UPDATE - Tăierile au fost sistate de Garda de Mediu. Viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu „Pe Bulevardul Ferdinand au fost tăiați astăzi 11 copaci sănătoși"

UPDATE:

Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu din Constanța a cerut administratorului public al municipiului Constanța să sisteze de urgență tăierile de copaci de la bulevardul Ferdinand.

„A fost o echipă acolo mai devreme și se taie tei. Am vb cu administratorul public, Felicia Ovanesian să sisteze tăierile până ne lamurim privind legalitatea acestora și să ne prezinte documente în acest sens. Mâine reluăm discuțiile și verificările", a precizat Steluța Popescu.


Încă de astăzi dimineață, dispozitivele de tăiat crengi au poluat fonic centrul orașului.

Echipele de la societatea Sport Turism SRL,
firma care se ocupă de toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din municipiu, intrat în acțiune pe bulevardul Ferdinand din Constanța.

În doar câteva ore, copacii au fost „toaletați". Din ordinul cui, nu se știe.



Viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu susține că 11 copaci sănătoși au fost tăiați, până acum, pe bulevardul din centrul orașului.

„Mai urmează și alții. Au fost insemnați deja. Răspunsul neoficial al unui angajat al firmei Sport Turism a fost că : “Îi tăiem pentru că rădăcinile le-au fost afectate de cei care reabilitează bulevardul și deveniseră un pericol", a scris Cocargeanu pe pagina sa de solicializare.


Sport Turism SRL are sediul în localitatea 23 August şi este condusă de asociaţii Marius Pandu Guriţă (5% din capitalul social), Ioan Mărcuş, fost consilier judeţean PSD (20 % din capitalul social), şi Aurel Radu Nicoraş (75% din capitalul social). Nicoraș este și administratorul societății.

Potrivit platformei www.confidas.ro, compania Sport Turism SRL a încheiat 7 contracte de achiziții publice in valoare totală de 22.921.594,86 lei.

Vă reamintim, anul trecut, în timpul lucrărilor efectuate pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța, rădăcinile copacilor au fost ciopârțite pentru că nu încăpeau în casetele proiectate.

Garda Națională de Mediu Constanța a efectuat verificări în Municipiul Constanța, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Zodiac, ca urmare a unor petiții cu privire la afectarea rădăcinilor teilor de pe fâșiile plantate de-a lungul căii de comunicație, precum și pentru verificarea reclamației privind tăierea unor arbori ornamentali din incinta Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Constanța, lucrările demarate în zona bulevardului Alexandru Lăpușneanu fac parte din proiectul “Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța, între gara CFR și stațiunea Mamaia”, beneficiarul lucrărilor fiind UAT Constanța.

„La data controlului se realizau lucrări de amenajare a trotuarelor, a pistei pentru bicicliști și de montare a instalației de udare prin picurare, fiind îndepărtate rădăcinile secționate ale arborilor ornamentali, în vederea pregătirii suprafețelor betonate.
Societatea care realizează lucrările a fost sancționată contravențional cu două amenzi în valoare totală de 12.500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților și pentru lipsa evidenței deșeurilor generate pe timpul lucrărilor. De asemenea, s-au stabilit măsuri cu teremene de rezolvare atât pentru UAT Constanța, în calitate de beneficiar al proiectului, cât și pentru antreprenorul general, ca executant al lucrărilor“ - au precizat la acea dată, reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În ce stadiu sunt lucrările de reabilitare a Parcului din zona Gării CFR Constanța (GALERIE FOTO

12 Mar 2024 547

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 523

Constanța Salcâmi plantați în fața unui bloc de pe bulevardul 1 Decembrie 1918, distruși (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Feb 2024 841

Bărbat prins în timp ce tăia ilegal copaci în apropierea localității Lazu! A rămas și fără autoutilitară (VIDEO)

02 Feb 2024 837

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 57B

29 Jan 2024 395

În București 21 de automobile au fost avariate de copacii căzuți, în urma ninsorii abundente

20 Jan 2024 711

Zeci de copaci căzuți în București din cauza ninsorii! Pompierii, chemați în ajutor

20 Jan 2024 707

Efectivele MAI au intervenit pentru degajarea mai multor copaci prăbușiți, precum și pentru deblocarea unor autoturisme înzăpezite

20 Jan 2024 771

Editorial Moștenirea!

17 Dec 2023 1390

Peste 1000 de copaci doborâți la Constanța de furtunile din ultimele zile! Zilele acestea se plantează arbori noi

30 Nov 2023 710

Primăria Constanța Peste 1.000 de copaci doborâți de furtunile din ultimele zile

29 Nov 2023 960

Știri Constanța Localități fără apă și curent. Zeci de evenimente înregistrate în județul Constanța într-o singură zi

28 Nov 2023 1019

Primarul Vergil Chițac, bilanț după furtună 157 de copaci căzuți la Constanța, dintre care 40 de arbori deja degajați

27 Nov 2023 993

MAIFenomene hidrometeorologice

27 Nov 2023 460

IGSUS-a intervenit pentru deblocarea a 666 autovehicule înzăpezite, degajarea a 543 copaci și 3 stâlpi de electricitate prăbușiți pe carosabil.

27 Nov 2023 387