Delicatese olandeze … in premiera la Techirghiol!

22 Aug 2014 1484

Vezi aici programul complet al evenimentelor Centrul distracţiei se mută la Techirghiol, de Zilele Oraşului (document)

22 Aug 2014 3285

23 - 24 august Vor avea loc „Zilele oraşului Techirghiol”

21 Aug 2014 2755

COMUNICAT DE PRESA - Primaria orasului Techirghiol

21 Aug 2014 1824