Uniunea Minorităţilor Turco-Tătare Musulmane vrea un loc de consilier local (galerie foto)

cap_10.jpgUniunea Minorităţilor Turco-Tătare Musulmane din România s-a lansat oficial vineri seară, la Hotel Flora. În cadrul evenimentului, noua uniune şi-a prezentat echipa de conducere, dar şi candidatul pe care îl pregăteşte pentru proximele alegeri locale.

Preşedintele UMTTMR este Tair Ali, cel care a declarat că înfiinţarea acestei uniuni este „cea mai bună decizie" pe care a luat-o vreodată. Vicepreşedintele Uniunii Minorităţilor Turco-Tătare Musulmane din România este Şenol Ibraim, în timp ce liderul Filialei Constanţa al uniunii este Erol Ismail. În ceea ce priveşte Organizaţia de Tineret a UMTTMR, aceasta este condusă de Orhan Suleiman.

Evenimentul de vineri seară a fost prima ieşire în public a reprezentanţilor noii uniuni înfiinţate. Conducerea UMTTMR a precizat că îşi doreşte să aibă o relaţie de comunicare cu celelalte două uniuni ale comunităţii turco-tătare din România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) şi Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR), uniuni cu o tradiţie de peste 20 de ani.

De remarcat este că, aşa cum anticipam încă de acum o săptămână, noua uniune îşi face planuri în perspectiva alegerilor locale de anul acesta. Astfel, în contextul lansării de vineri a fost prezentat candidatul UMTTMR la Consiliul Local Municipal Constanţa. Este vorba despre Bogdan Ianacu Vlismas, în vârstă de 36 de ani, patronul a două magazine de patiserie.

În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, UMTTMR nu se gândeşte încă la un candidat, acest lucru fiind posibil doar după ce uniunea va avea statut de utilitate publică.

La evenimentul de vineri au fost prezenţi şi reprezentanţi ai PP-DD Constanţa, dar şi un anume Mihai Voicu, membru PP-DD, venit din Bucureşti special pentru lansare.

Cum se explică absenţa muftiului

 

lansare_uniune_-_conducerea_umttmr.jpg

Reprezentanţii UMTTMR au criticat absenţa muftiului Iusuf Muurat la eveniment şi, de asemenea, faptul că nu a trimis, eventual, un hoge care să oficieze o slujbă de sfinţire. Ei au precizat că l-au invitat personal la lansare.

Despre acest aspect, şeful Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, a declarat: „Nouă ne-au lăsat invitaţia, e drept, dar eu i-am întrebat de ce nu se regăsesc nici în UDTTMR, nici în UDTR. Le-am cerut statutul, să văd despre ce este vorba. Există un verset în Coran, în capitolul 103, care spune că bunul Alah zice să nu ne dezbinăm. Nu mă puteam duce la o organizaţie dacă nu-i cunosc statutul şi obiectivele".

Legat de planurile ce ţin de viitorul apropiat, preşedintele fondator al Uniunii Minorităţilor Turco-Tătare Musulmane, Tair Ali, a afirmat că peste aproximativ o săptămână Uniunea va susţine o conferinţă de presă, context în care va fi anunţat, foarte probabil, protocolul care va fi încheiat în perspectiva alegerilor locale. Reprezentanţii UMTTMR nu au vrut, pentru moment, să facă public numele candidatului pe care-l vor susţine pentru Primăria Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.