Studiul de fezabilitate pentru amenajarea unui parc tematic în municipiul Constanţa a fost aprobat în bugetul pentru 2022

  • Toate marile oraşe europene, mai ales cele cu potenţial turistic, au parcuri tematice
  • Un parc tematic în municipiul Constanţa va integra servicii alimentare, comerţ cu amănuntul şi va adăuga un plus de activitate în extrasezon
  • De asemenea, va reprezenta o importantă platformă de suport şi promovare pentru serviciile de turism", susține Mihai Ochiuleț, consilier local USR Constanța
  • Consilierii USR și PNL au prins în bugetul de finanțare pentru 2022, un studiu de fezabilitatea pentru realizarea unui astfel de parc
 

 
Toate marile oraşe europene, mai ales cele cu potenţial turistic au un parc tematic.

Exemple în acest sens sunt: Prater Wien din Viena, Gardaland din Verona sau Efteling Park din Olanda din Europa, ele reprezentând puncte de atracţie turistică importante, indiferent de sezon.

Constanţa are nevoie de activitate comercială şi puncte de atracţie turistice şi în afara sezonului estival. Organizarea acestui concurs, aprobat în Bugetul Local 2022, va permite dezvoltatorilor din domeniu să vină cu o serie de propuneri de proiecte pentru realizarea unui parc cu o temă specifică oraşului sau regiunii noastre.

Un parc tematic în municipiul Constanţa va integra servicii alimentare, comerţ cu amănuntul şi va adăuga un plus de activitate în extrasezon. De asemenea, va reprezenta o importantă platformă de suport şi promovare pentru serviciile de turism", susține Mihai Ochiuleț, consilier local USR Constanța.

Aceștia alături de consilierii PNL au prins în bugetul de finanțare pentru 2022, un studiu de fezabilitatea pentru realizarea unui astfel de parc.
„În bugetul local am inclus o linie care implică organizarea unui concurs internațional pentru stabilirea temei viitorului unui parc.

Dorim să relansăm turismul și să-l dezvoltăm și în extrasezon. Tema nu poate să fie lansată de noi, în calitate de consilieri. Poate să fie un parc de distracții, unul istoric sau un parc acvatic. Este important să ajutăm cu acest proiect și agenții economici, a explicat la ZIUA LIVE și consilierul local USR, Mirela Garip.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

ZIUA LIVE. Valorificarea patrimoniului și istoriei, un obiectiv important pentru USR Constanța. Detalii despre promenada Mării Negre
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 437

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 836

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 502

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 776

Firme Constanța Transilvania Estival 2002 SA. Aprobarea repartizării dividendelor, printre punctele de pe ordinea de zi a AGOA

20 Apr 2024 362

Firme Constanța AGA la Șantierul Naval 2 Mai SA! Acționarii, chemați să stabilească repartizarea profitului din 2023 și fixarea dividendului

19 Apr 2024 455

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 584

Noi numiri în CA-urile spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, după revocarea lui Sorin Ciutureanu (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 588

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 790

Liberalul Daniel Popa, noul director general provizoriu al societății Termocentrale Constanța SRL

15 Apr 2024 688

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 913

România, țara anchetelor. O soluție sau o amânare a sancțiunilor?

07 Apr 2024 600

Firme Constanța Acționarii Neptun-Olimp, convocați în AGA. Vor supune la vot închirierea terenului Complexului Maramureș din Olimp

05 Apr 2024 413

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1362

Firme Constanța Conducerea THR Marea Neagră - S.A, convocată în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

01 Apr 2024 611