Administratie locala

Vecinii viitorului complex imobiliar “Sammarina Center”, de pe Șoșeaua Mangaliei din municipiu au cerut lămuriri în legătură cu locurile de parcare (documente)

  • S-a încheiat procedura de informare și consultare la anunţul de intenţie al societăţilor Carmeco SA şi Sammarina Imobiliare SA pentru „Elaborare plan urbanistic zonal pentru proiectul imobiliar integrat Sammarina Center“
  • Imobilul care a generat PUZ-ul este situat pe Şoseaua Mangaliei, nr. 74
  • Pe parcursul procesului de informare și consultare publică a fost primită o sesizare care vizează definirea locurile de parcare proprii
  • Sezizarea a fost înaintată către SC Ionescu Architecture & Design SRL, în calitate de elaborator al Planului Urbanistic Zonal
 
La începutul acestui an, Carmeco SA şi Sammarina Imobiliare SA au depus la Primăria Constanța documentaţia privind elaborarea planului urbanistic zonal pentru proiectul imobiliar integrat Sammarina Center. Imobilul care a generat PUZ-ul este situat pe Şoseaua Mangaliei, nr. 74.
Primăria Constanţa a publicat raportul procedurii de informare și consultare la anunţul de intenţie al societăţilor Carmeco SA şi Sammarina Imobiliare SA pentru „Elaborare plan urbanistic zonal pentru proiectul imobiliar integrat Sammarina Center“ conform avizului de oportunitate nr. 12451/ 21.01.2019, vezi secțiunea “documente”.
Obiectivul principal al proiectului propus se referă la dezvoltarea unui proiect cu caracter integrat în intravilanul Municipiului Constanța, în zona UTR9, între Cartierul Abator și Cartierul km 4, terenul reprezentând o suprafață totală de 68.036 mp. Amplasamentul ce a generat PUZ este situat pe Șoseaua Mangaliei nr. 74 din Constanța. Zona beneficiază de acces facil din arterele importante de circulație din zona: Șoseaua Mangaliei la Est și strada Caraiman la Nord. Conform P.U.G. Constanța, zona studiată se află în zona de reglementare ZRCB3 – poli terțiari principali. Documentația de urbanism se va corela cu prevederea planurilor urbanistice anterior aprobate, în concordanță cu funcțiunile existente, cu vecinătățile imediate și cu solicitările populației. Conținutul documentației de urbanism va trata următoarele categorii de probleme: asigurarea unei dezvoltări spațiale echilibrate din punct de vedere funcțional, în concordanță cu valorile și aspirațiile locuitorilor; diversificarea funcțiunilor admise, prin extinderea acestora cu alte funcțiuni compatibile cu funcțiunea dominantă, locuirea și serviciile, și anume: servicii de interes local, comerț, alimentație publică, servicii, birouri; stabilirea valorilor maxime ale indicatorilor urbanistici P.O.T. și C.U.T. și a suprafeței maxim edificabile pentru amplasamentul studiat; reglementarea regimului de înălțime, prin corelare cu cerințele funcționale și vecinătățile, organizarea urbanistic-arhitecturală în funcție de caracteristicile zonei urbane, zone protejate și servituți, permisiuni, restricții – reglementări specific detaliate, incluse în regulamentul local de urbanism aferent PUZ. Bilanțul teritorial existent: zona construcții dezafectate - 15.859 mp, zona construcții ce se păstrează - 8.226 mp, zona spații verzi - 8.412 mp, zona căi comunicație (drumurilor existente/ platforme beton sau asfaltate/alei) - 35.524,5 mp, suprafața teren totală - 68.036 mp. Documentația se va elabora cu respectarea prevederilor Legii 350/2001 a amenajării teritoriului și urbanismului. Documentația de urbanism avizată și aprobată de către Consiliul local Constanța, conform prevederilor legale în vigoare, va deveni instrumentul de reglementare urbanistică al Primăriei Constanța în activitatea de gestionare a spațiului construit din zona studiată. Având în vedere complexitatea lucrărilor, proiectul se va realiza în mai multe etape: pentru început vor fi demolate o parte din clădirile anexe existente; în fazele următoare se vor începe lucrările de construcție pentru schimbarea destinației unor clădiri existente în galerii comerciale, ansamblurile de locuințe, clădirile cu funcțiuni conexe (club, wellness) și clădirea de birouri.
O sezizare vizează locurile de parcare ale viitoarei investiții imobiliare
 
Pe parcursul procesului de informare și consultare publică a fost primită o sesizare care vizează reglementările propuse. Prin  adresa nr. 89895/10.06.2020 formulată de Radu Valeriu, proprietar al unui apartament în cadrul Asociației de proprietari nr. 278 Constanta, acesta își exprimă acordul privind propunerile PUZ și solicită ca noul proiect imobiliar să definescă locurile de parcare proprii, astfel încât să nu fie afectate locurile de parcare aferente blocurilor din apropiere. Sezizarea a fost înaintată către SC Ionescu Architecture & Design SRL, în calitate de elaborator al Planului Urbanistic Zonal, sesizarea spre a fi argumentataâă din punct de vedere tehnic. Răspunsul elaboratorului poate fi vizualizat în raport. Prin răspusul formulat, elaboratorul PUZ a menționat că se vor respecta prevederile legale în vigoare privind numărul necesar de locuri de parcare amplasate pe terenul beneficiarului, locurile de parcare aferente proiectului imobiliar se vor amplasa în suprateran și în garaje subterane cu două nivele.
 

Sammarina Imobiliare SA, în datele Registrului Comerţului 

 
Înfiinţată în anul 1991, Sammarina Imobiliare SA are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 1.158.310 lei, integral vărsat, este compus din 463.324 de acţiuni nominative. Valoarea unei acţiuni este de 2,5 lei. Sammarina Imobiliare SA este controlată de Sammarina SA, cu 18,114% din capitalul social, Samara Lidiea, cu 34,986% din capitalul social, Samara Stere, cu 43,473% din capitalul social, Listă cu 719 acţionari, cu 3,427% din capitalul social. Persoane împuternicite ale firmei, care se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate sunt: Samara Stere - membru CA, Samara Alexandru - membru CA, Samara Lidiea - membru CA. Cenzorii firmei sunt: Giumba Dumitru, Fotu Aurel, Chirvasitu Cristina, Grasu Stelian. În anul fiscal 2016, societatea cu 7 salariaţi a raportat un profit de 2.653.928 de lei şi o cifră de afaceri de 7.602.475 de lei. În anul fiscal 2017, firma cu 6 salariaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 7.747.881 de lei şi un profit de 5.381.610 lei. Situaţia financiară pe anul 2018 arată astfel: 6 salariaţi, un profit de 5.813.012 lei şi o cifră de 7.804.057 de lei.
În secţiunea Documente puteţi consulta raportul consultării PUZ Sammarina Imobiliare SA.
 
Citește și:

Constănţenii pot depune observaţii la PUZ-ul firmelor Carmeco SA şi Sammarina Imobiliare SA pentru proiectul Sammarina Center de pe Şoseaua Mangaliei (document)

Proiectul imobiliar prinde contur Terenuri situate pe şoseaua Mangaliei din Constanţa, alipite de Sammarina Imobiliare


Proiectul Sammarina View Development, realizat de Carmeco SA pe locul fostei fabrici de conserve de la Abator, în atenția APM Constanța

Primăria Constanța a emis un nou certificat de urbanism pentru proiectul imobiliar Sammarina View Development

Proiectul imobiliar Sammarina View Development, de pe locul fostei fabrici de conserve de la Abator Constanța, în atenția APM Constanța (document)

Blocuri cu 20 și 15 etaje, restaurant și piscină. Proiectul imobiliar Sammarina View Development, inițiat de Carmeco. Ce noutăți sunt (document)
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța a emis două certificate de urbanism pentru Sammarina Imobiliare SA. Este vorba de două investiții imobiliare

04 Sep 2020 1233

Constanța Sammarina Imobiliare a solicitat convocarea Adunării Generale Ordinare a acționarilor Socep

03 Sep 2020 674

Constănţenii pot depune observaţii la PUZ-ul firmelor Carmeco SA şi Sammarina Imobiliare SA pentru proiectul Sammarina Center de pe Şoseaua Mangaliei (document)

19 May 2020 2317

Proiectul imobiliar prinde contur Terenuri situate pe şoseaua Mangaliei din Constanţa, alipite de Sammarina Imobiliare

17 Feb 2020 1886

Sammarina Imobiliare SA, liber la ridicarea unui imobil în staţiunea Mamaia

23 Nov 2019 1026

Undă verde pentru Sammarina Imobiliare SA. Imobil de cinci etaje în stațiunea Mamaia, zona hotelului Modern

11 Sep 2019 686

Primăria Constanţa a emis un nou certificat de urbanism pentru proiectul imobiliar Sammarina View Development

04 Sep 2019 1576

Sammarina Imobiliare SA anunţă o investiţie imobiliară în Mamaia, în zona hotelului Modern

05 Aug 2019 1499

Consiliul de Administraţie al Sammarina Imobiliare, convocat în şedinţă ordinară

03 Apr 2019 1061

A fost solicitat avizul de mediu pentru proiectul imobiliar Sammarina View Development de pe Șoseaua Mangaliei

26 Mar 2019 1717