Valoarea prejudiciului este de aproximativ 15.000 de euro Consiliul Județean Constanța se constituie parte civilă în dosarul bancomatului de la Pavilionul Expozițional din Mamaia, aruncat în aer! (DOCUMENT)

  • Consiliul Județean Constanța va aproba în ședința din luna martie un proiect de hotărâre prin care se constituie parte civilă în dosarul penal nr. 2507/P/2022 întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, aflat pe rolul instanței sub nr. 501/118/2023.
  • În conformitate cu devizul întocmit de către societatea ATC Architecture Expert SRL, înregistrat la Consiliul Județean Constanța sub nr. 6875/22.02.2023 rezultă un prejudiciu de aproximativ 15.000 euro, aceasta având caracter estimativ, reprezentând valoarea daunelor materiale provocate clădirii Pavilionului Expozițional Constanța
  • Demersul vine ca urmare a evenimentului produs în luna noiembrie 2022 la Pavilionul Expozițional Constanța, soldat cu prinderea inculpaților în flagrant de către organele de poliție imediat după distrugerea prin explozie a aparatului tip ATM instalat pe peretele exterior al clădirii situate pe Bulevardul Mamaia nr. 331A
  • Cât privește cursul dosarului penal, precizăm că judecătorii de la Tribunalul Constanța au rămas în pronunțare în dosarul celor două persoane suspectate că ar fi aruncat în aer bancomatul de la Pavilionul Expozițional din Mamaia
  • Instanța se va pronunța în cauză la finele acestei luni, în faza camerei preliminare
 
Consiliul Județean Constanța va aproba în ședința din luna martie un proiect de hotărâre prin care se constituie parte civilă în dosarul penal nr. 2507/P/2022 întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, aflat pe rolul instanței sub nr. 501/118/2023.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a inițiat acest proiect având la bază raportul de specialitate al Direcției Generale Administrare Domeniul Public și Privat - Autoritatea Județeană de Transport; raportul de specialitate al Direcției Generale Administrație Publică și Juridică; plângerea penală formulată în data de 29.11.2022 de către Doicaru Florin, administrator al Pavilionului Expozițional Constanța;  procesul-verbal de cercetare la fața locului al Inspectoratului Județean de Poliție Constanța - Serviciul de Investigații Criminale din data de 29.11.2022 și rechizitoriului din 13.01.2023 în Dosarul nr. 2507/P/2022 al Parchetului de pe Iângă Tribunalul Constanța.

Potrivit proiectului care poate fi studiat în secțiunea „documente”, CJC vrea să se constituie parte civilă în conformitate cu devizul întocmit de către societatea ATC Architecture Expert SRL, înregistrat la Consiliul Județean Constanța sub nr. 6875/22.02.2023.
Valoarea totală a daunelor materiale provocate după incidentul din noaptea de 28/29.11.2022 este de 195.059,83 lei, aceasta având caracter estimativ urmând ca să fie precizată în conformitate cu dispozitiile art. 20 alin. (5) litera b) Cod de procedure penală, aproximativ 15.000 de euro din această valoare reprezentând valoarea prejudiciului provocat clădirii Pavilionului Expozițional Constanța.

Este vorba despre evenimentului produs în luna noiembrie 2022 la Pavilionul Expozițional Constanța, soldat cu prinderea inculpaților în flagrant de către organele de poliție imediat după distrugerea prin explozie a aparatului tip ATM instalat pe peretele exterior al clădirii situate pe Bulevardul Mamaia nr. 331A.
„Din interiorul ATM-ului distrus, a fost sustrasă suma de 98.900 lei, cauzând un prejudiciu în dauna Pavilionului Expozițional Constanța în valoare de 15.000 euro, prejudiciul în dauna deținătorului ATM urmând să fie comunicat ulterior.

În citația emisă în Dosarul penal nr. 501/118/2023/al la data de 18.01.2023, înregistrată Ia Consiliul Județean Constanța sub nr. 3073/27.01.2023, instanța menționează dreptul părții vatamate de a se constitui parte civilă în procesul penal până Ia începerea cercetării judecătorești”, se mai arată în proiectul de hotărâre.
Pavilionul Expozițional Constanța se află în proprietatea publică a județului Constanța și în administrarea Consiliului Județean Constanța și este operat de Biroul din cadrul Direcția GeneraIe Administrare Domeniul Public Privat - Autoritatea Județeană de Transport.

Dacă va fi aprobat, proiectul de hotărâre privind constituirea ca parte civilă a UAT județul Constanța va fi comunicat Tribunalului Constanța - Secția penală.
Cât privește cursul dosarului penal, precizăm că judecătorii de la Tribunalul Constanța au rămas în pronunțare în dosarul celor două persoane suspectate că ar fi aruncat în aer bancomatul de la Pavilionul Expozițional din Mamaia.


Instanța se va pronunța în cauză la finele acestei luni, în faza camerei preliminare.

Mai precis, judecătorii vor decide dacă începe sau nu procesul în dosar.

Oricare va fi deciza tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.

Cei în cauză, un bărbat, de 48 de ani, respectiv o femeie, de 55 de ani, sunt bănuiți și de comiterea unei fapte similare în localitatea Castelu și a unei tentative, prin același mod de operare, comise în Mamaia.
 
Din probatoriul administrat a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în urma înţelegerii prealabile, cu complicitatea inculpatei S.K., care a fabricat materialele explozive, l-a transportat cu un autoturism la şi de la locul comiterii faptelor şi a asigurat paza zonelor de comitere a faptelor, inculpatul A.G.C. a distrus trei bancomate de pe raza judeţului Constanța, în scopul de a sustrage bancnotele din interiorul acestora, în două cazuri folosind materiale explozive, cel dintâi introducând în ţară şi deţinând fără drept o armă neletală de tir supusă autorizării.
Așa cum menționam și mai sus, după comiterea ultimei acţiuni ilicite, cei doi inculpaţi au fost depistaţi în flagrant de organele de poliţie, la scurt timp după săvârşirea faptelor, în autovehiculul cu care se deplasau fiind găsită ultima sumă de bani sustrasă şi mijloace materiale de probă.
 
Pe parcursul urmăririi penale ambii inculpaţi au recunoscut săvârşirea faptelor ce le-au fost reţinute în sarcină.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Bancomatul de la Pavilionul Expozițional din Mamaia, aruncat în aer! Când se vor pronunța judecătorii
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contractul încheiat cu Numart MS Kraft SRL pentru restaurarea statuilor și monumentelor istorice din municipiul Constanța, adiționat cu repetiție (DOCUMENTE)

27 May 2023 823

Primăria Constanța cheltuie 540 mii de euro. Comisiile de selecție ale proiectelor non-profit, la secret

25 May 2023 998

Instalați în același sediu cu ADD Cine sunt membrii fondatori ai Asociației Organizația de Management al Destinației Județul Constanța? (DOCUMENTE)

25 May 2023 848

După ce a blocat reabilitarea piețelor agroalimentare Griviței și Pescăruș, Chițac le transferă din nou la Administrația Fondului Imobiliar SRL (DOCUMENT)

24 May 2023 3931

Consiliul Local Municipal votează șefii de secţii de la Spitalul de Boli Infecţioase. Iată nominalizările (DOCUMENTE)

23 May 2023 893

Parohia din Veterani rămâne fără o parte din teren E-Distribuție Dobrogea va amplasa postul de tranformare pe pământul dat în folosință bisericii (DOCUMENT)

22 May 2023 798

După ce a avut grijă de propriul buzunar, primarul Chițac a majorat și indemnizațiile consilierilor locali municipali(DOCUMENT)

12 May 2023 1569

Reorganizări în administrația Chițac Viitorii angajați ai Direcției Locuințe Sociale din cadrul DGAS Constanța, obligați să susțină concursuri! În organigramă apar 28 de posturi (DOCUMENTE)

10 May 2023 2574

Constănțeanul supărat Florin Cocargeanu, viceprimar Constanţa - „Vergil Chiţac a decis soarta Creşei nr. 6 de pe Aleea Topolog. În locul ei va fi construită o parcare supraetajată”!

08 May 2023 3306

Ghenele de gunoi vor fi reparate iar locurile de joacă vor fi amplasate începând cu luna iunie Zona reabilitată din cartierul Inel II va beneficia de iluminat LED și camere de supraveghere!

06 May 2023 946

Cine sunt câștigătorii finanțărilor Consiliului Județean Constanța pentru proiecte și activități non-profit de promovare a sportului de masă?(DOCUMENTE)

06 May 2023 1634

Ce indemnizații încasează, după majorare, primarul și viceprimarii municipiului Constanța? (DOCUMENTE)

04 May 2023 2070

După adoptarea noului Regulament de organizare și funcționare al agenților economici din Constanța, Poliția Locală poate confisca în continuare bani și bunuri de la comercianți

02 May 2023 920

A fost stabilită componența Comisiei de vânzare prin licitație publică a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanța (DOCUMENT)

02 May 2023 883

A fost elaborat regulamentul pentru reabilitarea clădirilor din zonele protejate din municipiul Constanța

29 Apr 2023 880