„Un singur gând, o singură inimă...“ Ziua comunei Saraiu, sărbătorită cu muzică bună şi invitaţi pe măsură

Pentru locuitorii comunei Saraiu, toamna nu este doar un anotimp destinat exclusiv activităţilor agricole, când muncesc din greu pentru a aduna roadele, ci şi un prilej de distracţie. Şi asta deoarece, în această perioadă, comuna Saraiu îşi sărbătoreşte ziua.
 
În weekend, localnicii sunt aşteptaţi să ia parte la acţiunile organizate de Primărie pentru a sărbători Ziua Comunei. Astfel, în ziua patronată de Prea Cuvioasa Parascheva, de la ora 13.00, sunt programate evenimentele festive. „Sărbătorim hambarele pline şi butoaiele cu vin, cămările cu merinde, gemuri şi dulceţuri, dar, mai ales, sărbătorim un an de realizări şi împliniri, ne onorăm bătrânii şi ne mândrim cu copiii noştri. În inima toamnei, suntem noi, familia Saraiu, un singur gând, o singură inimă şi un singur ţel - cât mai sus pe aripi de progrese“, le-a transmis locuitorilor pe care îi are în grijă primarul Dorinela Irimia.

Printre invitaţii de seamă care vor lua parte la evenimentele festive se numără: Emila Ghinescu, Nemuritorii, Simona Dinescu şi Maria Cârneci. Au răspuns prezent invitaţiei de a încânta publicul şi Alin Nica, Crăiţele, Adelina, Liliana Dima, Marcel Chipăilă şi Nicuşor Iordan.

Sărbătoarea din acest an se desfăşoară sub egida noii steme a comunei, adoptată printr-o hotărâre ce a fost deja publicată în Monitorul Oficial. Ocrotitoarea comunei, Cuvioasa Parascheva, este prezentă şi pe simbolul localităţii. În câmp roşu, în partea superioară a stemei sub formă de scut, sunt reprezentate trei flori ale soarelui, simbolizând activitatea preponderentă a locuitorilor - cultivarea pământului, indicând totodată şi numărul satelor care intră în componenţa comunei. În partea de jos, în câmp albastru, este trasat bustul argintiu al icoanei sfintei Parascheva. Nelipsitul tun canelat din partea superioară reprezintă rangul de comună.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zilele Comunei Saraiu, cu multă voie bună „Suntem un tot unitar, o comunitate ambiţioasă, muncitoare şi trainică“ (galerie foto)

16 Oct 2017 3233