USR PLUS și PSD au votat împotriva „parcului industrial” format din depozite și hale pe care și-l dorește primarul Vergil Chițac

  • A fost ședință extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Constanţa
  • La ședință au participat și cei 9 consilieri de la USR PLUS
  • Aleșii de la USR PLUS s-au abținut de la vot de la proiectele de preluare a Portului Tomis și Lacului Tăbăcărie din domeniul public al statului Român în domeniul public al municipiului Constanța
  • Cel de-al treilea proiect de hotǎrâre care nu a fost adoptat viza preluarea a două terenuri din administrarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, pentru amenajarea unui parc industrial
  • În cazul acestui proiect, s-au abținut de la vot atât aleșii USR PLUS cât și cei de la PSD


 A fost ședință extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Constanţa convocată de primarul Vergil Chițac. Acesta a absentat de la ședința care a fost condusă de viceprimarul Ionuț Rusu.
 La ședință au participat și cei 9 consilieri de la USR PLUS.

În debutul acesteia, liderul consilierilor locali de la USR PLUS, Dumitru Caragheorghe, a anunțat că sunt prezenți doar pentru vota proiectele ce fac obiectul unor urgențe în domeniul sănătății și derulării unor proiecte de investiții pe plan local.

 Astfel, aleșii de la USR PLUS s-au abținut de la vot de la proiectul de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare trecerii imobilului „Port Tomis“ din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în domeniul public al municipiului dar și de la proiectul de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare trecerii imobilului „Lac Tăbăcărie“ din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în domeniul public al municipiului Constanța. Cele două proiecte nu au fost adoptate, fiind nevoie de 19 voturi “pentru”.

Cel de-al treilea proiect de hotǎrâre care nu a fost adoptat viza solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unor imobile din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Afacerilor Interne prin U.M.0406 Constanța în domeniul public al municipiului Constanța.
Mai exact, potrivit inițiatorului, cele două terenuri pe care Consiliul Local ar fi trebuit să le preia din administrarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, erau destinate pentru amenajarea unui parc industrial.

În cazul acestui proiect, s-au abținut de la vot atât aleșii USR PLUS cât și cei de la PSD.
Consilierul local PSD Costin Răsăuțeanu a spus că nu este nevoie de această investiție pentru construirea unor depozite, hale ca sedii ale Primărie, mai ales că pe unul din aceste terenuri s-a tot discutat despre construirea Spitalului Regional.

La rândul lor, și consilierii USR PLUS și-au motivat votul, spunând că “nu sunt de acord cu acest proiect, deoarece nu este inclus în Programul comun de guvernare locală, prioritatea orașului fiind construirea de parcuri și nu de depozite”.


Proiectul a primit doar 10 voturi , cele ale aleșilor locali de la PNL, insuficiente pentru aprobarea proiectului.
Tot în ședința de ieri, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea către Consiliul județean Constanța în vederea efectuării demersurilor necesare trecerii unor imobile din domeniul public al Judeţului Constanţa în domeniul public al municipiului Constanța. Este vorba despre preluarea a două terenuri din imediata vecinătate a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, pentru construirea unui nou spital municipal, din containere, cu fonduri europene.


Un alt proiect aprobat este cel privind încetarea aplicabilitătii prevederilor HCL nr. 57/2021 pentru modificarea HCL nr. 411/2019 privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane către societatea CT BUS SA și atribuirea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune în municipiul Constanța. HCLM-ul prevede înapoierea în administrarea CT Bus a terenului pe care se dorea construirea unui nou sediu pentru Registrul Auto Român și care fusese transmis nelegal în administrarea acestuia. Mai nou, se dorește amenajarea unui nou parc pe acest teren.

Aleșii au votat și proiectul de hotărâre de preluarea din administrarea Confort Urban a Bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu, și a terenului din zona Telegondola Mamaia, pentru implementarea proiectului de îmbunătățire a mobilității urbane între Gară și Mamaia. Practic, organizarea de șantier pentru reabilitarea bulevardelor se va muta pe bulevardul Aurel Vlaicu.

Nu în ultimul rând, a mai fost aprobat și acordul de radiere din evidențele de cadastru și carte funciară a dreptului de administrare al Consiliului local al municipiului Constanța asupra imobilului constând în suprafața de 1.077,22 ha din cuveta Lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apă aferent. Acesta va reveni în administrarea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:
 

UPDATE 7 Este ședință extraordinară de CLM Constanța. Consilierii USR PLUS merg la ședință, dar se vor abține de la vot la majoritatea proiectelor 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consilierii locali votează rectificarea bugetară! Se alocă fonduri pentru reabilitarea sau repararea unor imobile emblematice aflate în patrimoniul municipiului Constanța (document)

27 Jul 2021 726

Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța. Taximetriștii cer retragerea lui de pe ordinea de zi și amenință cu proteste!

27 Jul 2021 524

Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța. Consilierii USR s-au întâlnit cu riveranii! Ce probleme au semnalat aceștia?

26 Jul 2021 704

Consilierii locali municipali constănțeni, chemați să aprobe noile organigrame ale SPIT și CT BUS. De la Impozite și Taxe sunt îndepărtați colaboratorii administrației Făgădău?

26 Jul 2021 1239

Consilierii locali municipali constănțeni ai USR merg astăzi în Peninsulă să discute cu locuitorii despre noul regulament de acces în zonă

24 Jul 2021 440

Licitație anulată. Reabilitarea clădirii Colegiului Naţional Mihai Eminescu, în aer

23 Jul 2021 823

Ce proiecte sunt pe ordinea de zi a Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului și urbanism din cadrul primăriei Constanța?

23 Jul 2021 810

Un nou regulament municipal, lansat în dezbatere publică. Metodologia de vânzare a bunurilor proprietate privată a municipiului Constanța

22 Jul 2021 373

Plecare importantă din echipa președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu!

22 Jul 2021 1776

Consiliul Județean Constanța a achiziționat dotările necesare unui laborator de arheologie submersă

21 Jul 2021 372

Un nou regulament de acces în Peninsula Constanței a fost lansat în dezbatere publică! Ce prevede documentul?

20 Jul 2021 966

Autoritățile județene, demersuri pentru reînființarea ansamblului "Brâulețul", cu o tradiție de aproape 60 de ani în Dobrogea

17 Jul 2021 599

În baza unor sentințe judecătorești, CJC a instituit noi decizii de poprire pe conturile lui Nicușor Constantinescu (document)

17 Jul 2021 975

Care este bugetul Consiliului Județean Constanța pentru evenimentele, programele culturale și sportive de interes local și județean

17 Jul 2021 780

Studiul de oportunitate de delegare a gestiunii serviciului public de transport județean, lansat în dezbatere publică

15 Jul 2021 582