Un teren retrocedat de aproape 900 mp de lângă Delfinariu, expropriat pentru fluidizarea circulației pe bulevardul Mamaia. Vezi cine este proprietarul!


Consilierii locali municipali au aprobat în ședința de Consiliul Local Municipal „Amenajarea zonei adiacente accesului principal în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii prin fluidizarea circulației pe bd. Mamaia, municipiul Constanța”.


Proiectul vizează fluidizarea traficului în zona Delfinariu, Primăria intenționând să facă modificări atât la scuarul pietonal, la stația de autobuz, cât și la stația de taxiuri din apropiere.
Terenul unde se vor face amenajări, în suprafață de 1.700 mp, din care aproximativ 920 mp sunt proprietăți private, va face obiectul unei exproprieri de utilitate publică conform Legii 255/2010, a anunțat Decebal Făgădău în conferința de presă de după ședința de consiliu.


Potrivit unor surse, terenul 920 mp a fost achiziționat prin contractul de vânzare-cumpărare nr. 6787/1.10.2003. Proprietarul acestuia este Valentin Manea. Primarul Făgădău a afirmat în conferința de presă de după ședința de CLM că terenul a fost retrocedat de vechea administrație.


„Terenul de la gard până la bulevard va fi expropriat. Nu știu cât o să dureze. Din momentul în care avem terenul, în trei zile începem asfaltarea. În România, știi când începi un lucru, nu știi când îl termini. Trotuarul se află într-o zonă precară și aparține unui proprietar. Proiectul nu cuprinde și reamenajarea intersecției, una dintre cele mai complicate din municipiu. Mi-am asumat decizii care au schimbat radical zona. Acolo avem nevoie de soluții inteligente”, a spus Decebal Făgădău. Primarul a mai spus că proprietarul terenului va afla din presă despre expropriere.
Proiectul prevede, printre altele, amenajarea unei stații de autobuz de-a lungul scuarului pietonal și a unei stații de taxi de-a lungul trotuarului.


Proiectul propus urmărește eliminarea deficiențelor circulației rutiere și pietonale constatate, în contextul îmbunătățirii mobilității în municipiul Constanța conform obiectivelor Planului de Mobilitate Urbană Durabilă - PMUD, ca plan strategic orientat spre creșterea calității vieții și satisfacerea cererii de mobilitate a persoanelor, cu accent particular pe următoarele obiective generale: creșterea accesibilității pentru pietoni și extinderea zonelor pietonale; creșterea calității și ponderii transportului public, creșterea măsurii de siguranță pentru pietoni prin crearea scuarului pietonal și reducerea poluării aerului în ceea ce privește emisiile de noxe și a nivelului de zgomot. 



Citește și:


Primăria Constanța, expropriere pentru amenajarea zonei adiacente accesului principal în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (documente)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CLM Constanța CT BUS SA a înregistrat un profit de peste 6,5 milioane de lei în anul 2023 (DOCUMENT)

23 Apr 2024 324

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 267

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 288

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 740

Caietul de sarcini și Fișa de date, în atenția consilierilor locali Chioșcul alimentar, situat în corpul C3 al Liceului Tehnologic „Tomis" din Constanța, poate fi închiriat (DOCUMENT)

23 Apr 2024 265

Un constănțean, la mâna aleșilor locali Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 329

Consilierii locali vor aporba principalii indicatori tehnico-economici Școala Gimnazială nr.22 „I.C. Brătianu” din Constanța, reabilitată energetic (DOCUMENT)

23 Apr 2024 260

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 345

Ședință CLM Excedent de peste 130 de milioane lei. Cum arată execuția bugetară a municipiului Constanța la 31martie 2024 (DOCUMENT)

22 Apr 2024 372

Ședință CLM Constanța Valoarea investiției menite să crească siguranța în municipiul Constanța s-a majorat cu aproximativ trei milioane de euro (DOCUMENT)

22 Apr 2024 616

Consilierii locali vor aproba lucrările de intervenţii şi indicatorii tehnico-economici Școala Gimnazială nr.10 „Mihail Koiciu” din Constanța, reabilitată energetic (DOCUMENT)

22 Apr 2024 367

Ședință CLM Constanța Spațiul verde de lângă Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța va fi reamenajat (DOCUMENT)

22 Apr 2024 385

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 333

În atenția consilierilor locali Două locuințe sociale vor fi repartizate către cinci persoane. Unde sunt situate (DOCUMENT)

22 Apr 2024 379

Ședință CLM Constanța Parteneriat între Primăria Constanța și UDTTMR pentru organziarea „Zilei Limbii Tătare”

22 Apr 2024 383