Un nou plan urbanistic general în Mangalia

Consilierii locali din Mangalia, reuniți, joi, în ședință ordinară, au adoptat mai multe proiecte de hotărâre, inițiate de primarul Radu Cristian.
 
Cel mai important document votat de aleșii locali a vizat reactualizarea, după aproape 20 de ani, a Planului Urbanistic General al municipiului Mangalia, precum și Regulamentul Local de Urbanism.
 
Prin adoptarea acestui proiect deosebit de important pentru toți cetățenii orașului, dar mai ales pentru investitorii din turism, se facilitează și încurajează investițiile private din stațiunile aferente Mangaliei.
 
Potrivit primarului Radu Cristian, în stațiunile din zona de sud a litoralului se va putea construi, de acum înainte, în baza noului PUG, fără a mai fi nevoie de alte proceduri birocratice, care să întârzie dezvoltarea turismului.
 

”Suntem bucuroși că am reușit, în sfârșit, să avem un nou PUG al Mangaliei, prin care să permitem agenților economici, în special din stațiuni, să își finanțeze investițiile private, printr-o procedură urbanistică mult simplificată, având în vedere că până acum, cel puțin pentru stațiunile turistice nu erau permise construcții noi, ci doar reabilitări și modernizări a structurilor existente”, a explicat primarul Radu Cristian.

 

Tot el a mai precizat că ultimul PUG al orașului a fost aprobat printr-un HCL, în anul 2000 și a fost valabil, respectând reglementările de prelungire a documentului, până în anul 2018. ”Din păcate nu am avut un PUG reactualizat, conform prevederilor în vigoare, întrucât procedurile de avizare sunt numeroase și se obțin de la aproape 30 de instituții ale statului.  Aceste demersuri au fost începute prin anii 2009-2011, însă abandonate din cauza tuturor acestor proceduri și a lipsei de implicare continuă din partea administrației locale de la acea vreme. Am reluat această procedură, iar din anul 2014 s-a lucrat intens la avize elaborate de comisii de specialitate din cadrul diverselor ministere și instituții guvernamentale ale statului. Spre exemplu eliberarea unui aviz de la Ministerul Culturii a durat un an și trei luni sau cel de la Ministerul Mediului un an de zile”, a mai explicat edilul Mangaliei.

 
Mangalia se află printre primele cinci municipii din țară care a reușit reactualizarea Planului Urbanistic General, respectând toate normele impuse de legislația specifică în materie de urbanism și amenajare a teritoriului.

Sursă foto: Primăria Mangalia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 531

Rugby CSM Constanța Under-20 a urcat pe locul doi, după victoria cu LPS Suceava (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 393

Afaceri Constanța AGOA societății Romanța Estival 2002, convocată în ședință. Ce se va discuta

27 Mar 2024 438

Constanța Șofer beat și fără permis condamnat definitiv la închisoare

27 Mar 2024 545

Firme Constanța Acționarii Hotel Club Estival 2002 SA, convocați în ședință. Iată ce se va discuta

27 Mar 2024 345

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 796

Avocatul Adrian Cuculis, din Baroul București, declarații în dosarul crimei din Mangalia! (VIDEO)

26 Mar 2024 481

UPDATE. Imaginile durerii la Tribunalul Constanța! Mătușa Alinei, tânăra ucisă la Mangalia, strânge la piept poza copilei (FOTO+VIDEO)

26 Mar 2024 788

Eco Gold Invest SA anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Amplasarea Unei Instalații De Sortare Deșeuri

26 Mar 2024 273

Atenție, detalii cu puternic impact emoțional! Crimă într-un hotel din Mangalia! Prima ședință de judecată cu ușile deschise (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 1056

Știri Constanța Ce a descoperit Poliția pe strada Tudor Vladimirescu din Medgidia?

24 Mar 2024 637

Fotoreportaj În armonie cu natura. Spectacolul lebedelor în Portul Turistic Mangalia (FOTO+VIDEO)

24 Mar 2024 395

Firme Constanța Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia. Se stabilește indemnizaţia brută fixă lunară a administratorilor provizorii

23 Mar 2024 579

Procesul dintre UAT Mangalia și Serviciului Comisariatului Județului Constanța, amânat. Dosarul, pe rolul Tribunalului

23 Mar 2024 445

Cine sunt candidații AUR la alegerile locale din județul Constanța. Lista oficială (DOCUMENT)

23 Mar 2024 2529