Vot în Consiliu Local Constanța pentru aprobarea documentației și costurilor investiției. Care sunt tronsoanele de rețele termice primare și secundare propuse spre reabilitare în etapa V? (DOCUMENTE)

  • Studiul de fezabilitate pentru reabilitarea rețelelor de termoficare din municipiul Constanța – etapa V a fost realizat pentru Primăria Constanța de P.F.A. Irina Duică având ca subcontractant: NRG Concept&Consulting SRL
  • Valoarea totală estimată a investiției este de 246.599.065 milioane de lei fără TVA, respectiv 49.837.122,47 euro fără TVA, respectiv 59.200.568,45 euro cu TVA, din care valoarea construcții-montaj (C+M) este de 208.357.639 milioane lei fără TVA adică 42.108.615,24 euro fără TVA, respectiv 50.109.252,14 euro cu TVA
  • Durata execuției recomandată este de 36 de luni iar ca sursă de finanțare – buget local, PNRR sau alte surse legal constituite
  • În etapa a V-a, sunt propuse spre reabilitare 15 tronsoanele de rețea primară care au rămas de reabilitat în municipiul Constanța (restul de tronsoane de rețele termice primare sunt în curs de execuție sau licitație în cadrul etapelor I, II și III), pe o lungime de 20,725 km traseu
  • De asemenea se propun spre reabilitare rețele/ramuri rețele termice secundare, aferente 6 puncte termice în lungime de traseu de 11,265 km
 

 
Consilierii Locali municipali vor aproba în ședința ordinară din 31 ianuarie a.c. un proiect de hotărâre care vizează studiul de fezabilitate pentru reabilitarea rețelelor de termoficare din municipiul Constanța – etapa V și a indicatorilor tehnico-economici aferenți acestei investiții, vezi secțiunea „documente”.

Studiul de fezabilitate pentru reabilitarea rețelelor de termoficare din municipiul Constanța – etapa V a fost realizat pentru Primăria Constanța de P.F.A. Irina Duică având ca subcontractant: NRG Concept&Consulting SRL.

Valoarea totală estimată a investiției este de 246.599.065 milioane de lei fără TVA, respectiv 49.837.122,47 euro fără TVA, respectiv 59.200.568,45 euro cu TVA, din care valoarea construcții-montaj (C+M) este de 208.357.639 milioane lei fără TVA adică 42.108.615,24 euro fără TVA, respectiv 50.109.252,14 euro cu TVA.

Durata execuției recomandată este de 36 de luni iar ca sursă de finanțare – buget local, PNRR sau alte surse legal constituite.

Rețeaua de transport a energiei termice primare cuprinde totalitatea conductelor şi ramificațiilor de la ieșirea din CET Palas până la vanele de intrare în cele 134 de puncte termice în funcțiune (în SACET sunt 136 puncte termice), 64 consumatori care dețin minipuncte termice sau module termice - agenți economici și persoane fizice. Punctul termic cel mai îndepărtat de sursa este amplasat pe magistrala II, la o distanță de 8,94 km.
Pentru măsurarea energiei termice sub formă de apă fierbinte sunt montate pe fiecare magistrală ansamble de măsură cu diafragmă ce aparțin S.E. Constanța. Rețeaua termică primară a trecut, începând cu 01.01.2020, din patrimoniul S.C. Electrocentrale Constanța în cel a U.A.T. Constanța.

În etapa I a reabilitării reţelelor termice s-a propus reabilitarea a 21,605 km traseu aparţinând magistralei I. În general tronsoanele propuse sunt amplasate pe bulevarde și străzi ce urmează să intre în reabilitare stradală cu fonduri europene, astfel că după finalizarea reabilitărilor stradale nu se mai poate interveni timp de 5 ani. În etapa II-a s-au propus pentru reabilitare tronsoane de rețea termică primară din magistrala II de termoficare ce însumează 12,716 km de traseu.

În etapa III-a, s-au propus pentru reabilitare 3 porțiuni de tronsoane de rețea termică primară din magistrala I de termoficare ce însumează 4,03 km de traseu și porţiuni din rețeaua termică secundară aferente 11 puncte termice, ce însumează 3,025 km traseu. În general tronsoanele propuse sunt amplasate pe bulevarde și străzi ce urmează să intre în reabilitare stradală cu fonduri europene, astfel că după finalizarea reabilitărilor stradale nu se mai poate interveni timp de 5 ani.

În etapa a IV-a, s-au propus pentru reabilitare a unor rețele/ramuri rețele termice secundare, aferente 12 puncte termice în lungime de traseu de 23,255 km.


În prezenta etapă, a V-a, sunt propuse spre reabilitare 15 tronsoanele de rețea primară care au rămas de reabilitat în municipiul Constanța (restul de tronsoane de rețele termice primare sunt în curs de execuție sau licitație în cadrul etapelor I, II și III), pe o lungime de 20,725 km traseu. De asemenea au fost propuse spre reabilitare rețele/ramuri rețele termice secundare, aferente 6 puncte termice în lungime de traseu de 11,265 km.
În momentul actual este în curs de execuție etapa I și în curs de licitație, proiectare și execuție, etapele II și III.

Tronsoanele de rețea termică primară propuse spre reabilitare în etapa V reprezintă 15 tronsoanele de rețea primară care au rămas de reabilitat în municipiul Constanța (restul de tronsoane de rețele termice primare sunt în curs de execuție sau licitație în cadrul etapelor I, II și III), pe o lungime de 20,725 km traseu.
Odată cu finalizarea reabilitării prezentelor tronsoane primare întreaga rețea de conducte primare este reabilitată (mai puțin rețelele care au fost retrase din exploatare – ramura către Faleză Nord, zona Depozite și alte racorduri).Tronsoanele de rețea termică secundare propuse spre reabilitare reprezintă tronsoane de rețea sau ramuri de rețea secundară aferente a 6 puncte termice, care prezintă un grad mare de branșare, într-o lungime totală de 11,265 km traseu.


 
Lucrările din cadrul prezentei etape, continuă lucrările de reabilitare a rețelelor termice secundare începute în cadrul Etapei IV de reabilitate, unde sunt propuse spre reabilitare rețelele aferente a 12 puncte termice însumând 23,255 km traseu circuit încălzire, apă caldă de consum, respectiv recirculare apă caldă de consum.
 
Ținând seama de cele menționate mai sus, coroborat cu faptul că magistrala I are durata de viață mai mare și că o bună parte din aceasta este situată pe bulevarde și străzi care se vor reabilita cu finanțare europeană, deci se va permite intervenții la rețeaua termică pe aceste străzi pentru remediere defecțiuni și/sau reabilitare, a rezultat necesitatea reabilitării în prima etapă a conductelor primare amplasate pe magistrala I (în momentul realizării prezentului studiu de fezabilitate, lucrările prevăzute în cadrul etapei I-a sunt în curs de execuție).

În etapa a II-a (în momentul realizării prezentului studiu de fezabilitate, lucrările prevăzute în cadrul etapei a II-a sunt în curs de licitație proiectare și execuție) se vor reabilita tronsoane de rețea termică primară situate pe magistrala II de termoficare, ținând seama că reducerea de diametre ca urmare a redimensionării rețelei conduce la o eficiență mai mare a reabilitării.

În etapa a III-a (în momentul realizării prezentului studiu de fezabilitate, lucrările prevăzute în cadrul etapei a III-a sunt în curs de licitație proiectare și execuție) a proiectului se propune reabilitarea unor tronsoane de rețea termică primară și secundară.

În general tronsoanele propuse sunt amplasate pe bulevarde și străzi ce urmează să intre în reabilitare stradală cu Fonduri Europene, astfel că după finalizarea reabilitărilor stradale nu se mai poate interveni timp de 5 ani.

Primele trei etape sunt finanțate prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM). În etapa a IV-a sunt propuse spre finanțare reabilitarea unor rețele/ramuri rețele termice secundare, aferente 12 puncte termice în lungime de 23,255 km.

Această etapă de reabilitare este în curs de a obține cofinanțare prin programul “Termoficare”.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Elsaco Electronic SRL câștigă și contractul de proiectare și execuție lucrări reabilitare rețele de termoficare din municipiul Constanța - Etapa III (DOCUMENTE)

Primăria Constanța a desemnat elaboratorul cererii de finanțare pentru reabilitarea rețelelor termice din municipiul Constanța

Primăria Constanța pregătește accesarea surselor de finanțare pentru modernizarea rețelelor termice de transport și distribuție din municipiu
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța nu va avea prea curând adăposturi dedicate animalelor pentru care s-a emis ordin expres de plasare (DOCUMENT)

29 Mar 2023 283

Pohta ce-a pohtit! Vânzarea intră la vot în ședința de CLM Cât trebuie să plătească firma pesedistului Ion Dumitrache pentru terenul din stațiunea Mamaia? (DOCUMENT)

28 Mar 2023 1281

Au fost emise noi autorizații de construire pentru locuri de joacă din municipiul Constanța

27 Mar 2023 592

Cine o evaluează pe dr. Claudia Cambrea, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța unde au murit pacienții aflați în ATI pe 1 octombrie 2021! (DOCUMENT)

27 Mar 2023 858

După piețe și locuri de joacă, Administrația Fondului Imobiliar nu va mai administra nici Campusul Social Henri Coandă. Ce se întâmplă cu asistații social? (DOCUMENT)

27 Mar 2023 2325

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 15.000 de euro Consiliul Județean Constanța se constituie parte civilă în dosarul bancomatului de la Pavilionul Expozițional din Mamaia, aruncat în aer! (DOCUMENT)

20 Mar 2023 1624

Chițac scoate pentru a treia oară la concurs postul de secretar al municipiului Constanța (DOCUMENTE)

18 Mar 2023 2686

Cum a ajuns Felicia Ovanesian să se ocupe de parcări, reabilitarea piețelor și a altor clădiri din patrimoniul Administrației Fondului Imobiliar? (DOCUMENT)

15 Mar 2023 1803

Laura Abibula-Stroe a câștigat concursul de manager la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” (DOCUMENT)

14 Mar 2023 987

În 2023, destinația de vacanță Mamaia este promovată pe pagina web al Primăriei Constanța cu clipuri și premii obținute în mandatele lui Mazăre! (VIDEO)

13 Mar 2023 1515

În ședința de CLM s-a cerut retragerea proiectului Constănțenii vor primi „cadou“ un nou șantier pe unul dintre cele mai circulate și aglomerate bulevarde ale orașului!(DOCUMENT)

11 Mar 2023 8415

Directorii teatrelor și muzeelor față în față cu examinatorii A început evaluarea anuală a managementului în instituțiile de cultură subordonate Consiliului Județean Constanța!

10 Mar 2023 1014

Primăria Constanța plătește 2.6 milioane de euro din bugetul local pentru bulevardul expropriaților! Lista proprietăților de pe traseu (DOCUMENT)

07 Mar 2023 3826

Începe evaluarea secretarului general al municipiului Constanța, Fulvia Dinescu! Cine-i va nota performanțele profesionale? (DOCUMENT)

06 Mar 2023 2073

Primarul Vergil Chițac a emis o dispoziție de suspendare a activității comerciale pentru o firmă care a atacat Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța

06 Mar 2023 10354