Vezi aici programul complet al evenimentelor Centrul distracţiei se mută la Techirghiol, de Zilele Oraşului (document)

Pe 23 şi 24 august, oraşul Techirghiol îmbracă haine de sărbătoare pentru a celebra aşa cum se cuvine Zilele Oraşului. Deschiderea oficială a celei de-a XV-a ediţii a evenimentului va avea loc pe terasa Restaurantului Droma's, mâine, 23 august, începând cu ora 17.00, ocazie cu care edilul Adrian Stan îi va premia pe cetăţenii oraşului Techirghiol care au împlinit vârsta de 85 de ani, pe veteranii de război şi pe văduvele acestora, dar vor fi recompensate şi cuplurile care aniversează o jumătate de veac de la căsătorie. La eveniment sunt aşteptaţi să participe şi o delegaţie oficială compusă din patru membri din Olanda - Fundaţia Breath, şi una din Turcia - Tekirdag, oraş înfrăţit cu Techirghiol, compusă din cinci oficialităţi, cât şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa.

Techirghiol - model de convieţuire interetnică 

Mâine, de la ora 18.00, este programată şi mult-aşteptata defilare a ansamblurilor artistice pe faleză, apoi, se vor întrece în virtuozitate grupuri folclorice tradiţionale româneşti şi tătăreşti. La spectacol vor participa şi ansamblurile de dans sportiv şi de balet din Techirghiol, precum şi cele aparţinând instituţiilor de învăţământ din oraş şi fanfara Clubului Elevilor. De la ora 19.00, scena va fi „dominată“ de dansurile tradiţionale. Atât spectacolul folcloric românesc, cât şi cel al minorităţilor promit să încingă atmosfera şi să incite lumea la dans şi bună dispoziţie.

Duminică, petrecerea e în toi 

Faleza din Techirghiol devine, duminică, o adevărată scenă de lupte în... nămol. De la ora 10.00, vor avea loc mai multe competiţii de înot în lacul cu apă sărată, iar de la 10.30, atenţia celor prezenţi va fi îndreptată către o... raţă, pentru că mai mulţi viteji se vor alinia la startul concursului „Cine prinde raţa... o câştigă“. Pe stadionul din oraş, de la ora 11.30, foştii sportivi ai Clubului Sparta Techirghiol vor disputa un meci de retragere, urmat de acordarea unor medalii şi distincţii. De la ora 13.00, cei mai viteji luptători vor încerca să câştige premiul pus în joc în cadrul luptelor tătăreşti - kureş.

Muzică pentru toate gusturile

De la ora 17.30, un adevărat regal de artă culinară cu vânzare va desfăta ochiul şi simţurile celor prezenţi în parcul de la Monumentul Eroilor. Vor găti şi vor expune bucate tradiţionale gospodinele din comunităţile turcă, tătară şi aromână. De la ora 18.30, etnicii tătari au pregătit un program de cântece, dansuri şi obiceiuri tradiţionale prezentate de ansambluri din Techirghiol, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Medgidia şi Constanţa.
Spectacolul festiv „La mulţi ani, Techirghiol!“ este programat de la ora 20.00, atunci când atmosfera va fi dominată de trupe pop rock, dance, etno, dar şi de muzică populară. De asemenea, mai mulţi umorişti promit că vor fi sarea şi piperul evenimentului. Seara, de la 23.30, spectacolul se va muta pe cer, iar un impresionant foc de artificii va colora văzduhul.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Petrecerea verii Distracţie pe săturate şi multe surprize, la Zilele Oraşului Techirghiol

25 Aug 2014 3854

Spectacol culinar la „Zilele oraşului Techirghiol“ Stroopwafele, biscuitele-napolitană olandez, în rolul principal

23 Aug 2014 6016

Delicatese olandeze, în premieră, la Zilele oraşului Techirghiol

22 Aug 2014 2529

23 - 24 august Vor avea loc „Zilele oraşului Techirghiol”

21 Aug 2014 2779

COMUNICAT DE PRESA - Primaria orasului Techirghiol

21 Aug 2014 1839