Un nou termen pentru spitalul modular. Vergil Chițac - „Până la sfârșitul acestui an, trebuie să fie amplasat și funcțional”!

  • În ședința de Consiliu Local Municipal de ieri a fost aprobat studiul de fezabilitate al acestui spital modular care și-a schimbat structura din 100 paturi spitalizare de zi în 42 de paturi spitalizare continuă pe 1600 metri pătrați
  • În cadrul acestui modular, vor fi amenajate și 10 paturi de terapie intersivă iar unitatea va fi dotată și cu aparat RMN, radiologie și computer tomograf
  • Vergil Chițac a anunțat că până la sfârșitul acestui an, spitalul modular trebuie să fie amplasat și funcțional
 
 
În noiembrie anul trecut, primarul Constanței, Vergil Chițac, anunța că a semnat contractul de finanțare pentru construirea unui nou spital modular și că după implementare unitatea medicală va avea 100 de locuri capacitatea de spitalizare de zi.

În ședința de Consiliu Local Municipal de ieri a fost aprobat studiul de fezabilitate al acestui spital modular care și-a schimbat structura din 100 paturi spitalizare de zi în 42 de paturi spitalizare continuă pe 1600 metri pătrați și 137 echipamente și mobilier medical, amplasate într-o construcție modulară finisată și echipată cu instalații electrice, sanitare, termice, ventilare, aer condiționat și fluide medicale.
 
„În plus în cadrul acestui modular, vor fi amenajate și 10 paturi de terapie intersivă iar unitatea va fi dotată și cu aparat RMN, radiologie și computer tomograf”, a afirmat primarul Vergil Chițac după ședința de CLM în cadrul unei conferințe de presă.

Modularul va funcționa pe fostul amplasament al clădirii medicale, în curtea Spitalului de Boli Infecțioase.

Edilul a mai spus că urmează întocmirea caietului de sarcini și demararea licitațiilor, astfel încât până la sfârșitul acestui an, spitalul modular să fie amplasat și funcțional.

Deoarece perioada pandemică este sub semnal întrebării, spitalului modular va funcționa ca unitate a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, care are nevoie de mai multe paturi, după ce o parte dintre acestea au fost pierdute, în urma incendiului de anul trecut care a condus la reconfigurarea unității medicale.

Inițial valoarea proiectului era de 14,5 milioane de lei, urmând ca investiția totală în noul spital modular să se ridice la aproximativ 50 de milioane de lei.

Costurile acestui spital modular au crescut, până undeva la 53 de milioane de lei din care fondurile europene acoperă doar 16 milioane lei, motiv pentru care este necesară o rectificare bugetară pentru acoperirea diferenței de bani de la bugetul local.

Rectificarea se va face în această vară, a mai spus primarul Vergil Chițac.
 
Citește și:

ZIUA LIVE. După 9 luni de „moarte clinică”, Spitalul de Boli Infecțioase se pregătește timid să reintre în circuitul public (VIDEO+ GALERIE FOTO)

Proiectul Spitalului Modular de la Constanța, ajuns pe masa Agenției pentru Protecția Mediului

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum va arăta Centrul pentru „Sănătatea mamei și copilului“ din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (DOCUMENTE)

10 Aug 2022 738

Primăria a eliberat autorizația de construire și amenajare de șantier, dar lucrările nu vor începe prea curând. Ce presupune investiția „Perdea verde” din zona de sud a municipiului Constanţei (DOCUMENT)

09 Aug 2022 3740

Biletul unic de vizitare a instituţiilor culturale subordonate Consiliului Judeţean Constanţa

07 Aug 2022 794

Un nou șantier în municipiul Constanța? Artera rutieră va face legătura între Soveja și B-dul Aurel Vlaicu

04 Aug 2022 9980

Credit guvernamental pentru spitalul regional Constanța

04 Aug 2022 1107

Cât va costa noul stadion din Constanța vs arenele construite de Compania Națională de Investiții? (DOCUMENTE)

04 Aug 2022 3462

Dispar alte locuri de parcare. Ce planuri are Primăria Constanța pentru bulevardul Mamaia?

02 Aug 2022 3448

Câți bani au fost colectați din plata taxelor de parcare în Constanța și Mamaia până la introducerea gratuității pe timpul nopții? (DOCUMENTE)

30 Jul 2022 6364

Ștefan cel Mare, proiect la cheie, cu multe probleme în teren! Tronsonul cuprins între IG Duca și Ștefan Mihăileanu va fi betonat (GALERIE FOTO +VIDEO)

28 Jul 2022 3833

Rapoartele prezentate de instituții constănțene în cadrul Colegiului Prefectural

27 Jul 2022 498

Au fost aprobate rectificările de buget la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța

27 Jul 2022 602

Proiectul imobiliar din stațiunea Mamaia al firmei Simca Dor SRL, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța

26 Jul 2022 741

Unde vor fi amplasate primele panouri publicitare potrivit noului Regulament adoptat de Consiliul Local Constanța?

26 Jul 2022 1025

Ce se va întâmpla cu Palatul Copiilor din Constanța? Anunțul inspectorului școlar general, Sorin Mihai!

25 Jul 2022 1516

Parcul Rotterdam din Faleză Nord devine domeniu public al municipiului Constanța. Primăria vrea să-l amenajeze (DOCUMENTE)

25 Jul 2022 2772