Vergil Chițac a semnat dispoziția pentru expropriere a terenurilor Georgetei Tapangea. Când își începe activitatea Comisia pentru acordarea despăgubirilor? (DOCUMENTE)

  • Vergil Chițac a semnat dispoziția nr. 2968/31.08.2022, potrivit HCL nr. 482/2021 modificată și completată prin HCL nr. 322/2022 privind aprobarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local ”Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord, Brotăcei – TicTac din municipiul Constanța”
  • În data de 07.10.2022 la sediul Consiliului Local al municipiului  Constanța, își începe activitatea Comisia de verificarea a dreptului de proprietate ori a altui drept real asupra imobilelor expropriate
  • Imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică aparțin Georgetei Tapangea
  • Potrivit proiectului, a fost stabilită şi suma aferentă exproprierii – conform evaluării, terenul valorează 34.500 de euro, la care se adaugă suma aferentă construcţiei în curs de execuţie, estimată la 16.940 de euro care va fi decontată  de la bugetul local şi reprezintă lucrările de excavaţie, taxe şi autorizaţii
  • Tapangea dorește să suspende executarea actului administrativ prin care s-a decis declanșarea procedurii de expropiere de pe terenul din zona Brotăcei-Tic-Tac. Curtea de Apel a stabilit termenul pentru 21 noiembrie 2022
 
 
 
Primăria Municipiul Constanța anunță titularii dreptului de proprietate ori a altui drept real asupra imobilelor expropriate prin Dispoziția nr. 2968/31.08.2022, potrivit HCL nr. 482/2021 modificată și completată prin HCL nr. 322/2022 privind aprobarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local ”Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord, Brotăcei – TicTac din municipiul Constanța”.

În data de 07.10.2022 la sediul Consiliului Local al municipiului  Constanța, își începe activitatea Comisia de verificarea a dreptului de proprietate ori a altui drept real asupra imobilelor expropriate, aflate pe raza Municipiului Constanța, constituită in baza Dispoziției nr. 3031/05.09.2022. 

Tabelul cu imobilele proprietate privată expropriate în condițiile Legea nr.255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, pot fi consultate în secțiunea „documente".
 
Până la data începerii activității comisiei, titularii dreptului de proprietate sau al/ai altor drepturi reale sau persoanele care justifică un interes legitim, denumiţi în continuare persoane interesate, vor înregistra la secretariatul Consiliului Local al Municipiului Constanța cererea pentru acordarea despăgubirilor, cuprinzând următoarele elemente: 

a) numele şi prenumele persoanei interesate; 
b) adresa de domiciliu; 
c) documentele doveditoare referitoare la existenţa drepturilor reale asupra bunului imobil expropriat, în original sau în copie legalizată; 
d) opţiunea privind cuantumul despăgubirii. 
 

Imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local “Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord, zona Brotăcei – Tic Tac din municipiul Constanța ” aparțin Georgetei Tapangea.

Acestea sunt situate pe strada Cișmelei,nr.21A, zona blocului 3 236911, intravilan în suprafață de 230 mp respectiv P+2E în faza de excavație în suprafață de 230 mp.


Vă reamintim, consilierii locali municipali au votat la sfârșitul lunii iulie a.c. proiectul de hotărâre privind modificarea şi completarea HCL 482/2021 pentru aprobarea declanşării procedurii de expropriere a terenului în suprafaţă de 230 mp, respectiv amenajarea unei grădini publice în Tomis Nord, zona Brotăcei – Tic-Tac.

Potrivit proiectului, a fost stabilită şi suma aferentă exproprierii – conform evaluării, terenul valorează 34.500 de euro, la care se adaugă suma aferentă construcţiei în curs de execuţie, estimată la 16.940 de euro care va fi decontată  de la bugetul local şi reprezintă lucrările de excavaţie, taxe şi autorizaţii.
 
De asemenea, pe rolul Tribunalului Constanța, în data de 19 iulie 2022, a fost înregistrat un nou dosar care are ca obiect anularea unui act administrativ, unde reclamant este Georgeta Tapangea. Termen în proces a fost pe 10 august 2022, însă instanța a decis să respingă cererea Georgetei Tapangea.

Pe 13 septembrie, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au decis să preschimbe termenul în dosarul prin care Tapangea Georgeta dorește să suspende executarea actului administrativ prin care s-a decis declanșarea procedurii de expropiere de pe terenul din zona Brotăcei-Tic-Tac.
 
După ce a pierdut pe fond suspendarea, Georgeta Tapangea a făcut recurs și s-a stabilit termen pentru 21 noiembrie 2022.

 
Cât va costa amenajarea grădinii publice din Tomis Nord?

Reamintim că în cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal Constanța, care a avut loc pe 30 mai a.c., pe ordinea de zi se afla și Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaței tehnico - economice, faza studiu de fezabilitate privind obiectivul de investiţii: ”Amenajarea unui parc recreativ în cartierul Tomis Nord, zona Brotăcei - Tic-Tac din municipiul Constanţa. Acesta a fost adoptat. Este vorba de parcul pe care vrea municipalitatea să îl amenajeze pe terenul pe care, în prezent, ridică un imobil investitorul Georgeta Tapangea, lucrare care a înaintat foarte mult din decembrie până în prezent, așa cum reiese din imaginea de mai sus. În ședința de CLM, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții amintit, cu o valoare de 898.740 lei fără TVA din care 405.490 lei – C+M fără TVA. În cadrul terenul care face obiectul studiului există o suprafață de teren care a fost defrișată de arborii existenți aflându-se în proces de construire o contrucție, având autorizația AC 429/12.04.2017 pentru un imobil P+2E cu funcțiunea de spațiu comercial. Terenul are 230 mp și se află în proprietatea Georgeta Tapangea, în strada Cișmelei nr. 21A, zona blocului 3, pentru care s-a inițiat procedura de expropriere pentru cauză de utilitate publică.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Expropriere. Primarul Chițac va da ordin de demolare pentru construcția ridicată de Georgeta Tapangea în cartierul Tomis Nord
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 564

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 417

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1352

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 763

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 691

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 719

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 463

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2085

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 846

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 700

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1488

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 801

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 791

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 899

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 856