Un consilier USR PLUS vrea interzicerea panourilor publicitare pe clădirea Casei de Cultură din Constanța. Directorul instituției spune că reclamele asigură 10% din venituri

 

  • Proiectul de hotărâre cu privire la Regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanța a fost lansat în dezbatere publică

  • Până la data de 12 februarie 2021 se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare

  • Ulterior regulamentul va intra la vot în cadrul Consiliului Local Municipal

  • Cătălin Iacob, consilier USR PLUS, membru în comisia de urbanism susține că va propune interzicerea amplasării de mijloace de publicitate pe clădirea Casei de Cultură

  • Excepție vor face firmele instituțiilor care îsi desfăsoară activitatea în interiorul clădirii

  • Directorul Casei de Cultură din Constanța, Gheroghe Ungureanu s-a arătat șocat de intenția consilierului

  • Va depune o întâmpinare la această propunere, deoarece Casele de Cultură prin legea lor de funcționare se autofinanțează

  • Reclamele asigură aproximativ 10% din veniturile instituției, un procent semnificativ mai ales acum în situația de pandemie


Proiectul de hotărâre cu privire la Regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanța a fost lansat în dezbatere publică.
Până la data de 12 februarie 2021 se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus dezbateri și ulterior va intra la vot în cadrul Consiliului Local Municipal.

Cătălin Iacob, consilier USR PLUS, membru în Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură susține că va în cadrul noului regulament de publicitate va propune interzicerea amplasării de mijloace de publicitate pe clădirea Casei de Cultură din municipiul Constanța.
 
“Casa de Cultură a devenit un mega panou publicitar pe care fiecare își afișează reclama după cum consideră. Voi propune interzicerea amplasării de mijloace de publicitate pe clădire, în cadrul noului regulament de publicitate.
Excepție vor face firmele instituțiilor care îsi desfăsoară activitatea în interiorul clădirii.
Firme vor fi simple, de dimensiuni reduse, luminoase sau iluminate arhitectural, care să se integreze cu elementele stilistice din arhitectura imobilului(materiale, forme, culori, etc.), să nu acopere elementele decorative ale faţadei, să fie amplasate corelat cu compoziția fațadei, iar în documentaţia de autorizare se va prezenta fotomontaj. Standarde de marcă(brand) nu pot constitui pretexte pentru nerespectarea regulamentului” – susține alesul local de la USR PLUS.

 
Am cerut un punct de vedere legat de acest anunț al consilierului Iacob, directorului Casei de Cultură din Constanța, Gheroghe Ungureanu.
Acesta s-a arătat șocat de intenția consilierului și a precizat că va depune o întâmpinare legat de această inițiativă, neaprobată încă de Consiliul Local Municipal Constanța.
“Voi depune o întâmpinare la această propunere. Nu sunt de acord cu așa ceva. Casele de Cultură prin legea lor de funcționare se autofinanțează. Probabil domnii consilieri nu cunosc acest aspect. Dacă nu vor înțelege, voi ataca în instanță regulamentul”, spune Ungureanu care a adăugat că reclamele asigură aproximativ 10% din veniturile instituției, un procent semnificativ mai ales acum în situația de pandemie, când întreaga lume artistică și industria divertismentului a suferit pierderi importante.
Contactat telefonic, Cătălin Iacob a admis că înainte de depunerea amendamentului va purta la rândul său o discuție și directorul Casei de Cultură pentru a se ajunge la o formă unitară a panotajului care să se integreze cu zona în care se află amplasată instituția.

Citește și:


Contractul de panotaj din municipiul Constanţa a expirat în 2019. Ce prevede noul regulament local de publicitate? (documente)

Viceprimarul Ionuț Rusu, desemnat să conducă Comisia de elaborare a regulamentului privind panotajul în municipiul Constanța


Contractul de panotaj din municipiul Constanţa s-a încheiat. Prietenul lui Mazăre, nevoit să-şi desfiinţeze cele 647 de panouri publicitare (galerie foto)
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 439

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 836

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 503

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1362

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 787

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 703

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 726

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 470

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2091

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 852

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 708

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1498

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 809

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 799

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 913