Trei săptămâni irosite de autorități. PSD cere ședință de îndată a CLM pentru alocarea de fonduri pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

  • Grupul PSD solicită aparatului primarului Vergil Chițac, convocarea de urgență a unei ședințe de îndată a Consiliulul local municipal pentru alocarea sumei de 5 milioane de lei necesară pentru demararea lucrărilor în vederea redeschiderii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase
  • Solicitarea vine în contextul în care situația pandemică este foarte gravă, iar sistemul medical din Constanta are nevoie urgentă de redeschiderea Spitalului Municipal pentru tratarea sutelor de cazuri de COVID
  • Chițac, declarații timide despre deschiderea părții neafectate a SCBI


Grupul PSD solicită aparatului primarului Vergil Chițac, convocarea de urgență a unei ședințe de îndată a Consiliulul local municipal pentru alocarea sumei de 5 milioane de lei necesară pentru demararea lucrărilor în vederea redeschiderii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.


În paralel cu demersul de redeschidere trebuie demarate lucrările de reabilitare și dotare cu aparatură necesară a secției Anestezie și Terapie Intensivă(ATI), mai solicită grupul PSD.


Solicitarea vine în contextul în care situația pandemică este foarte gravă, iar sistemul medical din Constanta are nevoie urgentă de redeschiderea Spitalului Municipal pentru tratarea sutelor de cazuri de COVID.


„Procedurile de achiziție sunt greoaie, lucrările sunt extrem de laborioase și de aceea e nevoie ca autoritatea locală să acționeze cu promptitudine, eficiență si simplitate!


S-au irosit deja 3 săptămâni, așteptând în zadar ca primarul Constanței să ia deciziile necesare, timp în care zeci de bolnavi își pierd zilnic viața.


Trebuie să protejăm cu toată puterea cadrele medicale care au salvat vieți și care sunt adevărații eroi in lupta cu aceasta pandemie. Un spital închis blochează plata salariilor medicilor, iar acest lucru este inacceptabil.


Consiliul Local poate și are datoria de a aloca fonduri pentru demararea lucrărilor în regim de urgență, urmând să rectificăm aceste sume în funcție de necesități!


Fiecare zi pierdută înseamnă alți morți și alte sute de constănțeni care nu au unde să se trateze de această boală perfidă!


Riscăm să moară oamenii în stradă!", se arată în solicitarea grupului consilierilor locali ai PSD adresată și colegilor consilieri locali PNL și USR, dar și conducerii executive a autorității locale.


Chițac, declarații timide despre deschiderea părții neafectate a SCBI


La trei săptămâni de la incendiul izbucnit pe data de 1 octombrie 2021 la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, la secția ATI COVID-19, activitatea unității medicale râmâne suspendată.
Zilele trecute, după ce în spațiul public, mai mulți angajați ai Spitalului au cerut termene clare privind redeschiderea unității medicale, primarul Vergil Chițac a vorbit timid într-o filmare despre deschiderea părții neafectate a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța și a pasat responsabilitatea deciziei pe umerii Consilului de Administrației a spitalului.
Chițac, primarul Constanței, a purtat o discuție atât cu managerul interimar al Spitalului de Boli Infecțioase, cât și cu mai mulți medici, în cadrul căreia și-a exprimat disponibilitatea primăriei de a aloca fonduri pentru deschiderea părții neafectate a spitalului.

De asemenea, primarul a precizat că va contacta un specialist în vederea efectuării unei evaluări care să ne arate ce să achiziționăm și ce categorii de lucrări trebuie să facem.

Vă reamintim, că în urma incendiului devastator s-au stins din viață șapte femei, iar alte decese ale pacienților internați în Secția de Terapie Intensivă și transportați apoi la alte spitale din județul Constanța au fost raportate ulterior.PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.Citește și:

Constănțeanul supărat Medicul care i-a salvat viața pacientului Chițac îl acuză pe edilul Chițac de faptul că pune bețe în roate reluării activității Spitalului de Infecțioase. Iar în timpul astă mor oameni!
 

Constanța Vergil Chițac spune că va aloca fonduri pentru deschiderea părții neafectate a Spitalului de Boli Infecțioase
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța a făcut public raportul anual al achizițiilor în baza Legii nr. 350/2005. Avem beneficiarii fondurilor nerambursabile

13 Jan 2022 700

Semnăturile depuse pentru organizarea referendumului de demitere a primarului din Agigea validate de AEP și Direcția de Evidență a Persoanei

13 Jan 2022 3774

Ce proiecte imobiliare se regăsesc pe ordinea de zi a Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului și urbanism a Primăriei Constanța

11 Jan 2022 915

CLM Constanţa. Alți doi consilieri locali şi-au depus rapoartele de activitate (DOCUMENTE)

08 Jan 2022 1142

SPIT s-a mutat din „casa” Sisteme Internaţionale de Afaceri SA. Cu cât s-a redus cheltuirea banului public din cadrul Primăriei Constanța

08 Jan 2022 5122

CJC organizează dezbatere publică pe Regulamentul de adăpostire a animalelor de pe raza județului Constanța, ce fac obiect al unui ordin de plasare în adăpost

07 Jan 2022 785

Regulament Peninsulă. Consiliul Local Constanța a cerut Tribunalului urgentarea redactării deciziei de suspendare

04 Jan 2022 1872

Prostia omenească. Amenzi de până la 2.500 lei pentru sârmele de întins rufe amplasate pe fațada blocurilor din Constanța

01 Jan 2022 2155

Retrospectivă 2021. Măsuri nepopulare luate de Primăria și Consiliul Local Constanța în 2021

01 Jan 2022 3319

Despre dubla măsură în Primăria Constanța! Consilierii USR acuză exproprieri alese pe sprânceană

31 Dec 2021 1762

Ce UAT-uri din județul Constanța au primit bani pentru investițiile realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală?

30 Dec 2021 1207

Închirierea parcărilor de reședință în municipiul Constanţa, amânată cu un an

29 Dec 2021 1200

Mirabela Călin rămâne secretar general al municipalității până la organizarea unui nou concurs. În paralel, procurorii DNA continuă ancheta la Primăria Constanța!

29 Dec 2021 1248

Schimbare de gardă la conducerea RAJDP Constanţa. Au fost numiți cinci administratori provizorii. Cine sunt aceștia?

24 Dec 2021 1774

Cum se pregătesc spitalele constănțene de valul 5 Covid. Câte paturi sunt disponibile și ce investiții s-au realizat?

24 Dec 2021 893