UPDATE5 Primarul Vergil Chițac a convocat Consiliul Local Municipal. Ionuț Rusu și Florin Cocargeanu sunt viceprimarii Constanței!


UPDATE5: În aceste momente, are  loc constituirea Comisiilor permanente de specialitate ale Consiliului Local al municipiului Constanţa:
Comisia nr. 1 - Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanțe și administrarea domeniului public și privat al municipiului Constanța :
Dumitru Caragheorghe, Teodor Popa, Ionuț Rusu, Stere Hira și Marian Șerbănescu

Comisia nr. 2 - Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură : Daniel Tatu, Cristiana Popescu, Mihaela Andrei, Florin Iacob și Costin Răsăuțeanu

Comisia nr. 3 - Comisia pentru servicii publice, comerț, turism și agrement: Iulia Călin, Cristian Omocea, Stere Hira, Alexandru Nazâru, Cerasela Badea, Claudia Dobre și Cristian Mihăilescu

Comisia nr. 4 - Comisia pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, sport, culte și protecție socială:Adriana Câmpeanu, Mirela Garip, Romeo Stavăr, Irinela Nicolae și  Liviu Merdinian

Comisia nr. 5 - Comisia pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului: Adriana Arghirescu, Mihai Ochiuleț, Costin Avătavului, Alexandru Nazâru, Florin Cocargeanu, Dede Perodin, și Cristian Tincu.

UPDATE 4:
Urmează desemnarea viceprimarului care exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului. Cu 19 voturi pentru și 8 impotrivă, Ionuț Rusu este viceprimarul ca va avea aceste atribuții.UPDATE 3:

Cea de-a doua propunere aparține Alianței USR PLUS în persoana lui Florin Daniel Cocargeanu. Acesta a primit de asemenea, 19 voturi "pentru" și 8 "împotriva".

UPDATE 2:
În acest moment, prin vot individual, a fost ales primul viceprimar al municipiului Constanța. Propunerea PNL este Ionuț Rusu, care a primit  19 voturi "pentru" și 8 "împotrivă". Acesta a prezentat succint care vor fi obiectivele mandatului său,UPDATE:

A început ședința de Consiliul Local Municipal. În acest moment are loc depunerea jurământului de către aleșii locali Cristian Mihăilescu și Stavăr-Vergea Romeo.

În continuare, aleșii locali vor stabili cine va fi președintele de ședință pentru următoarele trei luni, potrivit Codului Administrativ. Stere Hira, consilier local PNL va conduce alături de primar ședințele de Consiliu în următoarea perioadă.

A fost constituită și comisia de numărare a voturilor formată din reprezentanți ai tuturor formațiunilor politice.
Prin Dispoziția nr. 4417 privind convocarea Consiliului local al municipiului Constanţa în şedinţă ordinară Vergil Chițac, primarul municipiului Constanţa, dispune:

Art. 1 Se convoacă Consiliul local al municipiului Constanţa în şedinţă ordinară, luni, 9 noiembrie 2020, ora 1300, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa.

Art. 2 – (1) Proiectul ordinii de zi, cu menţionarea titlurilor proiectelor de hotărâri și a iniţiatorului este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta dispoziţie.

(2) Proiectul ordinii de zi va fi adus la cunoştinţă locuitorilor municipiului prin mass-media şi prin afişarea pe pagina de internet a Primăriei municipiului Constanţa.

Art. 4 Proiectul ordinii de zi se transmite consilierilor locali în format electronic la adresele de poştă electronică comunicate.

Art. 5 Consilierii locali sunt invitaţi să formuleze şi să depună amendamente asupra proiectelor de hotărâri.

Art. 6 Compartimentul relaţii consiliul local şi administraţia locală, Compartimentul comunicare şi relaţii mass-media şi Direcţia tehnologia informaţiei şi relaţii publice vor duce la îndeplinire prevederile prezentei dispoziţii, iar Compartimentul relaţii consiliul local şi administraţia locală va comunica dispoziţia, spre ştiinţă, Instituţiei prefectului judeţului Constanţa.
 
Proiectul ordinii de zi

1.Aprobarea procesului verbal al şedinţei privind ceremonia de constituire a Consiliului local al municipiului Constanţa din data de 29.10.2020;

2.Depunerea jurământului domnului Mihăilescu Cristian;

3.Depunerea jurământului domnului Stavăr-Vergea Romeo;

4.Proiect de hotărâre privind alegerea președintelui de ședință;
iniţiator: primar Vergil Chițac

5.Proiect de hotărâre privind constituirea Comisiei de numărare a voturilor;
iniţiator: primar Vergil Chițac

6.Proiect de hotărâre privind alegerea în funcţia de viceprimar a unui consilier local;
iniţiator: primar Vergil Chițac

7.Proiect de hotărâre privind alegerea în funcţia de viceprimar a unui consilier local;
iniţiator: primar Vergil Chițac

8.Proiect de hotărâre privind desemnarea viceprimarului care exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului;
 iniţiator: primar Vergil Chițac

9. Proiect de hotărâre privind constituirea Comisiilor permanente de specialitate alevConsiliului Local al municipiului Constanţa.
iniţiator: primar Vergil Chițac.
 
Atât Dispoziția primarului cât și Proiectul ordinii de zi sunt contrasemnate de secretarul general Fulvia Antonela Dinescu.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajate ale Serviciului Public de Impozite și Taxe dau în judecată Consiliul Local Constanța! Este vizată noua organigramă a instituției prin care au fost desființate mai multe posturi

13 Sep 2021 2345

A fost adoptat Regulamentul Zonei Peninsulare, în Consiliul Local Constanța. Au votat și pentru steluțele hollywoodiene

01 Sep 2021 3621

Proiect de hotărâre introdus pe ordinea suplimentară a ședinței din 31 august a Consiliului Local al Municipiului Constanța (document)

27 Aug 2021 680

UPDATE 10 Primarul Chițac lipsește de la ședința Consiliului Local Municipal. Regulamentul privind activitatea de taxi, adoptat! PUD-ul pentru un bloc de 35 de etaje a fost anulat!

30 Jul 2021 1425

Taximetriştii protestează împotriva regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța

30 Jul 2021 1246

Chiar dacă USR și PSD au promis că nu votează Regulamentul privind serviciul de transport în regim de taxi în municipiul Constanța, șoferii ies vineri în stradă (document)

29 Jul 2021 1856

Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța. Taximetriștii cer retragerea lui de pe ordinea de zi și amenință cu proteste!

27 Jul 2021 1018

Ședință ordinară a Consiliului Local Constanța Printre proiecte, Clubul Sportiv Municipal, transportul în regim de taxi și prețul local al energiei termice furnizată de către RADET

23 Jul 2021 1140

Edilul Chițac a decis, CLM este chemat să aprobe Primăria Constanța nu va mai acorda terenuri pentru cetățenii de onoare

26 Jun 2021 14077

RLSV-ul va fi supus votului Consiliului Local Municipal, cu anumite mențiuni, pe care nu le cunoaște nimeni din primăria Constanța!

15 Jun 2021 929

ZIUA LIVE. Alegeri în PNL Constanța la final de săptămână! Cine vrea să-i conducă pe liberalii din Consiliul Local Municipal?

14 Jun 2021 2209

Consiliul Local Municipal Constanța preia, de la Ministerul Transporturilor, un tronson de drum din DN2A

23 Apr 2021 1641

Care sunt solicitările industriei de publicitate în contextul adoptării unui nou regulament privind panotajul în municipiul Constanța

22 Apr 2021 1052

A fost finalizat regulamentul parcărilor în municipiul Constanța. 7 lei/h în zona 1 și 360 lei/an în zona 2. Tarifele nu includ TVA

24 Feb 2021 17572

UPDATE 3 Este ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal Constanța

16 Feb 2021 1589