Un loc pe care îl vor numi „acasă“ La Cumpăna au fost înmânate cheile locuințelor Habitat for Humanity România, finalizate în sezonul 2018 - 2019 (galerie foto)

Un eveniment important a avut loc ieri la Cumpăna. Au fost înmânate cheile locuințelor finalizate de Habitat for Humanity România, în sezonul 2018 - 2019. La eveniment au luat parte directorul național Habitat for Humanity România, Roberto Pătrășcoiu, primarul localității Cumpăna, ec. Mariana Gâju, CSR Manager Kaufland România, Katharina Scheidereiter.
 
Evenimentul a fost deschis de directorul național Habitat for Humanity România, Roberto Pătrășcoiu, care a adresat un cuvânt de bun venit și un mesaj de mulțumire tuturor voluntarilor, sponsorilor și celor care s-au implicat în acest program. Și partenerul proiect, Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România, a vorbit celor prezenți despre importanța acestui proiect.
 
„Iată că șantierul s-a transformat într-o comunitate primitoare. Așteptam de mult acest moment, care marchează un sentiment de împlinire și mulțumire legat de sfârșitului unei etape. Acum, printre voi, mă simt acasă. Acasă reprezentă mai mult decât patru pereți și un acoperiș. Acasă este sentimentul care aduce și ține oamenii împreună. Vă rog să vă încurajați copiii să-și urmeze visele și, de ce nu, la un moment dat, să veniți într-un șantier ca voluntari“, a punctat directorul național Habitat for Humanity România, Roberto Pătrășcoiu.
 
La rândul său, Mariana Gâju, primarul localității Cumpăna, a mulțumit, cu emoții în glas, Habitat for Humanity România și sponsorilor proiectului. „Habitat for Humanity România înseamnă pentru noi o familie. Îndemnul meu a fost să ajutăm. Din anul 2006, am pornit la drum, iar în 2018 am construit primele 8 locuințe. Apoi, în 2019, alte patru locuințe. Avem deja 12 familii fericite. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au ajutat. Sunteți oameni cu suflet. Ați dăruit acestor familii un acoperiș deasupra capului, o casă clădită cu multă dragoste și suflet. Haideți să continuăm construirea caselor. Sunt 56 de terenuri preconizate, în hotărârea Consiliului Local din 2016. Mai mult, aici, vom construi și un parc pentru copii, ca cei mici să aibă unde să se joace“, a transmis ec. Mariana Gâju, primarul localității Cumpăna. Totodată, și-au exprimat mulțumirile și cele 16 familii, care au, în sfârșit, un loc pe care să-l numească „Acasă”.
 

Voluntari din țară și din străinătate

 
Habitat for Humanity România a organizat, ieri, ceremonia „Dedicare, Cumpăna - Inaugurarea locuințelor finalizate în sezonul 2018 - 2019”. În cadrul evenimentului au fost oferite, într-un gest simbolic, cheile noilor case celor opt familii beneficiare, cămine ce au fost construite prin programul Big Build 2018. De asemenea, tot ieri au fost inaugurate alte 8 locuințe construite în cadrul programului tradițional Habitat for Humanity România. În ediția Big Build 2018 au fost construite 8 case în localitatea Cumpăna, județul Constanța, în doar 5 zile! Cei 350 de voluntari veniți din toate colțurile țării, dar și ai lumii, din SUA, Germania și Olanda, au ajutat și lucrat cot la cot la ridicarea caselor cu membrii celor 8 familii.
 
Șantierul de la Cumpăna a fost deschis pe 1 octombrie 2018, iar 5 zile mai târziu casele erau deja ridicate! Pe șantierul Big Build 2018 s-au aflat în permanență 240 de voluntari români, americani, nemți și olandezi, care au muncit câte 8 ore pe zi. Anul trecut, printre voluntarii s-a numărat și campioana olimpică la maraton Constanța Diță.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Habitat for Humanity România revine în comuna Cumpăna! Două locuințe vor fi construite în cinci zile (GALERIE FOTO)

19 Jun 2023 991

Primăria Cumpăna și Habitat for Humanity anunță evenimentul ce va marca proiectul Hope Build #1

16 Jun 2023 1261

Primăria Cumpăna și Habitat for Humanity Proiectul HOPE BUILD #4 a ajuns la final. Ce le-a transmis primarul Mariana Gâju celor implicați

30 Oct 2022 1370

Cumpăna, județul Constanța Habitat for Humanity România sărbătorește Ziua Mondială a Locuirii pe șantier, construind 4 locuințe

03 Oct 2022 1074

Primăria Cumpăna și Habitat for Humanity România ridică patru case pentru familiile nevoiașe

02 Oct 2022 1231

Habitat for Humanity Două familii din comuna Cumpăna au de acum un loc doar al lor pe care să îl numească acasă

12 Aug 2021 2710

Eveniment la Cumpăna Ceremonie de inaugurare a locuinţelor finalizate de Habitat for Humanity România (galerie foto)

28 Aug 2019 2279

Ceremonie de inaugurare a locuinţelor finalizate de Habitat for Humanity România, în sezonul 2018 - 2019, la Cumpăna

28 Aug 2019 1508

Cum a terminat anul financiar 2018 „Habitat for Humanity“, asociația care a construit mai multe case la Cumpăna

23 Mar 2019 1345

Parteneriat pentru oameni Primăria Cumpăna şi Habitat for Humanity România ridică opt case în cinci zile (galerie foto)

03 Oct 2018 2441

DO DAY Angajaţii Heineken România, voluntari pe şase șantiere din București și din țară

11 Sep 2014 2127