Un nou termen pentru redeschiderea secţiei din SCJU Constanţa Astăzi se împlinesc trei ani de când s-a pus lacătul pe radioterapie

În aprilie 2016, singurul aparatul de cobaltoterapie din Dobrogea, amplasat în cadrul secţiei de radioterapie a Spitalulului Clinicic Judeţean Constanţa şi-a încetat activitatea.  

Lipsa radioterapiei, esenţială în tratarea sau ameliorarea cancerului, a devenit o problemă majoră pentru bolnavii de cancer din Constanţa şi împrejurimi. Aceştia au umplut până la refuz listele de aşteptare ale spitalelor din ţară sau au contribuit la bunăstarea centrelor private de profil.
După trei ani de zile de la acel moment, bolnavii de cancer din Constanţa primesc noi termene. 
Se estimează că secţia de radioterapie va funcţiona din nou din vara acestui an.
Din cauza avizelor și a modului în care se desfășoară licitațiile, aceste obiective care trebuiau să fie deja funcționale au primit alte termene pentru 2019. „Radioterapia va fi inaugurată în mai-iunie 2019”, spunea preşedintele CJ, Marius Horia Ţuţuianu în decembrie anul trecut. Noul termen este jumătatea lunii iulie.
La rândul său şi managerul SCJU, dr. Cătălin Grasa spune că secţia de radioterapie din cadrul Spitalului Judeţean va putea oferi tratamente pacienţilor începând cu luna iulie. „Deocamdată a ajuns CT-ul pentru simulare radioterapie, am primit avizele de CNCAN, însă după instalarea RMN-ului va fi nevoie de încă un aviz de utilizare. Acestea sunt procedurile legale”, explică managerul Spitalului Judeţean.
 

Citeşte şi:

Frica de răspundere. „Afacerea Radioterapia” este aruncată în curtea Ministerului Sănătăţii Avem dovada că externalizarea Radioterapiei merge mai departe! (document)

Peste 6 milioane de euro alocaţi de la Ministerul Sănătăţii în perioada 2012-2016! A început campania electorală! Radioterapia nu va mai fi concesionată. CJC alocă banii prin metoda hocus-pocus! (document)

Radioterapia a „murit“ Cezar Irimia, despre lipsa de implicare a autorităţilor - „Indolenţă, iresponsabilitate, o atitudine criminală“

EXCLUSIV! O firmă propune CJC, de 4 ani, o alternativă pentru bolnavii de cancer Dovada că Radioterapia de la Constanţa putea fi salvată! (document)



Ministrul Sănătăţii, reacţie în urma materialelor ZIUA de Constanţa „E un dezastru. Radioterapia trebuie să se dezvolte urgent!“
 

Firma Baran a plecat din Constanța! RMN-urile din Spitalul Județean și Policlinica 2, Radioterapia și Casa Soarelui, funcționale abia din 2019



 
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”, Constanța, scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

11 Mar 2024 1113

CAS Constanța a deschis sesiunea de contractare pentru Programul Național de Oncologie

19 Jul 2023 1142

Ministerul Sănătății a lansat pentru consultare publică noua variantă a Planului Național de Combatere și Control al Cancerului (DOCUMENTE)

31 May 2023 774

Performanța adusă acasă Ovidius Clinical Hospital inaugurează un spital nou dedicat bolilor oncologice și cardiovasculare (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Apr 2023 3105

Imagini de la eveniment LIVE VIDEO-TEXT. Se inaugurează noul spital OCH dedicat oncologiei și bolilor cardiovasculare (FOTO)

05 Apr 2023 4326

Ovidius Clinical Hospital, primul Centru de referință și training Siemens Healthineers din România (GALERIE FOTO)

17 Mar 2023 1809

Spitalul Județean Constanța, acord-cadru cu o societate din București pentru Laboratorul de Radioterapie. Peste 680.000 de euro pentru serviciile de mentenanță

04 Feb 2023 1605

​Spitalul Județean Constanța cumpără servicii de expert în fizică medicală și fizică de radioterapie. Valoarea achiziției (DOCUMENT)

23 May 2022 1305

Două pavilioane de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” vor fi modernizate. Ce sumă alocă Ministerul Dezvoltării

18 May 2022 1126

Negociere fără publicare prealabilă Cât plătește SCJU Constanța pentru reviziile instalației de aer din Laboratorul de Radioterapie. Cine a luat contractul (DOCUMENT)

11 Dec 2021 2839

Medicul Valentin Dimitriu, care a pus bazele radioterapiei la Constanța, a trecut la cele veșnice

17 Nov 2020 2916

În atenția celor cu afecțiuni oncologice Radioterapie gratuită, în cadrul SCJU Constanța

12 Nov 2020 2054

Pacienții bolnavi de cancer mai au o șansă. Laboratorul de Radioterapie a Spitalului Județean Constanța, inaugurat

26 Sep 2020 1472

Vești bune! Laboratorul de Radioterapie de la Spitalul Județean Constanța, inaugurat (video)

25 Sep 2020 2475

Apel umanitar pentru o fetiță din Constanța diagnosticată cu cancer. „Licitație” pe Facebook pentru cazul Alexandrei (galerie foto)

22 Nov 2019 4051