Administratie locala

Sportivi din localitate, cu rezultate deosebite „Comuna Cumpăna răspunde «prezent» sportului!“ (galerie foto)

La sfârşitul săptămânii trecute, pe data de 13 octombrie, a avut loc prima conferinţă de presă a Clubului Sportiv „Victoria“ Cumpăna. Evenimentul s-a desfăşurat sub egida „Sportul, un mod de viaţă la Cumpăna“ şi a avut tema „Suntem pregătiţi pentru competiţiile judeţene şi naţionale“.
 
Conferinţa a fost susţinută de primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, şi directorul clubului sportiv, Ion Răuţă. La eveniment au mai participat: inspectorul şcolar pentru educaţie fizică şi sport din cadrul ISJ Constanţa, Elena Hanu, din partea Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Judeţului (DJST) Constanţa - Mihai Orzan, preşedinte comitetului director - Elena Frîncu, vicepreşedintele comitetului director - Florin Neagu, expertul contabil Paula Vintilă, dar şi directorii instituţiilor de învăţământ din comună, profesori de sport şi antrenorii clubului.
 
Cu acest prilej, a fost prezentată şi noua echipă care se va ocupa de viitorul sportului din Cumpăna. Începând cu data de 7 februarie 2017, Asociaţia Sportivă „Victoria“ Cumpăna s-a transformat în club sportiv, iar funcţia de director interimar a fost asigurată de arbitrul internaţional şi antrenorul de scrimă Sebastian Bezem. În urma concursului desfăşurat în luna septembrie 2017, funcţia de director executiv al Clubului Sportiv „Victoria“ Cumpăna a fost preluată de fostul portar al clubului Farul Constanţa, din perioada 1984 - 1990, Ion Răuţă. Actualul oficial al Clubului Victoria Cumpăna este un om de fotbal cu o experienţă uriaşă în acest domeniu, acesta antrenând mai multe echipe importante din România, dar şi din străinătate, în zona Golfului.
 
Astfel, din comitetul director al Clubului Sportiv „Victoria“ Cumpăna fac parte: preşedinte - Elena Frîncu, vicepreşedinte - Florin Neagu şi membrii Elena Stamat şi Marius Bolboasă (consilieri locali). „Comuna Cumpăna se mândreşte cu un mentor de excepţie, în persoana Elenei Frîncu, personalitate marcantă în lumea sportului românesc, fostă vicecampioană mondială cu Naţionala de handbal, fost director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, membru al Comitetului Executiv Olimpic, membru al Federaţiei Române de Handbal şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, distinsă cu «Colanul Olimpic» de către Octavian Morariu, preşedintele COSR, pentru o viaţă în slujba sportului, care a susţinut şi susţine în continuare dezvoltarea şi promovarea tuturor disciplinelor sportive ce se derulează în comuna Cumpăna. Disciplinele sportive şi sportivii din cadrul Asociaţiei Sportive Cumpăna şi din comuna Cumpăna au obţinut de-a lungul anilor rezultate deosebite, atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Cumpăna răspunde «prezent» sportului!“, a declarat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.

„Vom beneficia de o bază sportivă ultramodernă“ 

„Am plecat la drum cu speranţe mari. Deocamdată, ne concentrăm pe cinci secţii de jocuri sportive, la care ne-am propus să avem un nivel de performanţă cât mai înalt. La secţiile de scrimă, gimnastică ritmică, lupte, rugby şi fotbal, vor activa doar copii din Cumpăna. În prezent, ne antrenăm în cele trei săli de sport de pe raza comunei Cumpăna, iar începând cu anul 2018, prin grija Consiliului Local şi a Primăriei Cumpăna, reprezentate de primarul ec. Mariana Gâju, vom beneficia de o bază sportivă ultramodernă. Încercăm să aducem alături de noi sponsori, oameni care iubesc sportul şi doresc să ne ajute. Vom depune toate eforturile necesare pentru ca acest club sportiv să reprezinte cu mândrie şi onoare comuna Cumpăna, atât pe plan naţional, cât şi internaţional“, a declarat, la rândul său, directorul executiv Ion Răuţă.

Cinci secţii sportive 

În prezent, clubul sportiv are înfiinţate oficial cinci secţii sportive: Gimnastică ritmică - antrenor Elena Vlad, Scrimă - antrenor Sebastian Bezem, Rugby - antrenor Florin Băcioiu, Fotbal seniori - antrenor Luca Augustin, Fotbal juniori - antrenor Cristian Mustacă, Fotbal juniori - antrenor Eduard Năstase, Lupte libere - antrenor George Papazu.
 
Cu acest prilej, Elena Frîncu şi Elena Drăgoi s-au înscris ca membrii cotizanţi ai clubului sportiv. Cei care doresc să devină, la rândul lor, membri cotizanţi ai Clubului Sportiv „Victoria“ Cumpăna o pot face mergând la sediul clubului din comuna Cumpăna, strada Dacia nr. 1, program luni-vineri, 9.00 - 14.00.
 
După conferinţa de presă, Casa de Cultură din Cumpăna a găzduit o întâlnire cu părinţii elevilor Liceului „Nicolae Dumitrescu“, în cadrul căreia au fost prezentate oportunităţile şi beneficiile practicării sportului.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Voie bună şi distracţie Tabere de vară pentru elevii cu rezultate deosebite, la Cumpăna (galerie foto)

19 Jul 2018 529

Comuna Cumpăna și localitatea Cazangic de peste Prut s-au înfrățit. Primarul Mariana Gâju a primit în dar o ie de la edilul-șef Ion Guțu (galerie foto)

14 Jul 2018 482

Acord de infrățire între comuna Cumpăna și localitatea Cazangic, Raionul Leova, din Republica Moldova (galerie foto)

13 Jul 2018 296

Nuntă la Cumpăna Luptătorul Alexandru Călin s-a căsătorit cu Mihaela Spătaru, fostă scrimeră. Naş este Florin Toader, suporter farist (galerie foto)

13 Jul 2018 3004

Etapa națională a „Sesiunii de Comunicări Științifice la disciplina geografie”, găzduită de Cumpăna, la final. Mariana Gâju „Mulțumesc tuturor pentru implicare. Suntem o mare familie" (galerie foto)

11 Jul 2018 632

Etapa naţională a Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice ale elevilor din clasele liceale la disciplina geografie, la Cumpăna

07 Jul 2018 614

Primăria Cumpăna promovează tradiţiile Festivalul „Convieţuire interetnică pe plaiuri Dobrogene“, la o nouă ediţie (galerie foto)

02 Jul 2018 511

Parteneriat solid cu BC Athletic Constanţa La Cumpăna se va înfiinţa o secţie dedicată baschetului masculin şi feminin (galerie foto)

28 Jun 2018 552

Consiliul Local Cumpăna, convocat în şedinţă ordinară. Iată ordinea de zi!

22 Jun 2018 306

Eveniment dedicat poetului Mihai Eminescu, la Cumpăna

22 Jun 2018 527

Premierea campioanelor şi a campionilor CS Victoria Cumpăna a organizat „Festivalul de Gimnastică Ritmică Pentru Copii“ (galerie foto)

19 Jun 2018 424

Festivitate de sfârşit de an şcolar Primăria Cumpăna a premiat elevii merituoşi şi sportivii de la echipa de fotbal juniori

18 Jun 2018 643

Concursul „Micii Sanitari“, la cea de-a XIII-a ediţie. Micuţii din Cumpăna s-au întrecut în cunoştinţe despre primul ajutor (galerie foto)

08 Jun 2018 586

Bază modernă cu terenuri de fotbal, tenis, handbal şi multe alte facilităţi. Cum va arăta Complexul Sportiv „Sfântul Nicolae“ din Cumpăna (galerie foto)

06 Jun 2018 2349

Ziua Internaţională a Copilului, sărbătorită cu multă voie bună la Cumpăna (galerie foto)

02 Jun 2018 503

Consiliul local Cumpăna convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

25 May 2018 400

Consiliul Local al comunei Cumpăna, convocat în şedinţa de îndată. Ordinea de zi (document)

21 May 2018 430

Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Naţional de Folclor „Dor de Cânt Românesc“, organizat de Primăria Cumpăna s-a încheiat. Trofeul, adjudecat de Alexandra Yasmine Polacek din Târgu Jiu (galerie foto)

21 May 2018 783

Ceremonie dedicată Zilei Eroilor. Primăria Cumpăna i-a premiat pe cei doi veterani de război din localitate (galerie foto)

18 May 2018 581

Folclorul românesc din toată ţara, reprezentat la Cumpăna Festivalul Naţional de Folclor pentru Tineri Interpreţi „Dor de Cânt Românesc“, la cea de-a XIII-a ediţie

17 May 2018 846

De ziua internaţională a Familiei, cumpănenii sunt aşteptaţi la teatru la Căminul Cultural din localitate

14 May 2018 737

Conferinţă internaţională, la Cumpăna Primarul Mariana Gâju - „Proiectele finanţate prin programele europene sunt de o importanţă capitală pentru mediul rural din România“ (galerie foto)

10 May 2018 970

Comuna Cumpăna, la Summitul pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (galerie foto)

08 May 2018 813

Târgul ExpoAgroUtil, cel mai mare eveniment de profil din regiune, şi-a deschis porţile Președintele CCI, Mihai Daraban - „Agricultura este un pariu al României, pe care sper să-l câştigăm“ (galerie foto)

04 May 2018 1377

Muzică, dans şi voie bună, de 1 Mai Serbarea câmpenească tradiţională de la Cumpăna a adunat sute de persoane (galerie foto)

02 May 2018 883

Performanţele elevilor, premiate de Primăria Cumpăna (galerie foto)

28 Apr 2018 820

Festivitate la Cumpăna Medaliate cu aur şi argint la Naţionale, micile gimnaste ale CS Victoria Cumpăna au fost premiate (galerie foto + video)

26 Apr 2018 1322

Judeţul Constanţa. În comuna Cumpăna va fi ridicat un monument în cinstea eroilor neamului

25 Apr 2018 1161

Patru medalii la Naţionalele de gimnastică ritmică Fetiţele de aur de la CS Victoria Cumpăna s-au întors acasă victorioase

25 Apr 2018 976

Iubim pământul, iubim natura, iubim viaţa Zeci de persoane au participat la acţiunea Primăriei Cumpăna de plantare a 10.000 de puieţi (galerie foto)

23 Apr 2018 722

Consiliul Local al comunei Cumpăna, convocat în ședință ordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

20 Apr 2018 559

Produsul „Ghiudem tătăresc Moş Iosif“, fabricat în Cumpăna, înscris în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale (galerie foto)

18 Apr 2018 1379

Primarul Mariana Gâju a devenit bunică!

17 Apr 2018 2394

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, numită Raportor în cadrul Comitetului European al Regiunilor

12 Apr 2018 426

Un strop de fericire şi lumină în sufletele persoanelor vârstnice din Cumpăna. Pachete cu alimente pentru Paşte, din partea Primăriei (galerie foto)

06 Apr 2018 952

Luptătorii de la Victoria Cumpăna, şase medalii la Memorialul „Ioan Bărbătei“ (galerie foto)

03 Apr 2018 367

În sfânta zi a Floriilor Şapte copii aflaţi în asistenţă maternală, botezaţi la Cumpăna (galerie foto)

02 Apr 2018 784

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a prezentat raportul de activitate pentru anul 2017 „Ne dorim o comunicare deschisă şi transparentă“ (galerie foto)

30 Mar 2018 802

100 de ani de la înfăptuirea unirii Basarabiei cu România Spectacolul artistic „Acelaşi neam, acelaşi plai şi-acelaşi grai“, la Cumpăna (galerie foto)

29 Mar 2018 708

UPDATE Imagini de la evenimentPrimarul Mariana Gâju prezintă raportul de activitate pe 2017 - ”Vreau să candidez și în 2020!” (galerie foto)

28 Mar 2018 1210

Concurs de scrimă la Cumpăna Copiii de la CS Victoria Cumpăna şi AS Astiana Constanţa şi-au verificat forţele la „Cupa Primăverii“ (galerie foto)

19 Mar 2018 525

Cumpăna, prima localitate din mediul rural unde s-a lansat proiectul „Campionii României în școli, licee și universități“ (galerie foto)

15 Mar 2018 1206

Ziua Femeii organizată la Clubul de Femei al Ambasadei Chinei. Cine s-a aflat pe lista de invitaţi (galerie foto)

09 Mar 2018 438

Doamnele din Cumpăna, sărbătorite de 8 Martie Mariana Gâju - „Femeia este cea care ne dă forţă să mergem mai departe“ (galerie foto+video)

09 Mar 2018 1031

Imagini de la eveniment Ce îşi doreşte Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju (galerie foto+video)

08 Mar 2018 1599

Femeile social-democrate din judeţul Constanţa au sărbătorit Ziua Femeii (galerie foto)

04 Mar 2018 1839

Mesaj transmis de primarul Mariana Gâju unui locuitor din Cumpăna „Mulțumesc pentru spiritul civic de care dați dovadă“. Ce a făcut bărbatul

28 Feb 2018 1130

Mircea Sorin Biban, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, vizită de lucru la Cumpăna. Ce a discutat cu primarul Mariana Gâju (galerie foto)

23 Feb 2018 514

Un nou succes al comunei Cumpăna „Produs tradiţional dobrogean“ a devinit marcă înregistrată (galerie foto)

22 Feb 2018 945

De Dragobete, iubeşte româneşte! Locuitorii din Cumpăna, invitaţi la un spectacol plin de emoţie

21 Feb 2018 646