Toate imobilele CJC, fără autorizaţie ISU Palatul Administrativ, în pericol în caz de incendiu?!

Tragedia de la clubul Colectiv din Bucureşti a scos la iveală o multitudine de nereguli inclusiv la nivel local şi judeţean. Întrebat de consilierul judeţean PNL George Măndilă care este situaţia avizelor ISU la clădirile administrate de Consiliul Judeţean Constanţa, vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir a dat un răspuns ce poate pune pe jar multă lume. Fără nicio tresărire, acesta a anunţat public faptul că niciunul dintre cele 18 imobile aflate în custodia instituţiei nu are autorizaţie pentru securitate la incendiu. „Astăzi, CJC nu are autorizare ISU pentru niciun imobil din custodia sa, nici pentru Palatul Administrativ (n.r. clădirea în care funcţionează Primăria Constanţa, CJC şi Instituţia Prefectului şi unde sunt toate documentele importante). După tragedia de la Colectiv, ne-am trezit şi noi să verificăm situaţia. CJC, probabil ca şi celelalte instituţii din ţară, nu s-a îngrijit, din 2009 până acum, să obţină aceste autorizaţii de securitate la incendiu. Nu s-a ocupat nimeni de la CJC. Cred că nici nu se ocupa cineva dacă nu se întâmpla nenorocirea de la clubul Colectiv. Noi ne-am mobilizat, este adevărat, după ce s-a întâmplat nenorocirea”, a recunoscut Cristinel Dragomir.
 
Totodată, el a explicat că avizele se dau la toată lumea, dotările s-au făcut, însă nu s-a realizat lucrarea pe care o elaborează doar specialiştii, după ce au venit la faţa locului. „Este un scenariu pe care, oricine ar folosi un spaţiu, este obligat să-l respecte. Planul de securitate este una, autorizaţia de securitate la incendiu este alta. Noi avem 18 imobile şi niciunul nu are acest studiu”, a afirmat vicepreşedintele CJC.

Demersuri întreprinse până acum

 
Pentru a demonstra că lucrurile au început să se mişte în sensul obţinerii autorizaţiilor respective, Dragomir a afirmat că există o inventariere a problemelor, făcută de cei de la ISU, fiind transmise nişte măsuri pe care CJC va trebui să le respecte.
 
„Documentaţia necesară obţinerii autorizaţiei pentru Pavilionul Expoziţional a fost depusă din data de 25 noiembrie, facem acel studiu, iar cei de la ISU urmează să elibereze autorizaţia în maximum 30 de zile. Am primit avertisment, iar până pe 23 decembrie trebuie să intrăm în legalitate (n.r. în caz contrar CJC, în calitate de administrator, este pasibil de amendă)”, a adăugat Dragomir.
 
Deocamdată, Consiliul Judeţean a pregătit documentaţiile, în calitate de administrator, însă o firmă specializată este cea care trebuie să elaboreze scenariile şi să dispună măsurile care trebuie luate astfel încât persoanele care folosesc sau activează într-o clădire să fie în siguranţă în caz de incendiu. „Am demarat procedura de strângere a documentelor necesare obţinerii acestor avize. Este obligaţia noastră să le avem. Pe măsură ce le obţinem, vă vom informa. Astăzi nu le avem. Singura documentaţie depusă la ISU este cea pentru Pavilionul Expoziţional. Ultimul imobil pentru care vom solicita autorizaţia în mod sigur va fi muzeul de la Adamclisi, pentru că acolo nu cred că este înghesuială acum”, a concluzionat vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iată cine sunt cei trei potențiali candidați din partea AUR Constanța la Consiliul Județean

02 Feb 2024 1922

Știri Constanța azi LIVE TEXT. AUR Constanța, în conferință de presă. Se discută despre probleme de interes local și național (FOTO)

02 Feb 2024 980

Foști prefecți, un subprefect și un vicepreședinte de Consiliu Județean dar și directori de deconcentrate, chemați în judecată de reprezentantul Guvernului în teritoriu

31 Dec 2022 4032

ZIUA-n amiaza mare Cristinel Dragomir, despre proasta gestionare a proiectelor Primăriei Constanța - „Trebuie stabilit ce vor oamenii, sunt banii lor”

21 May 2022 2023

Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare” Cum ar gestiona situația haosului produs de șantierele interminabile din Constanța

20 May 2022 1642

Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare”

19 May 2022 1784

Pe cine cazează Primăria Constanța o lună de zile la hotelul deținut de soția lui Cristinel Dragomir? (DOCUMENTE)

07 May 2022 9514

Cristinel Dragomir s-a întors în Consiliul Județean Constanța

14 Mar 2022 4401

La un an de la revenirea în primăria Constanța, Cristinel Dragomir s-a suspendat din echipa lui Vergil Chițac!

27 Oct 2021 3818

Cristinel Dragomir revine în administrația locală, în echipa primarului Vergil Chițac!

06 Nov 2020 3359

Cristinel Dragomir renunță la procesul cu ANI “Nu mai am nicio miză pentru următoarea perioadă”!

04 Nov 2020 3071

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 03 august 2020

11 Aug 2020 3041

Un fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța a repus pe rolul Curții de Apel Constanța dosarul împotriva Agenției Naționale de Integritate

16 Jul 2020 1701

„La acel hotel au stat cazaţi piloţii SMURD“ Cristinel Dragomir, fost vicepreşedinte al CJC, la judecată cu ANI. Ce a decis Curtea Supremă

08 Nov 2019 2270

Fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, la judecată cu Agenţia Naţională de Integritate

05 Jul 2019 2815