Administratie locala

Voie bună şi distracţie Tabere de vară pentru elevii cu rezultate deosebite, la Cumpăna (galerie foto)

Primăria Cumpăna a început, pe data de 16 iulie, prima etapa (din cele cinci) din cadrul programului intitulat „Tabere de vară pentru elevii cu rezultate deosebite în anul şcolar 2017 - 2018“.
 
Primăria comunei Cumpăna, reprezentată de primarul ec. Mariana Gâju, în parteneriat cu primăriile a cinci localităţi (patru din Republica Moldova şi una din Ucraina), organizează, în perioada 16 - 23 iulie, o tabără de vară pentru elevii cu rezultate deosebite obţinute în anul şcolar 2017-2018 în cadrul Campusului Şcolar al Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“.
 
În această perioadă, în comuna Cumpăna sunt prezenţi 100 de elevi şi profesori însoţitori din localităţile: Străşeni, Sărata Veche, Capaclia, Selemet, toate din Republica Moldova, precum şi din comuna Mahala, raionul Noua Suliţă, din Ucraina. Pe data de 17 iulie, membrii delegaţiilor prezente, alături de primarul comunei Mahala, Elena Nandris, şi viceprimarul comunei Capaclia, Florenţa Gheorghe, au vizitat sediul Primăriei Cumpăna, unde au fost întâmpinaţi de primarul ec. Mariana Gâju, viceprimarul şi secretarul comunei Cumpăna.
 
În perioada 23-30 iulie, tabăra de vară din Cumpăna îi va găzdui pe elevii din localitatea Vârful Câmpului din Botoşani, în perioada
30 iulie - 6 august, pe copiii din Budeşti (Republica Moldova), Cazangic (Republica Moldova), Vânători (Neamţ) şi Seini (Maramureş), Carta (Harghita), în perioada 13 - 20 august pe copiii din Hoghilag (Sibiu), Panaci (Suceava), Vânători (Neamţ), Vorona (Botoşani), iar în perioada 27 august - 3 septembrie, pe elevii din Vânători (Neamţ) şi Prundeni (Vâlcea).
 
„Pentru stabilirea relaţiilor de parteneriat între comuna Cumpăna şi localităţi din ţară şi din afara ţării, precum şi pentru dezvoltarea unor legături multilaterale, social-culturale, dar mai ales educative pentru copii şi tineri, ne dorim să punem bazele unor relaţii de colaborare în domeniile vieţii educative şi culturale între elevi şi tineri. În acest scop, vor fi stabilite relaţii de colaborare în autorităţile administrative, între reprezentanţii organizaţiilor şi ai asociaţiilor profesionale sau individuale, între instituţiile culturale, religioase şi de învăţământ. Elevii din localităţile partenere care ne sunt oaspeţi beneficiază de cazare, masă şi plajă. De asemenea, ei vor vizita obiectivele turistice din judeţul Constanţa şi vor participa la diferite evenimente festive şi activităţi extraşcolare“, au transmis reprezentanţii Primăriei Cumpăna.

Vacanţe şi pentru elevii din Cumpăna 

Mai mult, în perioada vacanţei de vară, administraţia publică a comunei Cumpăna şi-a propus să răsplătească elevii olimpici şi cu rezultate deosebite la învăţătură sau diverse activităţi prin acordarea unui sejur de şapte zile în zonele montane şi de agrement ale ţării. În urma parteneriatelor create, elevii merituoşi ai comunei Cumpăna au participat la un schimb de experienţă în localităţile prietene. 16 elevi din Cumpăna au fost în perioada 8 - 14 iulie în Hoghilag (Sibiu), 19 elevi s-au aflat în perioada 9 - 15 iulie în Vorona (Botoşani), iar alţi 20 de elevi s-au aflat în Vânători (Neamţ) între 9 şi 16 iulie. Taberele în care elevii comunei Cumpăna vor fi prezenţi în următoarea perioadă sunt: Mioveni (Argeş), Panaş (Suceava), Storobaneasa (Teleorman).


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Circa patru kilometri de drumuri din comuna Cumpăna, reabilitate (document)

18 Jul 2019 165

Creșă nouă, grădiniță, trotuare reabilitate Continuă lucrările din cadrul proiectelor demarate de Primăria Cumpăna

15 Jul 2019 581

Administraţia locală are grijă de tânăra generaţie Burse şi tabere pentru copiii din Cumpăna

17 Jun 2019 1326

Invitaţie la spectacol, în această seară Sfârşit de stagiune şcoala de balet „Nicolae Spirescu” din Cumpăna

17 Jun 2019 1033

Depunere de coroane şi slujbă de parastas, de Ziua Eroilor, la Cumpăna Mariana Gâju - „Să nu-i uităm pe eroii neamului românesc ce s-au sacrificat pe câmpul de luptă“ (galerie foto)

07 Jun 2019 908

Masa de Iftar, simbol al prieteniei interetnice, a fost organizată în comuna Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 1061

Spectacol pentru copii, oferit de Primăria și Consiliul Local Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 703

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Expoziţia elevei Rodica Cristiana Marin, „Metamorfoză“, la Cumpăna. Un palmares bogat şi multe aprecieri (galerie foto)

31 May 2019 931

Zi de sărbătoare la Cumpăna Festivalul naţional de folclor pentru tineri interpreţi „Dor de cânt românesc“, la cea de-a XIV-a ediţie

31 May 2019 986

Faza locală a concursului „Micii sanitari“ de la Cumpăna şi-a găsit câştigătorii. Copiii de la Grădiniţa „Florilor“ merg în etapa judeţeană (galerie foto)

28 May 2019 528

Copiii de la Grădinițele „Florilor“ și „Sfânta Maria“ din Cumpăna, la Concursul „Micii sanitari“, ajuns la cea de-a XIV-a ediție

25 May 2019 713

Spectacol de comedie şi multă voie bună Ziua Familiei, sărbătorită la Cumpăna (galerie foto)

17 May 2019 581

Primăria Cumpăna se implică în eliminarea hepatitelor virale Primarul Mariana Gâju - „Suntem aproape de cetățeni și le cunoaștem problemele“ (galerie foto)

11 May 2019 670

Mai mulţi miniştri, senatori şi deputaţi, prezenţi la eveniment Un complex sportiv modern, „Centenar 2018“, inaugurat, ieri, la Cumpăna (galerie foto)

10 May 2019 1133

Eveniment organizat la Cumpăna Despre eliminarea hepatitelor virale prin implicarea autorităţilor publice locale

10 May 2019 979