Turiștii israelieni, interesați de crearea unei rute turistice care să includă Constanța și regiunea Dobrogei!
Primarul municipiului Constanța,  Vergil Chițac, a primit  astăzi vizita de curtoazie a Excelenței Sale, Reuven Azar, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Israelului în România.  
 
Cu această ocazie au fost trecute în revistă oportunitățile de cooperare în plan local în multiple domenii de interes comun, precum turismul, investițiile străine, dezvoltarea infrastructurii locale, schimbul de bune practici în domenii sectoriale etc.  
 
Excelența-Sa Reuven Azar a apreciat că municipiul Constanța are un potențial uriaș pentru România și pentru Europa, în multiple domenii – energie, turism, infrastructură.

Cei doi au evidențiat importanța strategică în creștere a orașului Constanța pentru regiunea extinsă a Mării Negre, în contextul războiului din Ucraina.  
 
Ambasadorul Reuven Azar a evidențiat nișa de oportunitate pe care o are municipiul Constanța în Israel în această perioadă, în condițiile în care fluxurile de turiști israelieni sunt interesați de identificarea și exploatarea creării unei rute turistice care să includă și să valorifice potențialul turistic local al orașului Constanța și al regiunii Dobrogei (prioritar, stațiunile de pe litoral și Delta Dunării).

Turiștii israelieni sunt în căutarea unor destinații externe alternative, atractive, iar Constanța poate reprezenta un răspuns excelent la nevoile lor actuale.

Din această perspectivă, poate spori relevanța rolului coordonator al Organizației de Management al Destinației Mamaia-Constanța, instituție recent înființată la nivel local, în demersurile mai ample de consolidare, în plan extern, a percepției municipiului Constanța ca destinație predilectă la nivel național pentru turiștii străini, în sezon și în afara acestuia.   

A fost abordată tema investițiilor strategice externe în proiectele de infrastructură ale municipiului și județului Constanța.

Primarul municipiului Constanța a prezentat, succint, viziunea de dezvoltare a orașului, cu accent pe posibilitatea atragerii de investiții strategice externe. S-a apreciat că este nevoie de investiții majore în proiectele locale de infrastructură, astfel încât orașul Constanța să redevină atractiv pentru mediile de afaceri din Europa și din lume.

Ambasadorul Reuven Azar a exprimat întreaga sa disponibilitate de a prezenta oamenilor de afaceri din Israel oportunitățile pe care le are un investitor strategic extern care ar opta pentru investiții în proiectele de dezvoltare ale municipiului Constanța.  

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA, în vizită la Tulcea

08 Jun 2023 857

Vizită la nivel înalt la Muftiatul Cultului Musulman din România Muftiul Muurat Iusuf a primit vizita Excelenței Sale Kathleen A. Kavalec, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al SUA în România

24 Mar 2023 1093

Ambasadorul Turciei în România, în vizită la Primăria Constanța. Ce subiecte au fost discutate

17 Feb 2023 959

Muftiul Cultului Musulman din România a primit vizita ambasadorului Israelului în România

18 Jan 2023 1088

Vizită de curtoazie, la Constanța, a Excelenței-Sale Adelheid Folie, Ambasador al Republicii Austria în România

28 Nov 2022 1029

Ambasadorul Statului Qatar, în vizită la Constanța. Despre ce a discutat cu viceprimaul Ionuț Rusu

19 Jul 2022 1324

Ministrul Vasile Dîncu, vizită în Portul Militar Constanța

30 May 2022 1298

Teresa Macedo, ambasadorul Portugaliei în România, a vizitat baza Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“

07 Apr 2022 1997

Grecia deschide un Consulat onorific la Constanța

15 Jul 2021 1865

Ambasadorul SUA din România, Adrian Zuckerman, își încheie mandatul cu o vizită de rămas-bun

11 Jan 2021 1752

Ministrul apărării naționale, întâlnire cu noul ambasador al Franței la București

20 Oct 2020 1323

MApN Secretarul de stat Simona Cojocaru l-a primit în vizită pe ambasadorul Republicii Islamice Pakistan în România

02 Sep 2020 1163

Ministrul apărării naționale, întâlnire cu ambasadorul Canadei în România

22 Jul 2020 1233

Ambasadorul Republicii Kazahstan, în vizită la Primăria Constanța

28 Feb 2020 1880

Vizita Excelenței Sale Nurbakh Rustemov, la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (galerie foto)

27 Feb 2020 1368