Viceprimarul Ionuț Rusu, desemnat să conducă Comisia de elaborare a regulamentului privind panotajul în municipiul Constanța

  • Contractul de publicitate stradală/panotaj dintre Primăria Constanţa şi o firma prietenă a fostului primar, Radu Mazăre, care a dus la amplasarea celor 647 de panouri publicitare în tot municipiul, s-a încheiat în 2019
  • Pe parcursul anului 2020, administrația locală nu a reușit să finalizeze elaborarea și aprobarea prin Consiliul Local Municipal a unui nou regulament privind panotajul
  • În această săptămână, s-a constituit Comisia de elaborare a regulamentului, care va fi coordonată de viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu
  • Regulament local de publicitate va stabili cadrul legal care stă la baza exercitării activităţii de amplasare a mijloacelor de publicitate în municipiul Constanța, inclusiv în zona drumurilor publice, în vederea asigurării condiţiilor pentru un cadru construit coerent, armonios, sigur şi sănătos, pentru protecţia valorilor mediului natural şi antropic, pentru prezervarea calităţii peisajului şi a cerinţelor privind asigurarea calităţii în construcţii
  • Termenul de elaborare al regulamentului este 31.01.2021
 
Contractul de publicitate stradală/panotaj dintre Primăria Constanţa şi o firma prietenă a fostului primar, Radu Mazăre, care a dus la amplasarea celor 647 de panouri publicitare în tot municipiul, s-a încheiat în 2019.
Acest contract, ce a adus o imagine urbanistică dezastruoasă timp de 15 ani, a fost total nefavorabil pentru Primăria Constanţa. Sumele mari încasate pentru publicitatea afişată pe aceste panouri s-au dus în buzunarele Seaview Media şi mai puţin în bugetul administraţiei locale.
 
Pe parcursul anului 2020, administrația locală nu a reușit să finalizeze elaborarea și aprobarea prin Consiliul Local Municipal a unui nou regulament privind panotajul.
 
În această săptămână, s-a constituit Comisia de elaborare a regulamentului, care va fi coordonată de viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu. Din comisie fac parte urbaniști, reprezentanți ai Direcției Județene pentru Cultură, Poliției Locale, Direcțiilor de Patrimoniu, Urbanism și Autorizare și sprijin operatori economici, precum și consilierii personali ai primarului Chițac, George Măndilă și Doru Iordache.
 
Regulament local de publicitate va stabili cadrul legal care stă la baza exercitării activităţii de amplasare a mijloacelor de publicitate în municipiul Constanța, inclusiv în zona drumurilor publice, în vederea asigurării condiţiilor pentru un cadru construit coerent, armonios, sigur şi sănătos, pentru protecţia valorilor mediului natural şi antropic, pentru prezervarea calităţii peisajului şi a cerinţelor privind asigurarea calităţii în construcţii.

De asemenea, prevederile prezentului Regulament local de publicitate la nivelul municipiului Constanța se va aplica autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi tuturor persoanelor fizice şi juridice implicate în activitatea de publicitate (posesorilor și executanților de mijloace de afișaj, reclamă și publicitate, prestatorilor și beneficiarilor de servicii de afișaj, reclamă și publicitate, proprietarilor de imobile pe care sunt amplasate mijloacele de afișaj, reclamă și publicitate, etc.).
Termenul de elaborare al regulamentului este 31.01.2021.
Ulterior, regulamentul va intra la vot în Consiliu Local Municipal Constanța.
 
 
 

Citeşte şi:

UPDATE Stelian Ion - „Se fac presiuni ca noul contract de panotaj să fie atribuit aceleiaşi firme care a deţinut monopolul în oraş. Făgădău să nu accepte compromisuri!“ (document) 


Au fost emise certificatele de urbanism.Seaview Media începe degajarea domeniului public de panouri publicitare şi mesh-uri

Contractul de panotaj din municipiul Constanţa s-a încheiat. Prietenul lui Mazăre, nevoit să-şi desfiinţeze cele 647 de panouri publicitare (galerie foto)

Ce prevede regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanţa

USR Constanţa cere primarului Făgădău să adopte de urgenţă regulamentul privind panotajul strada
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 600

Cumpărări directe Constanța O firmă din Galați va realiza un Sistem Informatic Geografic ce integrează componentele PUG al comunei Lumina (DOCUMENTE)

03 Mar 2024 534

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2682

Chiros SRL, firma care deține Cherhanaua Ovidiu, în proces cu Garda de Mediu Constanța

25 Feb 2024 816

Cumpărări directe Constanța Primăria Cumpăna cumpără un nou totem!

20 Feb 2024 687

Secretarul orașului Hârșova nu l-a inclus în categoria consilierilor locali Bulancea amenință cu demisia din calitatea de consilier dar și din cea de membru PSD

17 Dec 2023 1261

Știri Constanța Amendă usturătoare pentru o persoană care a aruncat deșeuri în loc nepermis, la Constanța!

13 Dec 2023 937

Primăria Cernavodă a finalizat proiectul de restaurare a produsului turistic „Hamangia - Prima civilizație a Vechii Europe”!

23 Nov 2023 758

Cine sunt reprezentanții primarului Chițac din conducerea grădiniţelor, şcolilor şi a liceelor din Constanţa? (DOCUMENT)

10 Nov 2023 2608

Le cresc lefurile de bază A fost publicat proiectul privind majorarea salarizării angajaţilor Primăriei Constanţa începând cu 1 noiembrie! (DOCUMENT)

27 Oct 2023 12603

Decizia a fost luată de administratorii companiei Prelungire de mandat pentru Cătălin Aristide Dumitrache, director general provizoriu al CT BUS SA Constanța!

24 Oct 2023 942

Candidaturile se depun până pe 20 octombrie Se înființează o nouă structură la nivelul Consiliul Județean Constanța. Ce atribuţii va avea și cine va face parte din aceasta?

08 Oct 2023 4914

Numai după aprobarea prin hotărâre de guvern poate fi folosită Cum va arăta noua stemă a municipiului Constanța? (DOCUMENT)

06 Oct 2023 1374

Ce vrăji mai face administrația Chițac? Fundația Gaudeamus funcționează într-un sediu cu contract expirat! Imobilul va fi preluat de Primăria Constanța și probabil scos la licitație (DOCUMENTE)

25 Sep 2023 2636

Primăria Constanța sancționează „arta stradală”. Amenzi pentru vandalism

20 Sep 2023 849