Tombolă, concursuri cu premii, concerte şi invitaţi speciali Un bucătar din Franţa va găti pentru cernavodeni, la Festivalul Târgului şi al Cântecului Popular Românesc (galerie foto)

Toţi cernavodenii petrec în acest week-end la Festivalul Târgului şi al Cântecului Popular Românesc, iar gospodinele au şansa să îmbine utilul cu plăcutul la Zilele Recoltei. Ambele evenimente se desfăşoară, începând de vineri, timp de trei zile, în Centrul Civic al oraşului Cernavodă.

O surpriză pentru locuitori o reprezintă prezenţa unei delegaţii din partea Asociaţiei Loire-Danube din Saint-Sebastien-Sur Loire. Din delegaţia formată din 15 persoane face parte şi un bucătar francez, care special pentru cernavodeni va pregăti franzele franţuzeşti la brutăria din Centrul Civic al oraşului. De asemenea, francezii vor expune şi alte bucate tradiţionale în cadrul târgului. Şi Primăria oraşului Cernavodă va fi prezentă cu produse româneşti la târg. Primarul Gheorghe Hânsă a declarat că atât sumele de bani câştigate de francezi, cât şi fondurile obţinute de Primăria oraşului Cernavodă vor fi donate Centrului de terapie pentru copiii cu autism din Cernavodă, centru pe care autoritatea locală şi-a propus să-l inaugureze până la sfârşitul acestui an.

Precizăm că oraşul Cernavodă are strânse relaţii de prietenie cu oraşul Saint Sebastien sur Loire din Franţa, oraş cu care este înfrăţit încă din anul 1998. Astfel, localnicii din Saint Sebastien sur Loire au din 1998 prilejul de a vizita Cernavodă, o zonă turistică şi un oraş nuclear dunărean, fiind găzduiţi de cetăţenii care locuiesc aici. La rândul lor, cernavodenii au şansa de a vizita oraşul Saint Sebastien sur Loire. Deplasările sunt suportate din bugetele locale ale celor două localităţi. De remarcat că dacă în anii trecuţi, francezii din oraşul Saint Sebastien sur Loire participau la Zilele Recoltei în calitate de invitaţi speciali, anul acesta ei vor avea, în cadrul târgului, trei standuri cu produse tradiţionale.

La fel de importantă este prezenţa la sărbătoare a zeci de comercianţi şi meşteşugari din judeţ şi din diferite zone ale ţării, care comercializează produse tradiţionale alimentare şi nealimentare precum: vinuri, dulciuri de casă, produse din carne afumate, fructe şi legume, blănuri, haine din piele, împletituri.

Cumpărătorii sunt aşteptaţi să participe la o tombolă cu produse tradiţionale, dar şi la concursuri cu premii. Concurenţii nu vor trebui decât să răspundă la întrebări referitoare la cele două evenimente, iar cunoscătorii vor fi răsplătiţi pe măsură, cu delicioase produse tradiţionale.

Trei zile de petrecere

Sărbătoare va fi pentru toată lumea. În zona standurilor, vizavi de Primăria oraşului Cernavodă, atât pentru expozanţi, cât şi pentru cetăţeni va avea loc un moment artistic de excepţie. Pe durata celor trei zile vor concerta Ştefania Rareş, Vasilică Bordeianu, Norica Enache, Gigi Stoica, Veronica Apetrei, Mariana şi Mihai Călin, Angela Mogâlă, Mihai Oprea, Maria Zanfir, Manuel Bălănică, Didi Odagiu şi ansamblurile Mugurelu, Audeo, Axiopolis. Vor urca pe scena din faţa Primăriei Cernavodă şi soliştii de muzică uşoară Miruna Andrei, Delia Marinciu, Alina Şerban.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotbal județul Constanța Moment de reculegere ținut la meciul CS Peștera - Gloria Băneasa II (GALERIE FOTO)

04 Mar 2024 1070

Festivalul Național „Rodul Pământului” a readus în comuna Cumpăna bunătățile toamnei

01 Oct 2023 1829

Zilele Recoltei la Brick

28 Sep 2023 1578

Primăria Cumpăna organizează cea de-a XIX-a ediție a festivalului "Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna”. Programul evenimentului

26 Sep 2023 5124

Primăria Cumpăna organizează cea de-a XIX-a ediție a festivalului "Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna”

19 Sep 2023 2242

Galerie Foto Primăria Cumpăna a organizat, după o pauză de doi ani, Festivalul Rodul Pământului

25 Sep 2022 2348

Primăria Cumpăna Festivalul "Rodul pământului" revine! Ce surprize sunt pregătite

18 Sep 2022 3170

Campionat, meciuri și Zilele Recoltei Cernavodă Jandarmii constănțeni, prezenți la evenimentele organizate în acest sfârșit de săptămână

24 Sep 2021 1396

Cumpănenii au petrecut la Zilele Recoltei Ministrul Petre Daea, oaspetele evenimentului, a cumpărat zacuscă şi miere de Cumpăna (galerie foto+video

25 Sep 2017 2890

Revista presei locale

23 Sep 2017 2386

Ministrul Petre Daea, la ​Festivalul „Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna“

22 Sep 2017 2561

​Festivalul „Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna“, la cea de-a XV-a ediţie

19 Sep 2017 3389

Festivalul „Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna”, dedicat cinstirii pământului şi gospodarilor (galerie foto)

19 Sep 2016 2902

UPDATE 4 Două zile de sărbătoare Ziua Recoltei la Cumpăna (galerie foto + video)

17 Sep 2016 6083

Mâine are loc festivalul „Rodul pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna”

16 Sep 2016 3584