Va conduce instituţia până în aprilie 2019 Cu ce salariu debutează soţia lui Zgabercea la conducerea Teatrului de Stat Constanţa (document)

Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) dezbate, în şedinţa de luni, proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului final al concursului de management, a planului de management şi a contractului de management pentru Teatrul de Stat Constanţa. Aşa cum am menţionat într-o ediţie trecută, noul director al Teatrului de Stat Constanţa este actriţa Dana Dumitrescu, soţia lui Cristian Zgabercea, dar în proiectul de hotărâre, aceasta apare cu numele Elena Daniela Zgabercea, deci cu numele din buletin.
Potrivit proiectului, punctajul obţinut de Dana Dumitrescu - aşa cum este cunoscută soţia lui Zgabercea - în urma concursului de management susţinut pentru conducerea Teatrului de Stat Constanţa este următorul: în etapa I, 9,25 - analizarea proiectului de management, etapa II, 9,47 - susţinerea, în cadrul unui interviu, a proiectului de management. Rezultatul final este 9,36.

Contractul de management este încheiat pe o perioadă determinată, el expirând la data de 30 aprilie 2019. Aşadar, cinci ani va sta la conducerea instituţiei de cultură soţia lui Cristian Zgabercea, fostul manager general al postului TV Neptun şi, de asemenea, fost şef al Direcţiei de Cultură din cadrul CJC în vremea rămasă, în memoria colectivă, drept începutul „exterminării“ culturii constănţene.
În ceea ce priveşte remuneraţia managerului, aşa cum se specifică în contract, „pentru activitatea prestată conform dispoziţiilor prezentului contract de management, managerul primeşte de la instituţie, din subvenţiile bugetare asigurate de autoritate în acest scop, o remuneraţie lunară în valoare brută de 3.527 de lei, din care se reţin impozitul şi contribuţiile la bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor pentru şomaj şi bugetul fondului naţional unic de asigurare socială de sănătate“. De menţionat este că „remuneraţia se actualizează, prin raportare la salariul maxim brut plătit în instituţie, prin act adiţional“.
Totodată, „remuneraţia lunară a managerului se poate diminua sau majora în funcţie de rezultatul fiecărei evaluări, raportat la realizarea obiectivelor şi criteriilor de performanţă stabilite prin prezentul contract de management, precum şi la sumele alocate anual de autoritate pentru programul minimal“.

Obligaţiile managerului

Ce obligaţii va avea Dana Dumitrescu în calitate de director al Teatrului de Stat Constanţa? Ei, bine, aşa cum se menţionează în contract, noul manager are, printre altele, următoarele obligaţii: să asigure gestionarea şi administrarea corectă, eficientă, în condiţiile legii, a bugetului şi patrimoniului instituţiei, să elaboreze şi să aplice strategii specifice, în măsură să asigure desfăşurarea în condiţii performante a activităţii curente şi de perspectivă a instituţiei, să asigure respectarea destinaţiei subvenţiilor/alocaţiilor bugetare aprobate de ordonatorul principal de credite.
În calitate de director al Teatrului de Stat Constanţa, Dana Dumitrescu va fi evaluată anual în următoarele perioade: ianuarie - martie 2015, ianuarie - martie 2016, ianuarie - martie 2017, ianuarie - martie 2018 şi ianuarie - februarie 2019.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1428

Fundația pentru Promovarea Sportului Constănțean a intrat în insolvență! Azi, un nou termen în instanță

15 May 2023 1216

Judecătorii explică de ce a intrat în insolvență fundația ce trebuia să se ocupe de „promovarea şi sprijinirea sportului de performanţă“ din Constanța

11 Mar 2023 1608

Este oficial! Fundaţia pentru Promovarea Sportului Constănţean a intrat în insolvență!

28 Feb 2023 1856

După Asociaţia Rugby XV Județul Constanța cere insolvența Organizaţiei Studenţilor Basarabeni și a Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean (DOCUMENTE)

19 Jan 2023 1992

Dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“ se va rejudeca, în parte! Acțiunea lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC, admisă!

16 Jan 2023 1954

Se cere rejudecarea dosarului fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“. Ce a stabilit Curtea Supremă

06 Dec 2021 1338

Opt ani pentru Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC Dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“ ar putea fi rejudecat! Cererea, admisă în principiu

15 Nov 2021 2693

Dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“, amânat la Galați. Legături cu CJC

21 Nov 2020 1663

Strămutat de la Constanța Judecătorii din Galați analizează mâine dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio

14 Jun 2020 1990

Dosarul Fundaţiilor „Thalia“ şi „Fantasio“ Opt ani în primă instanță pentru Nicuşor Constantinescu. Apelul, amânat pentru luna viitoare

26 May 2020 1827

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 01 august 2019

05 Aug 2019 2717

Decizie definitivă. Este vizat dosarul în care Nicuşor Constantinescu a luat în primă instanţă opt ani de închisoare

02 Mar 2019 2389

DNA, prima reacţie oficială Val de nemulţumiri după condamnarea din dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio

22 May 2018 3144

Ce sumă a fost achitată pentru deplasarea delegației României la Eurovision 2018. Cine a făcut parte din delegație

16 May 2018 1691