Undă verde de la Mediu pentru Ruta Ocolitoare Constanța! Date din proiect (DOCUMENT)

  • Rețeaua de străzi studiată nu a beneficiat în ultima perioadă de investiții majore pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere
 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul dezvoltat de Municipiul Constanța, privind ruta ocolitoare.
 
Mai exact, mediul a decis că nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului pentru proiectul: „Reabilitare, modificare, modernizare drum, realizare arteră adiacentă –ruta ocolitoare Constanța”, propus a fi amplasat în municipiul Constanța, str. Nespecificată(str. Amsterdam, DC 89, artere adiacente), județul Constanța.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța din Constanța, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
 
Necesitatea realizării lucrărilor rezultă pe de o parte din faptul că în zona studiată este un trafic intens, iar pe de altă parte prin faptul că dupa finalizararea străzilor de acces, în zonă se pot creea oportunități de investiții în diverse domenii. După modernizarea străzii și a drumului comunal DC89, precum și realizarea unui nou drum de intersecție cu Bulevardul Tomis, se vor putea delimita sensurile de mers și în acest fel se va asigura circulația in condiții de siguranță.
 
Scurgerea apelor meteorice va fi dirijată corespunzator și nu va mai stagna pe partea carosabilă asigurând în acest fel o circulație sigură și în condiții meteo nefavorabile. Lucrările minime necesare, au fost menționate și în cadrul expertizelor tehnice, ținând cont de starea tehnică a străzilor, în ceea ce priveşte circulația, siguranța în exploatare, structura rutieră (implicit suprafaţa de rulare).
 
Rețeaua de străzi studiată nu a beneficiat în ultima perioadă de investiții majore pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere. Aceste străzi se află în general la nivel de îmbrăcăminte din asfalt. Durata de realizare a investiției este de 12 luni calendaristice.
 
Prezentul proiect este întocmită cu scopul investigării stării tehnice a strazii Amsterdam si a DC89, cu recomandarea realizarii unor structuri rutiere adecvate, în functie de trafic și realizarea unor lăţimi a platformei conform cu standardele şi normele tehnice în vigoare, asigurarea scurgerii apelor si prevederea unor lucrări de semnalizare rutieră corespunzătoare. Amplasamentul străzilor studiate se situeaza in intravilanul municipiului Constanta, jud. Constanta, iar lungimea exactă se va determina prin proiect în urma geometrizării axului drumurilor în conformitate cu normele în vigoare.
 
Traseul străzilor din punct de vedere juridic reprezintă domeniul public de interes local și face parte din rețeaua de drumuri și străzi a municipiul Constanța, jud. Constanța dar prin cadrul proiectului, rezulta ca sunt necesare exproprieri in vederea indeplinirii cerintelor solicitate.

 
Strada Amsterdam, împreună cu DC89, au o lungime proiectată de 3.490m. Acesta se intersectează cu bulevardul Tomis, respectiv DN2A la km 202+818 (dreapta), la intersecția cu strada Alexandru Sahia. Se va realiza o girație ce prevede amenajarea intersecției pe o lungime de 50,00m înainte și după. Aceasta este prevazută cu sepator de sensuri precum si supralargirea benzilor de presemnalizare de la 3.50m/ banda actualmente la 4.00m/ banda. In giratie s-a prevazut supralargire, 1 banda de circulatie fiind de 7.00m in conformitate cu normativele si standardele Drumurilor Nationale. În continuare drumul se intersectează cu Ruta Ocolitoare/ drumul nou realizat la km 0+547 al str. Amsterdam. Această intersecție este tip girație precum cea anterior descrisă.
 

Drumul nou realizat (AX2 intitulat) are o lumgime proiectată de 690m și se desprinde din bulevardul Tomis, respectiv DN2A la km 202+710 (dreapta) (intersecție cu strada Islaz). Traseul drumului are o lungime de 690m și se intersectează cu strada Amsterdam printr-o girație. Se va realiza o girație ce prevede amenajarea intersecției pe o lungime de 50,00m înainte și după. Aceasta este prevazuta cu sepator de sensuri precum si supralargirea benzilor de presemnalizare de la 3.50m/ banda actualmente la 4.00m/ banda. In giratie s-a prevazut supralargire, 1 banda de circulație fiind de 7.00m în conformitate cu normativele și standardele Drumurilor Naționale.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


Citește și:

Artera de circulație va facilita accesul autovehiculelor dinspre A4 spre DN 2A. Certificat de urbanism pentru ruta ocolitoare a municipiului Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție! Mai multe transporturi agabaritice pe ruta Agigea-Rupea

29 Mar 2024 535

Atenție șoferi! Un transport agabaritic va circula pe ruta Agigea județul Constanța - Rupea județul Brașov

29 Mar 2024 589

Timp de patru nopți se închide o porțiune din Autostrada A2 București-Constanța. Ce rute ocolitoare pot folosi șoferii

19 Sep 2023 899

Județul Caraș-Severin Lucrări pe DN 57

07 Sep 2023 410

Atenție, șoferi! Un camion blochează traficul de pe DN1A, județul Prahova

02 Aug 2023 853

Ruta ocolitoare Constanța! Consilierii locali au aprobat valoarea estimativă a lucrărilor

27 May 2023 5599

Recomandări pentru evitarea aglomerației de pe DN 2A, în zona Podului Ovidiu

27 Apr 2023 964

Atenție șoferi! Transporturi agabaritice pe ruta Agigea Port – Miercurea Ciuc

28 Oct 2022 1128

IGPR Infotrafic Transport agabaritic - 22.06.2022

22 Jun 2022 741

Artera de circulație va facilita accesul autovehiculelor dinspre A4 spre DN 2A. Certificat de urbanism pentru ruta ocolitoare a municipiului Constanța

03 Jun 2022 4206

Podul peste Ecluza de la Năvodari a intrat în reabilitare. Traficul, restricționat în zonă (GALERIE FOTO)

21 Feb 2022 2210

Rămâne închisă circulația rutieră pe DN 22, între Mihai Viteazu și Tariverde. Care este varianta ocolitoare

04 Dec 2021 2867

IGPR - Infotrafic - Județul Brașov- Trafic blocat pe DN 13

13 Aug 2021 968

Atenție șoferi! Valori ridicate de trafic, pe DN 39, între Constanța și Mangalia. Rute alternative

23 Jul 2021 1776

CT Bus Autobuzele liniei 48 circulă pe traseu deviat

13 Apr 2020 2285