Un nou proiect sportiv, la start Protocol de colaborare, semnat între Primăria Cumpăna şi Asociaţia Baschet Club Athletic Constanţa (galerie foto)

Primăria Cumpăna a semnat, ieri, un protocol de colaborare cu Asociaţia Baschet Club Athletic Constanţa, în vederea demarării proiectului „Baschet Made in Cumpăna“. Evenimentul a fost găzduit de Sala de Sport din cadrul Campusului Şcolar Cumpăna.
 
La eveniment au fost prezenţi ec. Mariana Gâju - primarul comunei Cumpăna, Elena Frâncu - fost director al Direcţiei pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa şi cetăţean de onoare al comunei Cumpăna, Mariana Solomon - director executiv al DJST Constanţa, Andrei Talpeş - preşedintele Baschet Club Athletic Constanţa, Alexandru Olteanu - antrenor Baschet Club Athletic Constanţa, Ion Răuţă - directorul Clubului Sportiv Victoria. De la eveniment nu au lipsit nici micii jucători de la Clubul Sportiv Victoria Cumpăna.
 
„Comuna Cumpăna a adoptat principiile «Sportul, un mod de viaţă» şi «Minte sănătoasă - în corp sănătos» încă în anul 2012, an în care am înfiinţat asociaţia sportivă. De-a lungul anilor, am înfiinţat mai multe secţii sportive. Această asociaţie sportivă - Victoria Cumpăna - s-a transformat în anul 2016 în club sportiv cu personalitate juridică, al cărui director este omul cu suflet mare pentru sport Ion Răuţă. Acest parteneriat, pe care îl vom consfinţi azi (ieri - n.r.), printr-un act, se adresează copiilor, care sunt averea noastră. Niciodată nu este prea mult atunci când investim în educaţia copiilor. Sportul este o activitate şcolară şi extraşcolară care menţine copiii sănătoşi, activi, ageri, îi formează să fie oameni adevăraţi. Sportul ne-a învăţat ce înseamnă respectul, să ştim să câştigăm şi să pierdem. Noi, administraţia publică locală, în colaborare cu Asociaţia Baschet Club Athletic Constanţa, vom instrui copiii în această disciplină. Ne dorim să atragem 400 de copii care vor face baschet, mai ales că pe 31 septembrie vom inaugura şi baza sportivă“, a declarat primarul Mariana Gâju.
 
La rândul său, Mariana Solomon, director executiv al DJST Constanţa, a felicitat administraţia publică locală din Cumpăna, subliniind că sportul judeţean are şi va avea mereu sprijinul Direcţiei pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa.
 
„Cred că în judeţul Constanţa putem găsi mulţi copii dispuşi să facă sport. Baschetul e un sport frumos, iar sportul te ajută să performezi şi în alte domenii. Sunt sigur că, împreună, vom reuşi ceea ce ne-am propus prin acest parteneriat“, a menţionat antrenorul Alexandru Olteanu.
 
„Sigur că vom reuşi să facem lucruri frumoase împreună pentru aceşti copii minunaţi. Mai mult, infrastructura de la Cumpăna este la un nivel înalt, aşa cum nu există în altă parte în judeţul Constanţa“, a promis Andrei Talpeş, preşedintele Baschet Club Athletic Constanţa.
 
Reamintim că, în luna iunie 2018, Consiliul Local al comunei Cumpăna a aprobat încheierea acestui protocol de colaborare cu Asociaţia Baschet Club Athletic Constanţa. Obiectivele generale ale proiectului sportiv „Baschet Made in Cumpăna“ sunt următoarele: dezvoltarea sportului de masă, promovarea sportului, promovarea sănătăţii şi a unui stil de viaţă sănătos, atragerea unui număr minim de 400 de beneficiari direcţi, dezvoltarea jocului de baschet prin alinierea la cerinţele şi standardele din actualul context internaţional, prin organizarea de evenimente sportive atractive. În acest sens, Asociaţia Baschet Club Athletic Constanţa şi Clubul Sportiv „Victoria Cumpăna“ vor identifica copiii cu potenţial pentru sport de la o vârstă cât mai mică, vor îmbunătăţi gradul de socializare, prin implicarea tuturor participanţilor în organizarea de concursuri sportive.
 
Proiectul „Baschet Made in Cumpăna“ prezintă o serie de avantaje şi oportunităţi: colaborarea cu unul dintre cele mai bune cluburi de baschet din judeţul Constanţa - Baschet Club Athletic Constanţa, înscrierea gratuită a jucătorilor, resurse materiale la cel mai înalt standard (echipamente sportive, materiale sportive management competiţional). Proiectul le oferă oamenilor posibilitatea de a participa şi de a se bucura de activităţi sociale.
 

„Baschetul este unul dintre cele mai iubite sporturi din România, în ultimii ani înregistrându-se o creştere semnificativă a numărului de practicanţi. Prin astfel de proiecte, încercăm să promovăm competiţia, ideea de socializare şi sportul de masă. Astăzi, sportul este cel mai bun mod de a sprijini tinerii în alegerea drumului bun. Sportul formează personalitatea tinerilor şi îi încurajează să gândească corect. Ne dorim ca tot mai mulţi tineri să aibă posibilitatea de a practica sportul“, au transmis reprezentanţii comunei Cumpăna.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 786

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 779

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 527

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 570

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 662

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 720

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 587

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 688

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 857

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 830

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 915

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 609

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 675

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 718

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 589