Un nou Regulament va intra în vigoare. Din ce vrea să mai facă bani administrația Chițac? (DOCUMENTE)

  • Primăria Constanța a lansat în consultare publică un nou Regulament
  • Acesta vizează dreptul de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros asupra terenurilor incluse în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Constanța
  • Sumele încasate cu titlu de preț al dreptului de superficie se fac venit la bugetul local
  • Constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros se va aproba pentru fiecare teren în parte, prin hotărâre de consiliu local
  • Dreptul de superficie se constituie pentru o perioadă de 10 ani
 

Primăria Constanța a lansat în consultare publică un nou Regulament.

Acesta vizează dreptul de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros asupra terenurilor incluse în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Constanța, vezi secțiunea „documente”.

Prin intermediul documentului se aprobă și modelul contractului de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros.

Sumele încasate cu titlu de preț al dreptului de superficie se fac venit la bugetul local.

Constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros se va aproba pentru fiecare teren în parte, prin hotărâre de consiliu local.

La data intrării în vigoare a Regulamentului își va înceta aplicabilitatea HCLM Constanța nr.19/30.01.2018, precum și orice altă dispoziție contrară cuprinsă în alte hotărâri ale consiliului local.

Hotărârile adoptate în baza prevederilor HCLM Constanța nr.19/2018, prin care s-au constituit drepturi de superficie, rămân valabile și își produc efectele juridice pe mai departe.
 

Nu intră sub incidența prezentului Regulament acele terenuri pentru care există contracte încheiate cu Municipiul Constanța, în calitate de proprietar al acestora.
 
Sunt exceptate de la încheierea contractelor de superficie cu titlu oneros terenurile atribuite în folosință gratuită în conformitate cu prevederile art. 362 alin.(2) din OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare.


Constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros se realizează la solicitarea expresă a proprietarului construcțiilor sau în situația constatării de către proprietarul terenului, a folosinței terenului de către proprietarul construcțiilor fără plata corespunzătoare.

Dreptul de superficie se constituie pentru o perioadă de 10 ani.

Procedura constituirii dreptului de superficie la cererea persoanelor interesate și stabilirea competențelor în sarcina compartimentelor funcționale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Constanța.
 
Proiectul de hotărâre poate fi consultat, începând cu data de 26.11.2021, pentru o perioada de 30 de zile lucrătoare, pe site-ul instituției www.primaria-constanta.ro la sectiunea ”De interes public-Transparență decizională pe Legea nr. 52/2003-informare și consultare publică”.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Angajații primăriei Constanța au un nou regulament intern. Se promovează participarea femeilor și bărbaților la conducere și decizie (documente)

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aleșii județeni au votat bugetul pentru 2022. Ce fonduri au primit primăriile din județul Constanța pentru finanțarea cheltuielilor și pentru dezvoltare? (DOCUMENTE)

29 Jan 2022 589

Consilierii județeni Răzvan Filipescu și Vasile Rizea, de la PRO România, și-au depus rapoartele de activitate (DOCUMENTE)

29 Jan 2022 442

Aleșii USR PLUS Carmen Dumitrescu și Romeo Stavăr-Vergea și-au depus rapoartele de activitate (DOCUMENTE)

27 Jan 2022 568

Primăria Constanța a făcut public raportul anual al achizițiilor în baza Legii nr. 350/2005. Avem beneficiarii fondurilor nerambursabile

13 Jan 2022 833

Semnăturile depuse pentru organizarea referendumului de demitere a primarului din Agigea validate de AEP și Direcția de Evidență a Persoanei

13 Jan 2022 4192

Ce proiecte imobiliare se regăsesc pe ordinea de zi a Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului și urbanism a Primăriei Constanța

11 Jan 2022 1032

CLM Constanţa. Alți doi consilieri locali şi-au depus rapoartele de activitate (DOCUMENTE)

08 Jan 2022 1273

SPIT s-a mutat din „casa” Sisteme Internaţionale de Afaceri SA. Cu cât s-a redus cheltuirea banului public din cadrul Primăriei Constanța

08 Jan 2022 5408

CJC organizează dezbatere publică pe Regulamentul de adăpostire a animalelor de pe raza județului Constanța, ce fac obiect al unui ordin de plasare în adăpost

07 Jan 2022 901

Regulament Peninsulă. Consiliul Local Constanța a cerut Tribunalului urgentarea redactării deciziei de suspendare

04 Jan 2022 1977

Prostia omenească. Amenzi de până la 2.500 lei pentru sârmele de întins rufe amplasate pe fațada blocurilor din Constanța

01 Jan 2022 2392

Retrospectivă 2021. Măsuri nepopulare luate de Primăria și Consiliul Local Constanța în 2021

01 Jan 2022 3476

Despre dubla măsură în Primăria Constanța! Consilierii USR acuză exproprieri alese pe sprânceană

31 Dec 2021 1873

Ce UAT-uri din județul Constanța au primit bani pentru investițiile realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală?

30 Dec 2021 1276

Închirierea parcărilor de reședință în municipiul Constanţa, amânată cu un an

29 Dec 2021 1336