Tarifele pentru eliberarea paşapoartelor, publicate de Serviciul Public Comunitar de Eliberarea Paşapoartelor Constanţa

Au intrat în vigoare noile taxe pentru eliberarea paşapoartelor simple sau temporare. Potrivit Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 682, din 29 iulie 2005, cu modificările şi completările ulterioare, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Constanţa eliberează:
- paşaport simplu electronic, cu valabilitate cinci ani, eliberat persoanelor de peste 12 ani - 258 de lei (faţă de 280 de lei);
- paşaport simplu electronic, cu valabilitate trei ani, eliberat minorilor sub 12 ani - 234 de lei (faţă de 256 de lei);
- paşaport simplu temporar - 96 de lei (faţă de 218 lei);
- eliberare de adeverinţă - 0 lei (faţă de 22 de lei);
- furnizare date din Registrul Naţional de Evidenţă a Paşapoartelor Simple - 0 lei.
 
Costul şi toate taxele referitoare la paşapoarte se pot achita prin internet banking, virament bancar, mandat poştal sau în numerar.
 
Paşaportul simplu electronic se eliberează în termen de 14 zile calendaristice. Valabilitatea paşaportului electronic pentru minorii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 12 ani este de trei ani, iar pentru minorii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani şi persoanele majore, valabilitatea acestuia este de cinci ani.
 
Paşaportul simplu temporar are valabilitatea de 12 luni şi se eliberează în termen de cel mult trei zile lucrătoare, în următoarele situaţii:
- persoanele care nu dispun de timpul necesar pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic;
- în cazul în care titularul declară în scris că urmează să călătorească în state în care există stare de beligeranţă ori conflict diplomatic şi are aplicată în paşaportul simplu sau în paşaportul simplu electronic o ştampilă ori o viză eliberată de statul cu care ţara în care călătoreşte se află în conflict;
- când titularul deţine paşaport simplu sau paşaport simplu electronic care conţine vize valabile, dar filele au fost epuizate, sau când titularul a depus paşaportul simplu sau paşaportul simplu electronic pentru obţinerea unor vize şi trebuie să călătorească urgent în străinătate sau în situaţia în care minorul urmează să se deplaseze în străinătate pentru studii, concursuri oficiale, pentru a urma un tratament medical fără de care viaţa îi este pusă în pericol şi nu există timpul necesar pentru obţinerea acordului celuilalt părinte.
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eliberarea paşapoartelor nu va fi complet gratuită de la 1 februarie 2017

17 Jan 2017 16045