Țuțuianu și Palaz au făcut pace? Declarații pacifiste. Licitația pentru Teatrul de Vară din Mamaia, în linie dreaptă!

  • Din 2014 nu s-a mai întâmplat nimic notabil cu clădirea Teatrului de vară din Mamaia. Reabilitarea s-a făcut doar în declarații
  • Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz se declara recent extrem de supărat pentru modul refectuos în care se desfășoară licitația pentru acest obiectiv
  • A trecut mai bine de o lună de zile de la aceste declarații și de când, Palaz i-a arătat lui Țuțuianu că alături de PNL îi poate crea insomnii grave
  • Au făcut pace. Țuțuianu a vorbit despre reabilitarea Teatrului de Vară din stațiunea Mamaia. un proiect în valoare de 4 milioane de lei fără TVA
  • Anul viitor, Festivalul Mamaia se va ține în clădirea reabilitată
Din 2014 nu s-a mai întâmplat nimic notabil cu clădirea Teatrului de vară din Mamaia. Reabilitarea s-a făcut doar în declarații. În 2019, conducerea CJ anunța că Teatrul de Vară din Mamaia intră într-un amplu program de reabilitare. De atunci s-au cheltuit pe expertiza tehnică aproape un milion de euro (4,6 milioane lei).
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz se declara recent extrem de supărat pentru modul refectuos în care se desfășoară licitația pentru acest obiectiv: „ După 8 luni de zile, sigura ofertă depusă pentru reabilitare a fost respinsă iar licitația a fost reluată foarte târziu. Nu este normal ca politicul să blocheze astfel de investiții! Incompetența și interesele compartimentului Achiziții din cadrul CJC duc spre astfel de jocuri! Doar pentru că ideea și propunerea pentru reabilitarea teatrului de vara dim Mamaia este a lui Palaz de la PMP”. 
A trecut mai bine de o lună de zile de la aceste declarații și de când, Palaz i-a arătat lui Țuțuianu că alături de PNL îi poate crea insomnii grave.
Dovada, cele trei-patru ședințe când toate când majoritatea adhoc formată din PNL și PMP au schimbat trendul jocului politic în Consiliul Județean.
Nu știm, dacă angajata de la achiziții a fost sancționată așa cum a cerut vicepreședintele CJ, Claudiu Palaz, reținem doar declarațiile pacifiste ale președintelui CJ, Horia Țuțuianu după ce s-a încheiat cu bine ședința extraordinară de Consiliu Județean în care au fost împărțiți banii pentru primăriile din județ și s-a votat în unanimitate rectificarea bugetară.
Țuțuianu a vorbit despre Teatrul de Vară din stațiunea Mamaia. Acesta a declarat faptul că acest teatru va fi reabilitat din fondurile Consiliului Județean Constanța, un proiect în valoare de 4 milioane de lei fără TVA.
“Proiectul, inițiat de vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz, care a muncit foarte mult pentru el, se află în faza de licitație iar anul viitor Festivalul Mamaia se va ține acolo ” – a afirmat Țuțuianu.
Potrivit proiectului, corpurile de clădire C1 cu regim de înălţime Sp+P+1Ep cu destinaţia de constructie administrativ-culturală (teatru de vară) şi C2 cu regim de înăltime P+Ep cu destinaţia de constructie administrativ-culturală (galerii de artă) îşi păstrează destinaţia inițială aşa cum a fost dată în folosinţă în anul 1963.
Realizată cu materiale, tehnologii si conceptii arhitecturale din perioada mentionată anterior, clădirea a acumulat în timp un grad avansat de uzură fizică şi rnorală, iar în prezent nu poate fi utilizată datorită degradării.
Pe amplasament vor fi reamenajate aleile pietonale, alei de acces auto şi parcajele pentru autovehicule, inclusiv pentru persoanele cu handicap locomotor. Apele pluviale de pe platforme şi trotuare vor fi dirijate către spaţiiie verzi. Licitația se desfășoară în SEAP iar firmele interesate pot depune oferte până la data de 20.07.2020, ora 15:00.
 
 
Citește și:

Din 2014 nu s-a mai întâmplat nimic la Teatrul de Vară din Mamaia. Reabilitare, doar în declarații. S-a cheltuit un milion de euro pentru expertiză tehnică

Sediul Medicinei Legale şi Teatrul de Vară de la Mamaia, cele două mari proiecte de investiţii ale CJC, în faza de documentaţii tehnico-economice

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța, contract cu Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Ce servicii a achiziționat (DOCUMENT)

29 May 2023 529

Mihai Lupu anunța în ianuarie demersurile pentru renovarea Teatrului de Vară Mamaia Cum arată în martie Teatrul de Vară Mamaia (FOTO+VIDEO)

16 Mar 2023 1298

Ce suprize a pregătit Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski pentru iubitorii de cultură

06 Mar 2023 881

Primăvara începe cu un recital la Teatrul „Oleg Danovski” Constanța. Ce alte evenimente poate vedea publicul în luna martie

01 Mar 2023 1050

Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu „Până în toamnă va fi gata Teatrul de Vară Mamaia. Vom organiza Festivalul de la Mamaia“ (VIDEO)

30 Jan 2023 1235

Mihai Lupu- "Am început demersurile pentru renovarea Teatrului de Vară Mamaia" (VIDEO)

17 Jan 2023 1144

A fost emis certificatul de urbanism pentru modernizarea și dotarea Teatrului de Vară Soveja

18 Dec 2022 1135

Consiliul Județean Constanța reia licitațiile pentru reabilitarea Teatrului de Vară din stațiunea Mamaia

07 Dec 2022 1192

Debutul Stagiunii 2022-2023 la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Evenimente în luna septembrie

12 Sep 2022 1155

Cât plătește Primăria pentru Festivalul Internațional de Film de la Constanța (DOCUMENTE)

15 Aug 2022 1518

Certificat de urbanism pentru ruina „Teatrului de Vară” din Mamaia

29 Jul 2022 1394

Constanța Culturală Start SEAS! A început Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – Constanța

08 Jul 2022 1230

LIVE VIDEO + TEXT S-a redeschis Teatrul de Vară „Jean Constantin" de la Techirghiol (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Jun 2022 2640

Cel mai nou Teatru de Vară din județul Constanța se deschide la Techirghiol. Omagiu adus actorului Jean Constantin

23 Jun 2022 1723

Victor Rebengiuc se retrage din teatru. „Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință”

08 Jun 2022 868