UPDATE ALDE are viceprimar. Poziția PSD. Ședință extraordinară de CLM la Medgidia. Luminița Vlădescu a fost demisă

Viceprimarul municipiului Medgidia, Luminița Vlădescu a fost demis în cadrul ședinței extraordinare care are loc chiar în această după-amiază. Din cele 15 voturi exprimate, 14 au fost pentru demitere iar un vot a fost anulat. Alți patru aleși locali social-democrați au absentat de la ședință, printre ei și Vlădescu. PSD a avut în sala un singur ales local pe Romeo Alin Trifan, fost director general al filialei Constanța al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare.
Consiliu Local Medgidia are următoarea componență politică: PSD – 5 consilieri , M10  - 5 consilieri,
PNL - 4 consilieri, ALDE – 2 consilieri, UDTTMR – 2 consilieri și Mișcarea pentru Medgidia – 1 consilier. 

Potrivit legii administrației publice locale, viceprimarul poate fi demis cu 2/3 din numărul voturilor aleșilor locali, respectiv 13 voturi pentru. Alegerea viceprimarului se realizează cu votul a numai 11 aleși locali.
UPDATE: Noul viceprimar al Medgidiei este consilierul Niculae Păun din partea ALDE.  Acesta a primit 15 voturi din partea consilierilor locali municipali de la Medgidia. Păun a mai candidat și în 2016 pentru funcția de viceprimar, însă atunci a primit mai multe voturi, candidatul PSD, Luminița Vlădescu.
Cu o zi înainte de ședința extraordinară, Vlădescu declara pentru cotidianul ZIUA de Constanța, că în cazul în care va fi demisă, va ataca în instanță HCL Medgidia. Ea s-a întors în urmă cu o săptămână pe funcția de viceprimar, după ce a câștigat tot în instanță, suspendarea ordinului de prefect prin care îi încetase mandatul de ales local în urma unei incompatibilități mai vechi, constatată de Agenția Națională de Integritate.



PSD Constanța își menține sprijinul pentru Luminița Vlădescu și l-au exclus din partid pe consilierul Romeo Alin Trifan
 
UPDATE 2: Biroul Permanent al Organizației Județene PSD Constanța transmite printr-un comunicat de presă că „a luat act de noul abuz al primarului municipiului Medgidia, Vrabie Valentin care, în ziua de 29 aprilie a.c. a convocat o ședință "extraordinară" de Consiliu Local, având ca unic scop demiterea din funcția de viceprimar al municipiului al doamnei Luminița Vlădescu.
Se constată o continuitate gravă și păguboasă a comiterii abuzurilor din partea primarului Vrabie, care va trebui să răspundă - încă o dată - în justiție, pentru faptele sale”.
PSD Constanța își menține sprijinul pentru doamna Luminița Vlădescu, vicepreședinte al PSD Constanța și a decis de asemenea, prin vot, excluderea din partid și retragerea sprijinului politic pentru Romeo Alin Trifan, consilier în Consiliul Local Medgidia.
 
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.