Suntem în siguranţă la târgurile organizate periodic? Pavilionul Expoziţional nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu

În cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean de ieri, consilierul judeţean Marian Iordache a ridicat problema lipsei autorizaţiei PSI, eliberată de ISU, pentru Pavilionul Expoziţional din Constanţa. Vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz a confirmat că Pavilionul funcţionează fără această autorizaţie, dar instituţia face demersuri pentru obţinerea tuturor documentelor.
 
„Nu există o înscriere, la ora actuală, la Financiar, la Primărie, cu o valoare reală. S-au făcut nişte modificări interioare, probabil nerespectându-se autorizaţia, dar documentul există. Poate nu au fost puse hârtiile în ordine sau cei care s-au ocupat atunci nu s-au documentat şi nu le-au pus cap la cap. La această dată, sunt destul de dificile înscrierea imobilului în Cartea Funciară şi realizarea unui cadastru“, a declarat Palaz.
 
Faptul că în Pavilion se desfăşoară evenimente nu este o neregulă, spune vicepreşedintele CJC, deoarece ISU nu a interzis acest lucru. „Suntem în procedură de obţinere a autorizaţiilor. Mâine va veni o echipă care va realiza toate documentaţia necesară pentru obţinerea autorizaţiei“, a mai spus vicepreşedintele CJC. „Ne vom conforma tuturor recomandărilor celor de la ISU“, a subliniat acesta.
 
La rândul său, inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), colonel Daniel Popa, a precizat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că Pavilionul Expoziţional are avizul PSI valabil, însă nu deţine autorizaţia pentru securitate la incendiu, un act care se eliberează ulterior. „Au depus dosarul şi pentru autorizaţie, însă l-am restituit pentru a fi completat. În momentul în care vor avea în regulă toate actele, le vom elibera autorizaţia de securitate la incendiu“, susţine Oprea. Aceste autorizaţii sunt valabile pe toată perioada existenţei clădirii, în cazul în care aceasta nu suportă modificări.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU GiurgiuProiectil găsit la Mihăilești

28 Mar 2024 238

ISU GiurgiuEXERCIȚIU

28 Mar 2024 223

ISU HarghitaRecomandările pompierilor harghiteni pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de vântul puternic

28 Mar 2024 248

Cumpărare directă ISU Dobrogea a bătut palma cu Sisteme Integrate pentru Situații de Urgență SRL, din București!

28 Mar 2024 304

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1761

ISU GiurgiuEXERCIȚIU

27 Mar 2024 345

ISU Harghita4 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT în localitățile Sândominic și Cristuru Secuiesc

27 Mar 2024 244

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6217

ISU Iași2 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale

27 Mar 2024 259

ISU IașiMuniție rămasă neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial, în localitățile Horlești și Sodomeni

26 Mar 2024 295

ISU BihorDoi copilași, blocați în mașină, salvați de pompierii orădeni

26 Mar 2024 263

ISU BihorEchipajele Stației de Pompieri Aleșd, Secției de Pompieri Beiuș și Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au acționat pentru stingerea a șapte incendii

25 Mar 2024 283

ISU HarghitaArderi necontrolate de vegetație uscată, în localitățile Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Gălăuțaș și Racu

25 Mar 2024 261

ISU GiurgiuȘapte incendii de vegetație uscată, în ultimele ore

25 Mar 2024 242

ISU IalomițaStația de pompieri Fetești a intervenit în cursul zilei de duminică

25 Mar 2024 266