Turiștii israelieni, interesați de crearea unei rute turistice care să includă Constanța și regiunea Dobrogei!




Primarul municipiului Constanța,  Vergil Chițac, a primit  astăzi vizita de curtoazie a Excelenței Sale, Reuven Azar, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Israelului în România.  
 
Cu această ocazie au fost trecute în revistă oportunitățile de cooperare în plan local în multiple domenii de interes comun, precum turismul, investițiile străine, dezvoltarea infrastructurii locale, schimbul de bune practici în domenii sectoriale etc.  
 
Excelența-Sa Reuven Azar a apreciat că municipiul Constanța are un potențial uriaș pentru România și pentru Europa, în multiple domenii – energie, turism, infrastructură.

Cei doi au evidențiat importanța strategică în creștere a orașului Constanța pentru regiunea extinsă a Mării Negre, în contextul războiului din Ucraina.  
 
Ambasadorul Reuven Azar a evidențiat nișa de oportunitate pe care o are municipiul Constanța în Israel în această perioadă, în condițiile în care fluxurile de turiști israelieni sunt interesați de identificarea și exploatarea creării unei rute turistice care să includă și să valorifice potențialul turistic local al orașului Constanța și al regiunii Dobrogei (prioritar, stațiunile de pe litoral și Delta Dunării).

Turiștii israelieni sunt în căutarea unor destinații externe alternative, atractive, iar Constanța poate reprezenta un răspuns excelent la nevoile lor actuale.

Din această perspectivă, poate spori relevanța rolului coordonator al Organizației de Management al Destinației Mamaia-Constanța, instituție recent înființată la nivel local, în demersurile mai ample de consolidare, în plan extern, a percepției municipiului Constanța ca destinație predilectă la nivel național pentru turiștii străini, în sezon și în afara acestuia.  



 

A fost abordată tema investițiilor strategice externe în proiectele de infrastructură ale municipiului și județului Constanța.

Primarul municipiului Constanța a prezentat, succint, viziunea de dezvoltare a orașului, cu accent pe posibilitatea atragerii de investiții strategice externe. S-a apreciat că este nevoie de investiții majore în proiectele locale de infrastructură, astfel încât orașul Constanța să redevină atractiv pentru mediile de afaceri din Europa și din lume.

Ambasadorul Reuven Azar a exprimat întreaga sa disponibilitate de a prezenta oamenilor de afaceri din Israel oportunitățile pe care le are un investitor strategic extern care ar opta pentru investiții în proiectele de dezvoltare ale municipiului Constanța.  

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

16 Apr 2024 401

Cu ocazia Lunii Ramazan a comunității musulmane Kathleen Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, în vizită în satul Tătaru, județul Constanța

08 Apr 2024 787

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu noul ambasador al Republicii Elene în România

14 Mar 2024 369

Departamentul pentru Situații de Urgență Raed Arafat a primit vizita ambasadorului Republicii Franceze în România, Nicolas Warnery. S-au purtat discuții privind protecția civilă

16 Dec 2023 739

Adrian-Ioan Veștea- ”Prin toate programele pe care le coordonăm, avem în vedere creșterea calității vieții locuitorilor”

04 Dec 2023 820

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Franței la București

07 Nov 2023 545

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA, în vizită la Tulcea

08 Jun 2023 1279

Vizită la nivel înalt la Muftiatul Cultului Musulman din România Muftiul Muurat Iusuf a primit vizita Excelenței Sale Kathleen A. Kavalec, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al SUA în România

24 Mar 2023 1367

Ambasadorul Turciei în România, în vizită la Primăria Constanța. Ce subiecte au fost discutate

17 Feb 2023 1265

Muftiul Cultului Musulman din România a primit vizita ambasadorului Israelului în România

18 Jan 2023 1403

Vizită de curtoazie, la Constanța, a Excelenței-Sale Adelheid Folie, Ambasador al Republicii Austria în România

28 Nov 2022 1252

Ambasadorul Statului Qatar, în vizită la Constanța. Despre ce a discutat cu viceprimaul Ionuț Rusu

19 Jul 2022 1571

Ministrul Vasile Dîncu, vizită în Portul Militar Constanța

30 May 2022 1474

Teresa Macedo, ambasadorul Portugaliei în România, a vizitat baza Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“

07 Apr 2022 2225

Grecia deschide un Consulat onorific la Constanța

15 Jul 2021 2026