Sportivi din localitate, cu rezultate deosebite „Comuna Cumpăna răspunde «prezent» sportului!“ (galerie foto)

La sfârşitul săptămânii trecute, pe data de 13 octombrie, a avut loc prima conferinţă de presă a Clubului Sportiv „Victoria“ Cumpăna. Evenimentul s-a desfăşurat sub egida „Sportul, un mod de viaţă la Cumpăna“ şi a avut tema „Suntem pregătiţi pentru competiţiile judeţene şi naţionale“.
 
Conferinţa a fost susţinută de primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, şi directorul clubului sportiv, Ion Răuţă. La eveniment au mai participat: inspectorul şcolar pentru educaţie fizică şi sport din cadrul ISJ Constanţa, Elena Hanu, din partea Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Judeţului (DJST) Constanţa - Mihai Orzan, preşedinte comitetului director - Elena Frîncu, vicepreşedintele comitetului director - Florin Neagu, expertul contabil Paula Vintilă, dar şi directorii instituţiilor de învăţământ din comună, profesori de sport şi antrenorii clubului.
 
Cu acest prilej, a fost prezentată şi noua echipă care se va ocupa de viitorul sportului din Cumpăna. Începând cu data de 7 februarie 2017, Asociaţia Sportivă „Victoria“ Cumpăna s-a transformat în club sportiv, iar funcţia de director interimar a fost asigurată de arbitrul internaţional şi antrenorul de scrimă Sebastian Bezem. În urma concursului desfăşurat în luna septembrie 2017, funcţia de director executiv al Clubului Sportiv „Victoria“ Cumpăna a fost preluată de fostul portar al clubului Farul Constanţa, din perioada 1984 - 1990, Ion Răuţă. Actualul oficial al Clubului Victoria Cumpăna este un om de fotbal cu o experienţă uriaşă în acest domeniu, acesta antrenând mai multe echipe importante din România, dar şi din străinătate, în zona Golfului.
 
Astfel, din comitetul director al Clubului Sportiv „Victoria“ Cumpăna fac parte: preşedinte - Elena Frîncu, vicepreşedinte - Florin Neagu şi membrii Elena Stamat şi Marius Bolboasă (consilieri locali). „Comuna Cumpăna se mândreşte cu un mentor de excepţie, în persoana Elenei Frîncu, personalitate marcantă în lumea sportului românesc, fostă vicecampioană mondială cu Naţionala de handbal, fost director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, membru al Comitetului Executiv Olimpic, membru al Federaţiei Române de Handbal şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, distinsă cu «Colanul Olimpic» de către Octavian Morariu, preşedintele COSR, pentru o viaţă în slujba sportului, care a susţinut şi susţine în continuare dezvoltarea şi promovarea tuturor disciplinelor sportive ce se derulează în comuna Cumpăna. Disciplinele sportive şi sportivii din cadrul Asociaţiei Sportive Cumpăna şi din comuna Cumpăna au obţinut de-a lungul anilor rezultate deosebite, atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Cumpăna răspunde «prezent» sportului!“, a declarat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.

„Vom beneficia de o bază sportivă ultramodernă“ 

„Am plecat la drum cu speranţe mari. Deocamdată, ne concentrăm pe cinci secţii de jocuri sportive, la care ne-am propus să avem un nivel de performanţă cât mai înalt. La secţiile de scrimă, gimnastică ritmică, lupte, rugby şi fotbal, vor activa doar copii din Cumpăna. În prezent, ne antrenăm în cele trei săli de sport de pe raza comunei Cumpăna, iar începând cu anul 2018, prin grija Consiliului Local şi a Primăriei Cumpăna, reprezentate de primarul ec. Mariana Gâju, vom beneficia de o bază sportivă ultramodernă. Încercăm să aducem alături de noi sponsori, oameni care iubesc sportul şi doresc să ne ajute. Vom depune toate eforturile necesare pentru ca acest club sportiv să reprezinte cu mândrie şi onoare comuna Cumpăna, atât pe plan naţional, cât şi internaţional“, a declarat, la rândul său, directorul executiv Ion Răuţă.

Cinci secţii sportive 

În prezent, clubul sportiv are înfiinţate oficial cinci secţii sportive: Gimnastică ritmică - antrenor Elena Vlad, Scrimă - antrenor Sebastian Bezem, Rugby - antrenor Florin Băcioiu, Fotbal seniori - antrenor Luca Augustin, Fotbal juniori - antrenor Cristian Mustacă, Fotbal juniori - antrenor Eduard Năstase, Lupte libere - antrenor George Papazu.
 
Cu acest prilej, Elena Frîncu şi Elena Drăgoi s-au înscris ca membrii cotizanţi ai clubului sportiv. Cei care doresc să devină, la rândul lor, membri cotizanţi ai Clubului Sportiv „Victoria“ Cumpăna o pot face mergând la sediul clubului din comuna Cumpăna, strada Dacia nr. 1, program luni-vineri, 9.00 - 14.00.
 
După conferinţa de presă, Casa de Cultură din Cumpăna a găzduit o întâlnire cu părinţii elevilor Liceului „Nicolae Dumitrescu“, în cadrul căreia au fost prezentate oportunităţile şi beneficiile practicării sportului.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 686

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 755

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică? ( FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 461

LIVE Text Mariana Gâju, alături de membrele OFSD, celebrează femeile la Spitalul Județean Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 707

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 471

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică?

07 Mar 2024 841

LIVE Text Femeile social-democrate, în frunte cu Mariana Gâju, prezente la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 729

Femeile social-democrate, în vizită la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa

06 Mar 2024 457

OFSD la ceas de sărbătoare 1000 de femei social-democrate petrec la Constanța! (FOTO+VIDEO)

03 Mar 2024 1203

Vești bune pentru locuitorii din Cumpăna, județul Constanța! A fost avizat favorabil nodul rutier Cumpăna A4

29 Feb 2024 6316

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 649

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 499

Știri Constanța Ce mesaj a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, cu ocazia zilei de Dragobete

24 Feb 2024 501

Colanul de Aur al A.Co.R. pentru rezultate remarcabile în anul 2023, adjudecat de Filiala Județeană Constanța

13 Feb 2024 975

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 997