USR Constanța îi arată din nou pisica lui Vergil Chițac - „Primarul ține blocat noul regulament modificat al parcărilor din Constanța”!

  • USR Constanța lansează din nou acuzații către edilul Vergil Chițac
  • De aceasta dată, USR-iștii amintesc că „de trei săptămâni, primarul ține blocat noul regulament modificat al parcărilor din Constanța, în care consilierii USR și PNL au convenit tarife mai mici și gratuitate pe timp de noapte în tot municipiul, precum și reducerea tarifelor din Mamaia prin clasificarea unei importante părți din stațiune în zona 2”
  • De departe însă, cea mai importantă modificare adusă HCLM Constanța nr. 123/23.04.2021, așteptată de toți constănțenii este parcarea gratuită pe timp de noapte și în weekend, cu mici diferenţe pe zona zero, pe perioada sezonului
 

 
USR Constanța lansează din nou acuzații către edilul Vergil Chițac.

De aceasta dată, USR-iștii amintesc că „de trei săptămâni, primarul ține blocat noul regulament modificat al parcărilor din Constanța, în care consilierii USR și PNL au convenit tarife mai mici și gratuitate pe timp de noapte în tot municipiul, precum și reducerea tarifelor din Mamaia prin clasificarea unei importante părți din stațiune în zona 2”.

Dumitru Caragheorghe, președintele USR Constanța este de părere că acest lucru se întâmplă, pentru ca primarul „să-și justifice dorința obsesivă de a menține tarife ridicate pentru parcările din Constanța.

Spre exemplu, declară public că la Sinaia parcarea costă 10-12 lei pe oră. În realitate, la Sinaia, tariful pe oră, votat în Consiliul Local încă din 2021, este de doar 4 lei. Până și în parcările private, tariful este de 5 lei.

Atât mie, cât și colegilor mei ne este greu să ne raportăm la această percepție eronată a realității pe care o prezintă domnul primar și, mai ales, la lipsa de respect pe care o manifestă față de constănțeni și turiști“, spune Caragheorghe.

Primăria Constanța ar fi trebuit să lanseze în consultare publică noua formă a HCLM Constanța nr. 123/23.04.2021.

Printre modificările ce urmau să fie aduse  Regulamentului se aflau și noile reguli pentru stațiunea Mamaia, care trebuia să devină cu preponderență Zona 2, aspect cu care primarul nu ar fi de acord.

Totodată, zona Peninsulară urma să fie declarată zonă de taxare 0, cu excepţia rezidenţilor, care ar urma să aibă posibilitatea achiziţionării unui abonament de parcare cu preţ aferent Zonei 2.

De departe însă, cea mai importantă modificare adusă HCLM Constanța nr. 123/23.04.2021, așteptată de toți constănțenii este parcarea gratuită pe timp de noapte și în weekend, cu mici diferenţe pe zona zero, pe perioada sezonului.

Potrivit draft-ului de proiect, în Zonele 1 și 2, gratuitatea va fi aplicată între orele 20.00-08.00.

În plus, constănțenii își vor putea achiziționa abonamente pe zonele 0,1,2 și 3.
 
Precizări:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Gratuitate pe timpul nopții și abonamente pentru toate zonele. Ce alte modificări va avea Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța ?


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum va arăta Centrul pentru „Sănătatea mamei și copilului“ din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (DOCUMENTE)

10 Aug 2022 738

Primăria a eliberat autorizația de construire și amenajare de șantier, dar lucrările nu vor începe prea curând. Ce presupune investiția „Perdea verde” din zona de sud a municipiului Constanţei (DOCUMENT)

09 Aug 2022 3740

Biletul unic de vizitare a instituţiilor culturale subordonate Consiliului Judeţean Constanţa

07 Aug 2022 794

Un nou șantier în municipiul Constanța? Artera rutieră va face legătura între Soveja și B-dul Aurel Vlaicu

04 Aug 2022 9980

Credit guvernamental pentru spitalul regional Constanța

04 Aug 2022 1107

Cât va costa noul stadion din Constanța vs arenele construite de Compania Națională de Investiții? (DOCUMENTE)

04 Aug 2022 3462

Dispar alte locuri de parcare. Ce planuri are Primăria Constanța pentru bulevardul Mamaia?

02 Aug 2022 3449

Câți bani au fost colectați din plata taxelor de parcare în Constanța și Mamaia până la introducerea gratuității pe timpul nopții? (DOCUMENTE)

30 Jul 2022 6364

Ștefan cel Mare, proiect la cheie, cu multe probleme în teren! Tronsonul cuprins între IG Duca și Ștefan Mihăileanu va fi betonat (GALERIE FOTO +VIDEO)

28 Jul 2022 3833

Rapoartele prezentate de instituții constănțene în cadrul Colegiului Prefectural

27 Jul 2022 498

Au fost aprobate rectificările de buget la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța

27 Jul 2022 602

Proiectul imobiliar din stațiunea Mamaia al firmei Simca Dor SRL, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța

26 Jul 2022 741

Unde vor fi amplasate primele panouri publicitare potrivit noului Regulament adoptat de Consiliul Local Constanța?

26 Jul 2022 1026

Ce se va întâmpla cu Palatul Copiilor din Constanța? Anunțul inspectorului școlar general, Sorin Mihai!

25 Jul 2022 1516

Parcul Rotterdam din Faleză Nord devine domeniu public al municipiului Constanța. Primăria vrea să-l amenajeze (DOCUMENTE)

25 Jul 2022 2772