Utilajele de monitorizare şi dirijare trafic, la Constanţa (galerie foto)

utilaje.jpgIeri, la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa au ajuns mai multe utilaje, achiziţionate în cadrul proiectului SMART - Sustenabilitate, Mobilitate, Accesibilitate în Regiunea Transfrontalieră Constanţa - Dobrich - Infrastructura de Transport, proiect iniţiat în anul 2011 de Consiliul Judeţean Constanţa şi municipalitatea Dobrich. Este vorba despre patru maşini de monitorizare şi control trafic (Mitsubishi picup), două echipamente multifuncţionale de intervenţie (Unimog). De asemenea, în luna martie vor ajunge la Constanţa două echipamente cu şenile (FAPR) şi şase ambulanţe. Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a precizat că acest proiect a fost un succes pentru ambii parteneri. „Cu toate că la început am avut mai multe peripeţii, deoarece nu prea ne înţelegeam, până la urmă proiectul a fost un succes", a menţionat preşedintele Constantinescu. Reamintim că valoarea proiectului Smart este de 7,6 milioane de euro, din care contribuţia CJC este de 3, 325 milioane de euro. Smart a demarat în 2011, urmând să fie finalizat în acest an, şi este derulat în parteneriat cu municipalitatea Dobrich. Prin implementarea proiectului, cei doi parteneri urmăresc îmbunătăţirea accesului în regiunea transfrontalieră Dobrich - Constanţa - prin renovarea secţiunilor rutiere cu importanţă transfrontalieră - pe o lungime de 6,78 km, dar şi îmbunătăţirea mobilităţii transfrontaliere prin dezvoltarea unei strategii de îmbunătăţire a infrastructurii de transport transfrontaliere pentru a facilita mobilitatea bunurilor şi persoanelor.

Noile maşini şi dotările lor

Noile utilaje - autovehiculele multifuncţionale şi autovehiculele de monitorizare şi dirijare trafic - vor fi folosite la lucrările de intervenţie pentru gestionarea traficului pe drumurile publice şi la monitorizarea stării de viabilitate a drumurilor în condiţii meteo deosebite. De asemenea, autovehiculele multifuncţionale pot înlătura rapid şi eficient efectele diverselor accidente pe drum, pot fi folosite în situaţii de urgenţă ca antimergător. Mai mult, pe timp de iarnă, frezele asigură înlăturarea troienelor şi desfundarea drumului, lama plugului asigură patrularea pe drumuri şi înlăturarea straturilor de zăpadă de până la 15 cm, iar împrăştietorul de material antiderapant împiedică formarea poleiului. Pe timp de vară, autovehiculul multifuncţional care are o perie frontală menţine curăţenia pe carosabil, înlătură resturile accidentelor de circulaţie. De asemenea, acesta este dotat cu macara cu nacelă pentru situaţii de urgenţă care necesită intervenţia la înălţime. Lama de nivelare este utilizată la lichidarea urmelor inundaţiilor, iar peria de şanţuri - pentru decolmatare după inundaţii şi ploi.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Ordinea de zi completă (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 342

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 315

Firme Constanța AGA la Șantierul Naval 2 Mai SA! Acționarii, chemați să stabilească repartizarea profitului din 2023 și fixarea dividendului

19 Apr 2024 294

Consiliul Local Constanța, obligat de judecători să modifice o hotărâre de acum 30 de ani! (MINUTA)

19 Apr 2024 417

Judecătoriile din Constanța și Tulcea ies din criza de judecători! Anunțul membrului CSM Alin Ene

19 Apr 2024 262

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 660

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 575

Firme Constanța Reînnoirea mandatului membrilor şi al preşedintelui CA, pe ordinea de zi a AGOA societății Proiect SA

18 Apr 2024 458

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 509

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu, licitație deschisă pentru lucrări montare pavele și borduri pe strada Republicii (DOCUMENT)

18 Apr 2024 424

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Amzacea investește în servicii de întreținere a spațiilor verzi din comună (DOCUMENT)

18 Apr 2024 339

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 379

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 477

Firme Constanța Acționarii Mamaia SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, inclusă și propunerea de repartizare a profitului net înregistrat în 2023

18 Apr 2024 321

Prefectul din Tulcea, demers la Curtea de Apel Constanța pentru anularea unei hotărâri a Consiliului Local Măcin

18 Apr 2024 314