Vergil Chițac încearcă să „dreagă busuiocul” după scandalul cu eleva din Consiliul Local Municipal. Ce a postat pe Facebook

  • Vergil Chițac a încercat să îndrepte lucrurile pe pagina sa de Facebook.
Aseară, după terminarea ședinței de Consiliu Local Municipal, în care primarul municipiului Constanța, a avut un schimb de replici cu o elevă din Consiliul Județean al Elevilor pe tema burselor, edilul municipiului, Vergil Chițac, a încercat să îndrepte lucrurile, pe pagina sa de Facebook.
 
Numai că și în felul acesta a stârnit mai multe dispute între cei care sunt de partea sa și cei ce nu sunt de acord cu opiniile lui.
 
Iată, integral postarea primarului.
 

„Dragi constănțeni, mă văd nevoit să ofer câteva lămuriri în ceea ce privește subiectul acordării burselor.
Cum bine știți, bursele sunt plătite cu bani de la bugetul de stat, iar până la acest moment nu am primit nicio sumă cu această destinație.

Am convocat ședință extraordinară a consiliului local pentru plata doar a burselor sociale, întrucât sunt adresate celor în nevoie, iar numărul acestora a crescut de la începutul anului.

Am avut în vedere perioada sărbătorilor pe care o parcurgem și am urmărit ca aceste sume să ajungă la cei în nevoie până în Crăciun.

În perioada următoare urma să identificăm surse pentru plata burselor de performanță, a celor de merit și de studiu. În primărie se acționează deja în acest sens.

Cu propunerea bugetării de urgență a burselor sociale am mers în ședința Consiliului Local de astăzi, iar lucrurile au luat o turnură mai mult decât neplăcută, consilieri PSD votând în cea mai mare parte împotrivă, iar restul abținându-se, întocmai ca partenerii (?) noștri din USR. Suntem astfel în ingrata poziție de a nu mai putea plăti nici măcar bursele sociale.


De ce? Pentru că, aparent, în viziunea unora jocul politic este mai important decât gestionarea responsabilă a municipiului. Altă explicație, din păcate, nu găsesc. Sunt doar mâhnit de faptul că negocierile politice de la centru au ajuns până la Constanța și că cei care suferă sunt doar cetățenii.
Un lucru vreau să fie clar: nu sunt împotriva acordării burselor! Dimpotrivă!

Doar că trebuie să identific, măcar în parte, pentru moment, sursele de finanțare! Situație care va dura cel mult până la următoarea ședință de consiliu local.

Știu că e ușor să ”bugetezi” din fața monitorului, dar, în viața reală și când ai responsabilitatea gestionării existenței a aproape 300.000 de constănțeni, e ceva mai complicat.

Rămân deschis dialogului și invit din nou reprezentanții elevilor la discuții. Sunt sigur că vom găsi soluțiile cele mai bune pentru toată lumea. Este o situație neplăcută, dar trag nădejde că vom rămâne raționali și o vom rezolva.

Și poate ne vom trezi într-un târziu și vom renunța și la aceste jocuri politice jalnice de la nivelul Consiliului Local, care nu fac altceva decât să afecteze traiul constănțenilor.

Vă mulțumesc și vă rog să aveți încredere!”

 
Postarea a înregistrat peste șase sute de reacții, peste o suită de distribuiri, și aproape șase sute de comentarii.
 
Comentariile, multe dintre ele, sunt de-a dreptul savuroase.

Sursa foto: Captură video din timpul ședinței de Consiliu Local Municipal
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvern Vineri se va aproba alocarea a 3 milioane de lei primăriilor pentru bursele elevilor din învățământul preuniversitar

28 Dec 2023 814

Bursele elevilor din municipiul Constanța, votate de consilierii locali! Cum sunt împărțite acestea (DOCUMENT)

26 May 2023 1625

Anunț important pentru părinții elevilor liceului tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna. Când sunt virate bursele

07 Dec 2022 1921

ZIUA LIVE. Silviu Coșa, prefectul județului Constanța – „Bursele vor ajunge la elevi în fiecare lună, chiar și în mediul rural”!

11 Nov 2022 2146

Viceprimarul Rusu, atac dur la adresa city-managerului Ovanesian în Comisia de Buget. Bursele elevilor rămân neschimbate! Ședința Consiliului local al Municipiului Constanța (VIDEO)

31 Oct 2022 2906

Ministrul Educației „Asigurarea gratuității transportului elevilor și bursele sociale sunt de maximă importanță pentru Guvernul României“

10 Sep 2022 1901

Burse de merit pentru elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna

15 Apr 2022 1415

ZIUA LIVE George Scupra, precizări importante despre locuințele ANL și despre proiectele aflate în derulare în Ovidiu

10 Mar 2022 2072

ZIUA LIVE. Despre scandalul repartizării ANL-urilor, investiții și cele două taxe de salubritate instituite de Consiliul Local Ovidiu

09 Mar 2022 1973

Asociația Elevilor Constanța „Ministrul Sorin Cîmpeanu vrea să taie din nou bursele elevilor“

31 Jan 2022 1803

Ministerul Educației Perioada depunerii cererilor de bursă a fost extinsă până la data de 14 februarie. Bursele sociale, dublate

31 Jan 2022 1460

Bursele școlare, printre temele analizate de premierul Nicolae Ciucă și reprezentanții Consiliului Național al Elevilor

14 Jan 2022 1272

Din culisele protestului elevilor din Constanța pentru burse. Elevii nu se dau bătuți!

10 Jan 2022 1859

Elevii protestează Ministerul Educației a modificat media minimă necesară elevilor pentru a primi bursele școlare. Ce spune șeful IȘJ Constanța (VIDEO+DOCUMENT)

07 Jan 2022 2279

Asociația Elevilor din Constanța Protest cu privire la bursele școlare, în fața Ministerului Educației (VIDEO)

06 Jan 2022 1951