Administratie locala

Sportivi din localitate, cu rezultate deosebite „Comuna Cumpăna răspunde «prezent» sportului!“ (galerie foto)

La sfârşitul săptămânii trecute, pe data de 13 octombrie, a avut loc prima conferinţă de presă a Clubului Sportiv „Victoria“ Cumpăna. Evenimentul s-a desfăşurat sub egida „Sportul, un mod de viaţă la Cumpăna“ şi a avut tema „Suntem pregătiţi pentru competiţiile judeţene şi naţionale“.
 
Conferinţa a fost susţinută de primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, şi directorul clubului sportiv, Ion Răuţă. La eveniment au mai participat: inspectorul şcolar pentru educaţie fizică şi sport din cadrul ISJ Constanţa, Elena Hanu, din partea Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Judeţului (DJST) Constanţa - Mihai Orzan, preşedinte comitetului director - Elena Frîncu, vicepreşedintele comitetului director - Florin Neagu, expertul contabil Paula Vintilă, dar şi directorii instituţiilor de învăţământ din comună, profesori de sport şi antrenorii clubului.
 
Cu acest prilej, a fost prezentată şi noua echipă care se va ocupa de viitorul sportului din Cumpăna. Începând cu data de 7 februarie 2017, Asociaţia Sportivă „Victoria“ Cumpăna s-a transformat în club sportiv, iar funcţia de director interimar a fost asigurată de arbitrul internaţional şi antrenorul de scrimă Sebastian Bezem. În urma concursului desfăşurat în luna septembrie 2017, funcţia de director executiv al Clubului Sportiv „Victoria“ Cumpăna a fost preluată de fostul portar al clubului Farul Constanţa, din perioada 1984 - 1990, Ion Răuţă. Actualul oficial al Clubului Victoria Cumpăna este un om de fotbal cu o experienţă uriaşă în acest domeniu, acesta antrenând mai multe echipe importante din România, dar şi din străinătate, în zona Golfului.
 
Astfel, din comitetul director al Clubului Sportiv „Victoria“ Cumpăna fac parte: preşedinte - Elena Frîncu, vicepreşedinte - Florin Neagu şi membrii Elena Stamat şi Marius Bolboasă (consilieri locali). „Comuna Cumpăna se mândreşte cu un mentor de excepţie, în persoana Elenei Frîncu, personalitate marcantă în lumea sportului românesc, fostă vicecampioană mondială cu Naţionala de handbal, fost director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, membru al Comitetului Executiv Olimpic, membru al Federaţiei Române de Handbal şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, distinsă cu «Colanul Olimpic» de către Octavian Morariu, preşedintele COSR, pentru o viaţă în slujba sportului, care a susţinut şi susţine în continuare dezvoltarea şi promovarea tuturor disciplinelor sportive ce se derulează în comuna Cumpăna. Disciplinele sportive şi sportivii din cadrul Asociaţiei Sportive Cumpăna şi din comuna Cumpăna au obţinut de-a lungul anilor rezultate deosebite, atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Cumpăna răspunde «prezent» sportului!“, a declarat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.

„Vom beneficia de o bază sportivă ultramodernă“ 

„Am plecat la drum cu speranţe mari. Deocamdată, ne concentrăm pe cinci secţii de jocuri sportive, la care ne-am propus să avem un nivel de performanţă cât mai înalt. La secţiile de scrimă, gimnastică ritmică, lupte, rugby şi fotbal, vor activa doar copii din Cumpăna. În prezent, ne antrenăm în cele trei săli de sport de pe raza comunei Cumpăna, iar începând cu anul 2018, prin grija Consiliului Local şi a Primăriei Cumpăna, reprezentate de primarul ec. Mariana Gâju, vom beneficia de o bază sportivă ultramodernă. Încercăm să aducem alături de noi sponsori, oameni care iubesc sportul şi doresc să ne ajute. Vom depune toate eforturile necesare pentru ca acest club sportiv să reprezinte cu mândrie şi onoare comuna Cumpăna, atât pe plan naţional, cât şi internaţional“, a declarat, la rândul său, directorul executiv Ion Răuţă.

Cinci secţii sportive 

În prezent, clubul sportiv are înfiinţate oficial cinci secţii sportive: Gimnastică ritmică - antrenor Elena Vlad, Scrimă - antrenor Sebastian Bezem, Rugby - antrenor Florin Băcioiu, Fotbal seniori - antrenor Luca Augustin, Fotbal juniori - antrenor Cristian Mustacă, Fotbal juniori - antrenor Eduard Năstase, Lupte libere - antrenor George Papazu.
 
Cu acest prilej, Elena Frîncu şi Elena Drăgoi s-au înscris ca membrii cotizanţi ai clubului sportiv. Cei care doresc să devină, la rândul lor, membri cotizanţi ai Clubului Sportiv „Victoria“ Cumpăna o pot face mergând la sediul clubului din comuna Cumpăna, strada Dacia nr. 1, program luni-vineri, 9.00 - 14.00.
 
După conferinţa de presă, Casa de Cultură din Cumpăna a găzduit o întâlnire cu părinţii elevilor Liceului „Nicolae Dumitrescu“, în cadrul căreia au fost prezentate oportunităţile şi beneficiile practicării sportului.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Momente emoţionante la Cumpăna! Trei băieţei şi o fetiţă din centre de asistenţă maternală au primit Taina Sfântului Botez (galerie foto)

15 Oct 2018 619

În ajunul sărbătorii Sfintei Parascheva Patru copii din centre de asistenţă maternală, botezaţi la Cumpăna

13 Oct 2018 638

Parteneriat pentru oameni Primăria Cumpăna şi Habitat for Humanity România ridică opt case în cinci zile (galerie foto)

03 Oct 2018 754

Stropit cu voie bună, muzică, must şi purceluşi la proţap Festivalul „Rodul pământului“, organizat de Primăria Cumpăna, un real succes (galerie foto)

01 Oct 2018 1027

Comisia ENVE a adoptat proiectul de aviz al Primăriei Cumpăna (galerie foto)

27 Sep 2018 253

Consilierii din Cumpăna, convocaţi în şedinţă. Şase noi proiecte pe ordinea de zi (document)

21 Sep 2018 282

Primarul comunei Cumpăna, la Comitetul European al Regiunilor

21 Sep 2018 466

Investiţii majore Mai multe străzi din comuna Cumpăna vor fi reabilitate şi modernizate (document)

20 Sep 2018 738

Primarul Mariana Gâju, prezentă la o conferinţă organizată de Comitetul European al Regiunilor, în parteneriat cu Comisia Europeană

19 Sep 2018 378

Organizația Județeană a Femeilor Social Democrate Constanța, acţiune caritabilă la Centrul de Plasament Traian

19 Sep 2018 427

Acţiune de ecologizare în cadrul activităţii „Let's Do It, Romania!”, la Cumpăna. Ce au adunat voluntarii (galerie foto)

18 Sep 2018 540

Consiliul comunei Cumpăna, convocat în şedinţă extraordinară

14 Sep 2018 454

Primarul comunei Cumpana, ec. Mariana Gâju, la deschiderea anului şcolar - „Educaţia se referă la formarea de competenţe, atitudini şi valori“ (galerie foto)

11 Sep 2018 1228

Interviu live Mariana Gâju - „Centenarul la Cumpăna înseamnă credință, înseamnă să fii român, să-ți fie teamă de Dumnezeu, să îți pese de fratele de lângă tine!“ (video)

05 Sep 2018 1023

CS Victoria Cumpăna, vicecampioană naţională la mini-rugby (galerie foto)

04 Sep 2018 1291

Interviuri live În 1926, cătunul Hasidülüc devenea comuna Cumpăna. „Patria“ veteranilor Războaielor Mondiale primeşte în anul 2005 statutul de „sat european“! (galerie foto + documente)

03 Sep 2018 2569

Ce mesaj le-a transmis preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, femeilor din partid la Şcoala de Vară de la Mamaia

01 Sep 2018 1125

Consiliul local Cumpăna convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt incluse pe ordinea de zi

24 Aug 2018 517

Musulmanii din Cumpăna au celebrat Kurban Bayram. Ce a transmis primarul Mariana Gâju (galerie foto)

22 Aug 2018 589

Delegaţie din Cumpăna, condusă de primarul Mariana Gâju, la Reuniunea Satelor, în Săpânţa (galerie foto)

21 Aug 2018 500

Cinci copii, aflaţi în grija unor asistenţi maternali, creştinaţi la Cumpăna

17 Aug 2018 756

A început a treia etapă a programului „Tabere de vară pentru elevii cu rezultate deosebite în anul şcolar 2017-2018“, derulat de Cumpăna (galerie foto)

03 Aug 2018 499

Consiliul local Cumpăna convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt incluse pe ordinea de zi

23 Jul 2018 556

Voie bună şi distracţie Tabere de vară pentru elevii cu rezultate deosebite, la Cumpăna (galerie foto)

19 Jul 2018 882

Comuna Cumpăna și localitatea Cazangic de peste Prut s-au înfrățit. Primarul Mariana Gâju a primit în dar o ie de la edilul-șef Ion Guțu (galerie foto)

14 Jul 2018 637

Acord de infrățire între comuna Cumpăna și localitatea Cazangic, Raionul Leova, din Republica Moldova (galerie foto)

13 Jul 2018 449

Nuntă la Cumpăna Luptătorul Alexandru Călin s-a căsătorit cu Mihaela Spătaru, fostă scrimeră. Naş este Florin Toader, suporter farist (galerie foto)

13 Jul 2018 3376

Etapa națională a „Sesiunii de Comunicări Științifice la disciplina geografie”, găzduită de Cumpăna, la final. Mariana Gâju „Mulțumesc tuturor pentru implicare. Suntem o mare familie" (galerie foto)

11 Jul 2018 841

Etapa naţională a Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice ale elevilor din clasele liceale la disciplina geografie, la Cumpăna

07 Jul 2018 888

Primăria Cumpăna promovează tradiţiile Festivalul „Convieţuire interetnică pe plaiuri Dobrogene“, la o nouă ediţie (galerie foto)

02 Jul 2018 675

Parteneriat solid cu BC Athletic Constanţa La Cumpăna se va înfiinţa o secţie dedicată baschetului masculin şi feminin (galerie foto)

28 Jun 2018 681

Consiliul Local Cumpăna, convocat în şedinţă ordinară. Iată ordinea de zi!

22 Jun 2018 454

Eveniment dedicat poetului Mihai Eminescu, la Cumpăna

22 Jun 2018 620

Premierea campioanelor şi a campionilor CS Victoria Cumpăna a organizat „Festivalul de Gimnastică Ritmică Pentru Copii“ (galerie foto)

19 Jun 2018 555

Festivitate de sfârşit de an şcolar Primăria Cumpăna a premiat elevii merituoşi şi sportivii de la echipa de fotbal juniori

18 Jun 2018 745

Concursul „Micii Sanitari“, la cea de-a XIII-a ediţie. Micuţii din Cumpăna s-au întrecut în cunoştinţe despre primul ajutor (galerie foto)

08 Jun 2018 746

Bază modernă cu terenuri de fotbal, tenis, handbal şi multe alte facilităţi. Cum va arăta Complexul Sportiv „Sfântul Nicolae“ din Cumpăna (galerie foto)

06 Jun 2018 2500

Ziua Internaţională a Copilului, sărbătorită cu multă voie bună la Cumpăna (galerie foto)

02 Jun 2018 599

Consiliul local Cumpăna convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

25 May 2018 518

Consiliul Local al comunei Cumpăna, convocat în şedinţa de îndată. Ordinea de zi (document)

21 May 2018 516

Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Naţional de Folclor „Dor de Cânt Românesc“, organizat de Primăria Cumpăna s-a încheiat. Trofeul, adjudecat de Alexandra Yasmine Polacek din Târgu Jiu (galerie foto)

21 May 2018 897

Ceremonie dedicată Zilei Eroilor. Primăria Cumpăna i-a premiat pe cei doi veterani de război din localitate (galerie foto)

18 May 2018 661

Folclorul românesc din toată ţara, reprezentat la Cumpăna Festivalul Naţional de Folclor pentru Tineri Interpreţi „Dor de Cânt Românesc“, la cea de-a XIII-a ediţie

17 May 2018 1039

De ziua internaţională a Familiei, cumpănenii sunt aşteptaţi la teatru la Căminul Cultural din localitate

14 May 2018 810

Conferinţă internaţională, la Cumpăna Primarul Mariana Gâju - „Proiectele finanţate prin programele europene sunt de o importanţă capitală pentru mediul rural din România“ (galerie foto)

10 May 2018 1111

Comuna Cumpăna, la Summitul pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (galerie foto)

08 May 2018 929

Târgul ExpoAgroUtil, cel mai mare eveniment de profil din regiune, şi-a deschis porţile Președintele CCI, Mihai Daraban - „Agricultura este un pariu al României, pe care sper să-l câştigăm“ (galerie foto)

04 May 2018 1504

Muzică, dans şi voie bună, de 1 Mai Serbarea câmpenească tradiţională de la Cumpăna a adunat sute de persoane (galerie foto)

02 May 2018 976

Performanţele elevilor, premiate de Primăria Cumpăna (galerie foto)

28 Apr 2018 902

Festivitate la Cumpăna Medaliate cu aur şi argint la Naţionale, micile gimnaste ale CS Victoria Cumpăna au fost premiate (galerie foto + video)

26 Apr 2018 1410