Administratie locala

Tranulis a dăruit o sală de teatru Constanţei, Primăria reabilitează clădirea din temelii şi ia în calcul şi preluarea activităţii culturale

 
Angajaţii Teatrului de Stat Constanţa mai primesc o veste bună. După ce au „primit” un manager interimar croit să schimbe din temelii situaţia din instituţie, primarul municipiului Constanţa a anunţat că imobilul teatrului va fi complet reabilitat.
 
Decebal Făgădău i-a urat succes noului manager al TSC, Erwin Şimşenshon, şi a anunţat că în curând va fi demarată licitaţia pentru reabilitarea clădirii lăsate moştenire oraşului de către Demostene Tranulis. Din averea acestuia s-a construit teatrul care la început i-a purtat numele, apoi, în anii războiului, a fost redenumit Fantasio, pentru ca astăzi să ajungă fără nume: Teatrul de Stat Constanţa.

Teatrul Tranulis a fost început în aprilie 1927 şi terminat în septembrie, acelaşi an, după ce, în 1915, Primăria donase terenul viran de pe bulevardul Ferdinand colţ cu strada Mihai Viteazu, pentru construirea unei săli pentru teatru la malul mării.
Din acest motiv, probabil ar fi de dorit ca pe viitor Primăria Constanţa să preia şi administrarea TSC. De altfel, şi primarul Decebal Făgădău şi-a anunţat intenţia ca administraţia locală să preia Teatrul de Stat de la Consiliul Judeţean Constanţa, dacă va exista şi sursa de finanţare aferentă. Discuţiile pe acest subiect vor continua cu reprezentanţii CJC, cei care administrează din punctul de vedere al bugetului teatrul constănţean.
 
Între timp, municipalitatea, care este proprietarul clădirii Teatrului de Stat, se va apuca de reabilitarea acesteia, nu doar din punctul de vedere al creşterii eficienţei termice. „Facem totul de la 0. Vorbim de climatizare, de instalaţii electrice şi sanitare. Vom decoji pe dinafară şi pe interior, îl vom reface integral cu dotări de casă, la nivel european. De partea cu specific pentru activitatea culturală se va ocupa administratorul clădirii, Consiliul Judeţean. Nu mă hazardez să anticipez un termen de finalizare a lucrărilor”, a spus primarul Constanţei.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

01 Mar, 2019 08:45

Intentii laudabile. Vin cu citeva propuneri: Reinfiintarea Teatrului Fantasio,distrus de Mazare si Constantinescu; construirea unui teatru de drama, a unei opere,la nivelul anului 2019; teatrul actual se se numeasca Tranulis,in memoria celui care l-a lasat mostenire Constantei. Macar asa sa-i respectam pe cei care au iubit Constanta si au lasat ceva in urma lor.

Articole asemanatoare

Actrița Dana Dumitrescu, „învinsă“ într-un dosar împotriva Consiliului Județean Constanța

04 Oct 2019 441

O nouă organigramă la TSC. Se desfiinţează funcţia Danei Dumitrescu şi se creează un birou de organizare spectacole şi mai multe posturi de actor (document)

30 Sep 2019 911

A promovat concursul Şimşensohn, oficial, manager al Teatrului de Stat Constanţa

22 Aug 2019 858

Începe concursul pentru postul de manager al Teatrului de Stat Constanţa. Mandatul este de cinci ani (document)

06 Aug 2019 744

Managerul Teatrului Naţional „Marin Sorescu" Craiova conduce comisia de concurs pentru desemnarea directorului Teatrului de Stat Constanţa

22 Jul 2019 970

S-a luptat în justiţie pentru funcţie Este oficial. Dana Dumitrescu, managerul TSC, umilită la evaluarea anuală. Nota obţinută a fost 5,87 (documente)

03 May 2019 2289

Interviu live Erwin Șimșensohn - „TSC are nevoie de repertoriu și de identitate!“ (video)

19 Apr 2019 3135

"Testosteron", pe scena Teatrului de Stat Constanța

07 Apr 2019 550

Trei spectacole vor fi puse în scenă la Teatrul de Stat Constanța în Weekend-ul următor

18 Mar 2019 716

Motivaţia magistraţilor. De ce a pierdut procesul cu şeful CJC managerul demis al Teatrului de Stat Constanța, Dana Dumitrescu

13 Mar 2019 1139

Teatrul de Stat Constanța te invită la spectacol! Ce piese de teatru puteți viziona la sfârșitul săptămânii

11 Mar 2019 1184

Scaun, dulce scaun! Actriţa Daniela Dumitrescu, din nou în instanţă cu preşedintele CJC

08 Mar 2019 1366

Managerul TSC, Dana Dumitrescu, a pierdut procesul cu preşedintele CJC. Poate face recurs!

27 Feb 2019 1456

După ce nu s-a prezentat niciun ofertant Municipalitatea schimbă condiţiile pentru achiziţia proiectului de reabilitare termică a Teatrului de Stat Constanţa (document)

20 Feb 2019 654

Dana Dumitrescu a atacat în instanţă raportul de control. Pe ultima sută de metri, managerul a emis o notă internă care confirmă „haosul“ din instituţia de cultură! (document)

30 Jan 2019 1837