Un nou Regulament va intra în vigoare. Din ce vrea să mai facă bani administrația Chițac? (DOCUMENTE)

  • Primăria Constanța a lansat în consultare publică un nou Regulament
  • Acesta vizează dreptul de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros asupra terenurilor incluse în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Constanța
  • Sumele încasate cu titlu de preț al dreptului de superficie se fac venit la bugetul local
  • Constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros se va aproba pentru fiecare teren în parte, prin hotărâre de consiliu local
  • Dreptul de superficie se constituie pentru o perioadă de 10 ani
 

Primăria Constanța a lansat în consultare publică un nou Regulament.

Acesta vizează dreptul de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros asupra terenurilor incluse în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Constanța, vezi secțiunea „documente”.

Prin intermediul documentului se aprobă și modelul contractului de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros.

Sumele încasate cu titlu de preț al dreptului de superficie se fac venit la bugetul local.

Constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros se va aproba pentru fiecare teren în parte, prin hotărâre de consiliu local.

La data intrării în vigoare a Regulamentului își va înceta aplicabilitatea HCLM Constanța nr.19/30.01.2018, precum și orice altă dispoziție contrară cuprinsă în alte hotărâri ale consiliului local.

Hotărârile adoptate în baza prevederilor HCLM Constanța nr.19/2018, prin care s-au constituit drepturi de superficie, rămân valabile și își produc efectele juridice pe mai departe.
 

Nu intră sub incidența prezentului Regulament acele terenuri pentru care există contracte încheiate cu Municipiul Constanța, în calitate de proprietar al acestora.
 
Sunt exceptate de la încheierea contractelor de superficie cu titlu oneros terenurile atribuite în folosință gratuită în conformitate cu prevederile art. 362 alin.(2) din OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare.


Constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros se realizează la solicitarea expresă a proprietarului construcțiilor sau în situația constatării de către proprietarul terenului, a folosinței terenului de către proprietarul construcțiilor fără plata corespunzătoare.

Dreptul de superficie se constituie pentru o perioadă de 10 ani.

Procedura constituirii dreptului de superficie la cererea persoanelor interesate și stabilirea competențelor în sarcina compartimentelor funcționale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Constanța.
 
Proiectul de hotărâre poate fi consultat, începând cu data de 26.11.2021, pentru o perioada de 30 de zile lucrătoare, pe site-ul instituției www.primaria-constanta.ro la sectiunea ”De interes public-Transparență decizională pe Legea nr. 52/2003-informare și consultare publică”.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Angajații primăriei Constanța au un nou regulament intern. Se promovează participarea femeilor și bărbaților la conducere și decizie (documente)

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1302

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 707

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 660

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 679

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 431

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2045

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 819

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 659

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1452

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 771

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 765

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 859

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 826

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2745

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1305