Administratie locala

Tranulis a dăruit o sală de teatru Constanţei, Primăria reabilitează clădirea din temelii şi ia în calcul şi preluarea activităţii culturale

 
Angajaţii Teatrului de Stat Constanţa mai primesc o veste bună. După ce au „primit” un manager interimar croit să schimbe din temelii situaţia din instituţie, primarul municipiului Constanţa a anunţat că imobilul teatrului va fi complet reabilitat.
 
Decebal Făgădău i-a urat succes noului manager al TSC, Erwin Şimşenshon, şi a anunţat că în curând va fi demarată licitaţia pentru reabilitarea clădirii lăsate moştenire oraşului de către Demostene Tranulis. Din averea acestuia s-a construit teatrul care la început i-a purtat numele, apoi, în anii războiului, a fost redenumit Fantasio, pentru ca astăzi să ajungă fără nume: Teatrul de Stat Constanţa.

Teatrul Tranulis a fost început în aprilie 1927 şi terminat în septembrie, acelaşi an, după ce, în 1915, Primăria donase terenul viran de pe bulevardul Ferdinand colţ cu strada Mihai Viteazu, pentru construirea unei săli pentru teatru la malul mării.
Din acest motiv, probabil ar fi de dorit ca pe viitor Primăria Constanţa să preia şi administrarea TSC. De altfel, şi primarul Decebal Făgădău şi-a anunţat intenţia ca administraţia locală să preia Teatrul de Stat de la Consiliul Judeţean Constanţa, dacă va exista şi sursa de finanţare aferentă. Discuţiile pe acest subiect vor continua cu reprezentanţii CJC, cei care administrează din punctul de vedere al bugetului teatrul constănţean.
 
Între timp, municipalitatea, care este proprietarul clădirii Teatrului de Stat, se va apuca de reabilitarea acesteia, nu doar din punctul de vedere al creşterii eficienţei termice. „Facem totul de la 0. Vorbim de climatizare, de instalaţii electrice şi sanitare. Vom decoji pe dinafară şi pe interior, îl vom reface integral cu dotări de casă, la nivel european. De partea cu specific pentru activitatea culturală se va ocupa administratorul clădirii, Consiliul Judeţean. Nu mă hazardez să anticipez un termen de finalizare a lucrărilor”, a spus primarul Constanţei.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

01 Mar, 2019 08:45

Intentii laudabile. Vin cu citeva propuneri: Reinfiintarea Teatrului Fantasio,distrus de Mazare si Constantinescu; construirea unui teatru de drama, a unei opere,la nivelul anului 2019; teatrul actual se se numeasca Tranulis,in memoria celui care l-a lasat mostenire Constantei. Macar asa sa-i respectam pe cei care au iubit Constanta si au lasat ceva in urma lor.

Articole asemanatoare

S-a luptat în justiţie pentru funcţie Este oficial. Dana Dumitrescu, managerul TSC, umilită la evaluarea anuală. Nota obţinută a fost 5,87 (documente)

03 May 2019 1878

Interviu live Erwin Șimșensohn - „TSC are nevoie de repertoriu și de identitate!“ (video)

19 Apr 2019 2600

"Testosteron", pe scena Teatrului de Stat Constanța

07 Apr 2019 429

Trei spectacole vor fi puse în scenă la Teatrul de Stat Constanța în Weekend-ul următor

18 Mar 2019 563

Motivaţia magistraţilor. De ce a pierdut procesul cu şeful CJC managerul demis al Teatrului de Stat Constanța, Dana Dumitrescu

13 Mar 2019 944

Teatrul de Stat Constanța te invită la spectacol! Ce piese de teatru puteți viziona la sfârșitul săptămânii

11 Mar 2019 1069

Scaun, dulce scaun! Actriţa Daniela Dumitrescu, din nou în instanţă cu preşedintele CJC

08 Mar 2019 1139

Managerul TSC, Dana Dumitrescu, a pierdut procesul cu preşedintele CJC. Poate face recurs!

27 Feb 2019 1291

După ce nu s-a prezentat niciun ofertant Municipalitatea schimbă condiţiile pentru achiziţia proiectului de reabilitare termică a Teatrului de Stat Constanţa (document)

20 Feb 2019 550

Dana Dumitrescu a atacat în instanţă raportul de control. Pe ultima sută de metri, managerul a emis o notă internă care confirmă „haosul“ din instituţia de cultură! (document)

30 Jan 2019 1486

Trei comedii puse în scenă la Teatrul de Stat Constanța în primul weekend al lunii februarie (galerie foto)

29 Jan 2019 678

Cine va realiza evaluarea anuală a managerului demis al TSC, Dana Dumitrescu? (document)

26 Jan 2019 1198

Interviu live TSC nu se predă! Actorii cer respect, salarii și sporuri ca în toate celelalte teatre. De la noul manager, transparență și implicare, iar de la autorități, un templu de cultură pentru Constanța! (video)

24 Jan 2019 2482

Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş Regizorul Erwin Şimşensohn, în cărţi pentru preluarea Teatrului de Stat Constanţa (documente)

23 Jan 2019 1768

Spectacolul "Inima Reginei Maria", la Teatrul de Stat Constanţa

04 Dec 2018 942