Tineretul Liberal a adus Ziua Sportului la Kogălniceanu Cum continuă autoritatea locală programele în acest domeniu (galerie foto)

Tineri din întreg judeţul pe bicicletă, cu role sau pe jos, înarmaţi cu pancarte, fluiere şi goarne, au pornit sâmbătă dimineaţa în marş pe străzile localităţii Mihail Kogălniceanu pentru a transmite un mesaj important.

Punctul de plecare stabilit de organizatori a fost cap de linie (ieşire din comuna - spre Târguşor) şi iar cel sosire - Parcul Tineretului.
Iniţiativa a aparţinut tinerilor liberali din localitate care şi-au propus să promoveze sănătatea prin mişcare.
La ora 10.00, după încheierea Marşului Sănătăţii, tinerii s-au adunat în Parcul Tineretului pentru a participa la concursuri de şah, table, skandenberg şi tenis de picior. Imediat după finalizarea acestora, participanţii s-au deplasat la stadionul din Mihail Kogălniceanu pentru competiţia de fotbal. Cei mai buni dintre cei mai buni au primit premii în bani. Nimeni nu a plecat acasă fără răsplată, pentru toţi participanţii Filiala Mihail Kogălniceanu a Organizaţiei de Tineret a PNL avea pregătite diplome. Vorbim de o participare numeroasă, 120 de tineri din Mihail Kogălniceanu şi 120 de copii din judeţ s-au înscris la una sau la mai multe competiţii desfăşurate în cadrul primei ediţii a Zilei Sportului, un eveniment ce va deveni tradiţie la Mihail Kogălniceanu şi care va fi organizat şi la nivelul altor localităţi din judeţ. 
Din localitate, s-au alăturat activităţilor tineri, părinţi şi bunici, dar şi sportivii de la clubul din Mihail Kogălniceanu, care obţin de fiecare dată rezultate spectaculoase la competiţiile de taekwondo, rugby şi fotbal. De asemenea, din judeţ, au fost prezenţi la eveniment copii din Constanţa, Hârşova, Medgidia, Năvodari, Fântânele, Corbu, Ovidiu, Băneasa, Cernavodă, Nicolae Bălcescu, Mangalia şi Techirghiol, cu toţii dornici să facă sport.

Administraţia locală va fi un promotor al mişcării

Şi nu doar prin susţinerea Zilei Sportului. Pe masa de lucru a administraţiei locale se află un proiect important privind amenajarea unui balon-sport în Parcul Tineretului, o investiţie mai mult decât necesară, susţine primarul Ancuţa Belu, întrucât tinerii din localitate nu beneficiază de o sală de sport. „Mă bucur că într-o eră a performanţei şi a calculatorului există tineri care vor să facă sport. Ne vom implica, atât eu, cât şi Consiliul Local, ca această primă ediţie a Zilei Sportului să devină o tradiţie”, a declarat, în deschiderea evenimentului, primarul Ancuţa Belu. Şefa autorităţii locale a apreciat alegerile făcute de tinerii liberali, cele cinci sporturi (şah, table, tenis de picior, fotbal, skandenberg) invitând tinerii la „competiţii ale inteligenţei, norocului, intuiţiei şi puterii”.

Mihai Lupu, un deputat pro fotbal şi tenis de picior  

Printre seniorii prezenţi la eveniment din partea oficialităţilor s-a numărat şi deputatul liberal Mihai Lupu, bucuros să fie alături de tineri. Deputatul a mărturisit că dacă ar fi să se înscrie la una dintre competiţii „cu siguranţă” le-ar alege pe cele de fotbal şi tenis de picior. „Noi îi susţinem că au nevoie de susţinerea noastră. Prezenţa noastră practic nu înseamnă mare lucru din punct de vedere competiţional, dar faptul că suntem alături de ei înseamnă că ei fac lucruri bune”, a precizat Mihai Lupu. „La nivel legislativ, având un ministru al Sportului, clar că lucrurile se vor modifica puţin şi, de asemenea, şi organigramele la şcoli în privinţa orelor de sport”, a mai adăugat parlamentarul. 

O idee care va prinde contur şi-n alte localităţi


Andreea Ivan, vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret a PNL, filiala Mihail Kogălniceanu a precizat că: „Până în momentul de faţă nimeni nu a făcut ceva pentru tineri. Fiind şi prima organizaţie de tineret din Mihail Kogălniceanu aşa ne-a venit ideea să facem ceva pentru ei şi am ales un eveniment dedicat sportului, pentru că foarte mulţi tineri petrec foarte mult timp în faţa calculatorului”. 
La rândul său, Septimiu Bourceanu, preşedintele Filialei Constanţa a Tineretului Naţional Liberal, a declarat că acest eveniment iniţiat de tinerii de la Mihail Kogălniceanu va fi susţinut în continuare. Ca atare, vom asista şi la alte ediţii „Ziua Sportului” la Mihail Kogălniceanu, dar şi la prime şi viitoare ediţii în alte localităţi. „Constanţa este cunoscută şi pentru alte sporturi - gimnastică, scrimă, canoe, nu neapărat fotbal şi, încetişor, încetişor, în funcţie de localitate şi de specificul acesteia vom încerca să organizăm acele sporturi care sunt apropiate de localitatea respectivă”, a punctat Septimiu Bourceanu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Frumos

05 Aug, 2013 12:07

Felicitari liberalilor pentru organizarea acestei actiun!Sportul inseamna sanatate, miscare si viata! Societatea romaneasca are nevoie de energie!

racu costel

05 Aug, 2013 10:31

keep up the good work!! Excelenta idee si organizare!

Articole asemanatoare

Constanța ​Ziua Internațională a Sportului Militar, sărbătorită la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” (GALERIE FOTO)

18 Feb 2024 702

Constanța Ziua Consiliului Internațional al Sportului Militar marcată de militarii Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărășești” (GALERIE FOTO)

16 Feb 2024 574

Decese în sport Constanța 2023 „După ce și-a serbat ziua, a plecat, lăsând îndurerate și cu multe lacrimi soția, mama și fiica!“

20 Dec 2023 2404

Constanța Miercuri, 13 decembrie 2023, Elena Frîncu, maestru emerit al sportului, își serbează ziua de naștere

13 Dec 2023 1250

Constanța. 29 noiembrie 2023 Astăzi e ziua de naștere a fostului mare atlet Ilie Floroiu

29 Nov 2023 1344

#Dobrogea145 Elena Frîncu, maestru emerit al sportului, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2023 1318

Cele mai titrate echipe din Franța

12 Jun 2023 2063

Hai, Farul! Hai, Constanța! Meciul dintre Farul Constanța și FCSB urmărit pe ecrane uriașe în Piața Ovidiu și Parcul de la Gară

18 May 2023 2651

Duminică, Farul poate deveni campioana României „Ar fi o sărbătoare mare la Constanța, chiar de Constantin și Elena“ (GALERIE FOTO)

18 May 2023 2454

Cum va fi marcată la Constanța Ziua Internațională a Sportului Militar!

17 Feb 2023 1067

Constănțeanul Alin Larion a participat, în Bahrain, la Ziua Națională a Sportului. Activități în Circuitul Internațional de Formula 1 (GALERIE FOTO)

10 Feb 2023 1556

Trei modele versatile de sneakers pe care orice bărbat ar trebui să le aibă

27 Jan 2023 1288

Cum îţi alegi încălţămintea sport în funcţie de tipul de antrenament efectuat?

25 Jan 2023 1360

Cum alegi cea mai bună casă de pariuri?

28 Oct 2022 1037

ZIUA LIVE. CSM Municipal primește aproape 2 milioane de euro de la bugetul local. Care sunt obiectivele de performanță trasate de finanțator?

21 Sep 2022 2285