Ultima ședință de Consiliu Județean Constanța a avut de toate – râsete, contradicții și mai multe proiecte respinse

  • Ultima ședință a CJ Constanța a fost una încărcată emoțional, dar au fost și mici scântei
 
Ședința de Consiliu Județean Constanța a fost presărată cu de toate, joi, 24 septembrie 2020, fiind ultima cu Horia Marius Țuțuianu, în calitate de președinte, dar și cu actualul format al consilierilor județeni.
În ultima ședință, Emil Banias și-a reluat funcția de consilier județean, în timp ce Cristi Marcel Goreci și-a depus jurământul, fiind numit consilier județean, după moartea neașteptată a lui Marian Iordache.
De altfel, la debutul ședinței, președintele CJ Constanța a ținut un scurt discurs in memoriam pentru consilierul care s-a stins recent. Toată sala a ținut un moment de reculegere. "Este prima ședință la care domnul Marian Iordache lipsește. Sunt sigur că ne urmărește de sus. Vreau să transmit condoleanțe familiei. Fiecare dintre noi am avut ceva de învățat de la dumnealui. A fost o persoană care a vrut binele comunității. A fost un om al administrației, care a construit. Doresc ca, în memoria domnului Marian Iordache, să ținem un moment de reculegere", a spus Țuțuianu.

Chapeau, maestre Virgil Andriescu

Vestitul actor Vergil Andriescu a ridicat moralul sălii de la Consiliul Județean, fiind prezent în calitate de proaspăt cetățean de onoare a județului. După ce a primit diploma și pancarta, omul de cultură a rostit o poezie care a emoționat fiecare ființă din sală. Ropotele de aplauză au fost un semn de mulțumire pentru scurtul act artistic care a durat 3 minute, dar va fi greu de uitat de cei prezenți.

Au luptat pentru noi

Șase cadre militare au fost declarate cetățeni de onoare ai județului, aceștia fiind răniți pe teatrele de operație din afară. Bucuria și mândria le-a fost împărtășită de copii, care au fost prezenți în sală.
„Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al Judeţului Constanţa” domnului Plutonier adjutant principal (rz)  Bida Ionel Eugen.Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al Judeţului Constanţa” domnului Plutonier adjutant principal (rz)  Bolovan Florin.Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al Judeţului Constanţa” domnului Caporal clasa a III a,  Neagu Marcel.Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al Judeţului Constanţa” domnului Fruntaş Tarnovschi Costică Victor.Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al Judeţului Constanţa” domnului Caporal clasa a II a, Oprea Mihai Dragoş.Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia
 Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al Judeţului Constanţa” domnului Caporal clasa a II a, Giumali Metin.Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia”, sunt cei șase.

De la laptopuri la sănătate

Finalul de ședință a fost unul cu mici scântei între președintele Marius Horia Țuțuianu și Marian Crușoveanu de la PNL. La rectificarea bugetară, Crușoveanu a propus un amendament ca aproximativ 200.000 de euro care ar fi fost investiți pentru achiziția de laptopuri, desktopuri și alte echipamente IT pentru Consiliul Județean Constanța să fie transferași la capitolul „Sănătate” pentru a putea fi utilizați în perioada următoare în cazul unei situații de criză cu privire la pandemia cu noul coronavirus. După câteva replici acide între cei doi, s-a trecut la vot. În primă instanță s-a terminat „egalitate”, fiind 15 voturi pentru și 15 abțineri. Crușoveanu a cerut o pauză de cinci minute, care a durat mai puțin. La revenire, câțiva consilieri PSD au decis să nu se mai abțină și să voteze direct împotrivă. Surpriza a fost la Emil Banias care a decis să nu se mai abțină și să voteze „pentru”. Astfel, amendamentul a trecut, iar proiectul de rectificare a fost votat. Cu asta, președintele CJ Constanța a declarat ședința închisă.

Speech de la revedere

Președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu, i-a rugat pe consilieri să mai rămână câteva minute, moment în care a părăsit prezidiul și s-a prezentat la pupitru. Acolo, a ținut să le mulțumească tuturor, indiferent de clasa politică, pentru buna colaborare din ultimii patru ani și pentru ceea ce au realizat împreună, chiar dacă au mai fost momente de contradicții. De altfel, Țuțuianu a mulțumit presei că l-au taxat când a greșit și l-au lăudat când a făcut bine. „Cel mai important, vă urez vouă și familiilor voastre multă, multă sănătate, căci de asta e nevoie acum”, a spus Țuțuianu. El i-a invitat pe toți pe scările CJ Constanța pentru a face o poză de grup de final. Consilierii PNL nu au rămas.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Marian Iordache

01 Oct, 2020 18:29

Articolul nu e ceva spectaculor dar gestul de final al lui Horia Tutuianu ma face sa scriu acest comentariu. Sunt surprins neplacut sa citesc cum la sfarsit de mandat consilierii PNL nu au vrut sa apara in poza cu colegii dumnealor. Eu sunt petrolist si nu putine sunt situatiile cand nu sunt de acord cu sefii sau sublaternii mei dar INTOTDEAUNA cand ajungem la un consens sau dupa o disputa ne strangem mana si mergem mai departe. Consilierii PNL au procedat foarte urat si sa nu uite ca ei au castigat datorita voturilor noastre , asa cum s-a intamplat acum 4 ani cu PSD si mai ales sa nu uite "NIMENI NU E DE NEINLOCUIT" Cu bune cu rele Horia Tutuianu a avut demnitatea sa multumeasca tuturor indiferent cu apartenenta politica.

Articole asemanatoare

UPDATE. Suspiciune de fraudă electorală la Murfatlar, județul Constanța

09 Jun 2024 781

#Alegerilocale2024 Candidatul unei formațiuni politice la alegerile pentru Consiliul Județean Constanța, condus la sediul Poliției!

09 Jun 2024 636

CJC cumpără lucrări de reparații la instalația de stingere incendiu de la heliportul SMURD din Constanța

05 Jun 2024 384

A fost lansată licitația de reabilitare a clădirii monumentului istoric care adăpostește Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa

05 Jun 2024 551

Licitații Constanța. Se caută furnizor de dotări pentru proiectul „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”

03 Jun 2024 511

Patru dosare respinse Care sunt proiectele câștigătoare finanțate de Consiliul Județean Constanța în domeniile tineret și social-sănătate (DOCUMENTE)

01 Jun 2024 706

Licitații Constanța Malcons-Com SRL bifează un nou contract cu administrația județeană (DOCUMENT)

01 Jun 2024 506

Licitații Constanța Consiliul Județean a atribuit contractul de reparații curente la Centrul Militar Zonal. Date despre câștigător (DOCUMENT)

30 May 2024 621

Constanța Modificările proiectului de lege care reglementează pescuitul, dezbătute de consilierii județeni

30 May 2024 463

Multigama Service SRL a obținut un contract de la Consiliul Județean Constanța (DOCUMENT)

29 May 2024 797