Sunt 300 de dosare în plată Consiliul Local Municipal Constanța adoptă regulamentul care stabilește orele de muncă pentru persoanele care lucrează în folosul comunității (document)


Consiliul Local Municipal aprobă în ședința ordinară din luna aprilie a.c., planul de acțiuni sau de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă pentru beneficiarii Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat.

În conformitate eu prevederile art.8, din Legea nr.24/2007 privind reglementarea administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, administrarea spațiilor verzi este exercitată de administrațiile publice locale și alte organe imputernicite în acest scop, însă întreținerea, repararea conservarea acestor zone necesită alocarea unor sume de bani de la bugetul local. Zonele verzi amplasate în municipiul Constanța, în funcție de destinația pentru care au fost create se împart în zone verzi pentru publicul larg (parcuri, fâșii stradale, grădini de cartier, scuaruri), zone verzi de agrement (terenuri sportive, piste de role), zone verzi cu rol în consolidarea terenului (suprafețe de taluz sau de pe terenuri supuse eroziunii), zone verzi de protecție (pentru cimitire, unități de învățământ, obiective economice, industriale sau sociale). Prin prisma acestor clarificări, spațiul verde din municipiul Constanța este foarte diversificat și are o suprafață foarte mare care se poate extinde sau restrânge în funcție de fondurile bugetare disponibile, însă contractele de prestări servicii nu se pot acoperi întreagă suprafață de spațiu verde existentă.
Motivat de insuficiența resurselor materiale pentru a întreține întreagă suprafață de spațiu verde, dar și obligația administrației publice locale de a menține permanent un mediu curat și sănătos, aceste lucrări se vor realiza cu beneficiarii Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat.

În acest context, se propune aprobarea unei hotărâri a Consiliul Local al municipiului Constanța privind planul de acțiuni sau de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă pentru beneficiarii Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat.

Planul de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă pentru beneficiarii Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat este prezentat în secțiunea “documente”.
La nivelul municipiului Constanța, Direcția Generală pentru Asistență socială are înregistrate 300 de dosare depuse de familii sau de câte o singură persoană. Efectiv, doar 70 de persoane lucrează în folosul comunității, spune directorul Direcției, Emil Mereuță, deoarece sunt și cazuri când în cadrul familiilor beneficiare sunt batrâni, persoane ale căror condiții medicale nu le permite să lucreze efectiv și mame care îngrijesc minori. Pentru orele prestate în folosul comunității, fiecare beneficiar al legii încasează 142 lei pe lună iar în cazul familiilor este suficient ca un singur membru să lucreze pentru ca întreaga familie să beneficieze de indemnizație.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vești bune pentru veteranii din teatrele de operații! Ce decizie s-a luat în ședința Consiliului Local Municipal Constanța

29 Mar 2024 260

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 802

LIVE Conferință de presă a CLM. Chițac vrea să construiască un sediu nou pentru Primărie, dacă va câștiga un nou mandat. Unde va fi acesta? (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 831

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 860

Proiectul este pe masa consilierilor din Constanța Veteranii din teatrele de operații pot beneficia de gratuitate la transportul public (DOCUMENT)

27 Mar 2024 600

Un spațiu comercial, situat în incinta Grupului Școlar „Virgil Madgearu“, preluat în domeniul privat al municipiului Constanța (DOCUMENT)

26 Mar 2024 377

Primăria Constanța va concesiona Șantierului Naval Constanța SA un imobil situat pe bulevardul Tomis (DOCUMENT)

26 Mar 2024 452

Proiectele, pe masa consilierilor locali Două școli din Constanța, reabilitate energetic. Valoarea lucrărilor a fost majorată (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 511

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 571

Consilierii locali din Constanța vor vota pentru aprobarea Planului de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă al municipiului (DOCUMENT)

25 Mar 2024 470

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța poate administra un imobil din municipiu. Acolo va funcționa un centru de activități sportive și culturale destinat copiilor din medii defavorizate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 585

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 342

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 467

Ședință CLM Constanța Apartenența la domeniul privat al municipiului Constanța a două terenuri, printre proiectele de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 568

Ședința CLM Constanța Reabilitarea a trei stații de transport în comun la capete de linii Cireșica, Pescărie și Poarta 1, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 566