Administratie locala

Zeci de activități desfășurate de compartimentele administrative Primăria Ovidiu a publicat raportul de activitate pe luna martie


Primăria Ovidiu a prezentat raportul de activitate pe luna martie pentru a informa cetățenii cu privire la activitățile desfășurate de toate compartimentele administrative.
 
Având în vedere situația de criză instituită la nivel național cu privire la pandemia provocată de virusul COVID-19, Primăria Ovidiu s-a axat și a coordonat, în primul rând, punerea în aplicare a ordonanțelor emise de Guvernul României, dar și  emiterea și aplicarea hotărârilor stabilite prin Comandamentul de Urgență al orașului Ovidiu.
 
Principalele activități legate de situația de criză ce au fost desfășurate sunt: instituirea Comandamentului de Urgență prin care s-au monitorizat și aplicat hotărârile cu privire la prevenția împotriva virusului COVID-19, campania de informare și promovare a producătorilor agricoli locali prin Asociația Poiana lui Ovidiu, dezinfectarea periodică a domeniului public și a blocurilor de locuințe, crearea unui grup de voluntari sub coordonarea DPAS Ovidiu, care monitorizează persoanele peste 65 ani (au fost verificate 2107 persoane).

Prin societatea de pază și protecție civilă OVI PROTECT au fost suplimentate cadrele din poliția locală și națională pentru o mai bună monitorizare și gestionare a infracționalității. Slujbele bisericești sunt transmise pe canalele online ale primăriei. Toate serviciile și compartimentele din cadrul primăriei au funcționat în regim normal mai puțin Clubul Sportiv Ovidiu şi Centrul Cultural care au fost închise conform Ordonanței Militare.

Serviciul urbanism a emis 2 autorizații de construire, 13 certificate de urbanism,  6 procese-verbale de recepție finală lucrări de construire.
 
Direcția publică de asistență socială a acordat 10 indemnizații de creștere copil nou-născut, a distribuit 325 de pachete ale Uniunii Europene cu materiale igienico-sanitare, a distribuit 27 de  pachete alimente pentru persoane aflate în izolare (măsura DSP pentru coronavirus) , a monitorizat 107 de persoane aflate în izolare.
 
Compartimentul Evidența persoanelor a emis 5 certificate de naștere, 6 certificate de căsătorie, 19 certificate de deces,  255 de cărți de identitate, 13 de cărți de identitate provizorie, 12 adeverințe persoanelor fizice cu istoricul de domiciliu.
 
La Compartimentul Impozite și taxe au fost depuse 138 de declarații imobile,176 -  declarații mijloace de transport, 114 – radiere mijloace de transport, 133 -  certificate de atestare fiscală, 57 cereri program de funcționare, 878 de înștiințări de plată și decizii de impunere.
 
Suplimentar la exercitarea atribuțiilor de serviciu conform prevederilor OUG 57/2019 Secretariatul general al primăriei a întocmit toate actele administrative cu privire la ședințele Comandamentului pentru Situații de Urgență și a întocmit documentele juridice care stau la baza punerii în practică a dispozițiilor emise de primarul George Scupra din datele de 26.02 / 10.03 / 11.03 / 16.03 / 22.03 / 31.03.2020. Secretariatul general al primăriei s-a ocupat de comunicarea, prin aparatul de specialitate al primarului, cu instituțiile statului cu privire la situația de criză (Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Județean de Poliție, Poliția Locală  Ovidiu).
 
Serviciul Tehnic și Administrarea Domeniului Public și Privat a eliberat 27 de avize pentru branșamente utilități publice( gaze, apă, energie electrică), a soluţionat 36 de sesizări cu privire la avarii pe raza UAT Ovidiu, a monitorizat serviciului de salubritate, a executat lucrări de reparații în domeniul public, dar şi acțiuni zilnice de curățenie deșeuri vegetale.
 
Poliția Locală Ovidiu a desfășurat activități de patrulare pe raza UAT Ovidiu pe timp de zi/noapte (24/24h), a diseminat către 122 de societăți comerciale măsurile stabilite prin Hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență și dispozițiile emise de primarul orașului Ovidiu, a verificat zilnic toate persoanele aflate în izolare și a transmis situațiile pentru DSP Constanța. De asemenea, au fost aplicate: 43 de sancțiuni pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare,
15 sancțiuni pentru încălcarea normelor de conviețuire socială și a liniștii publice, 21 sancțiuni pentru încălcarea normelor de înfrumusețare și gospodărire a domeniului public. Au fost efectuate 33 de intervenții prin Serviciul Național Apeluri de Urgență 112, dar şi 121 de intervenții la sesizările cetățenilor.
 
Citeşte şi:
 
Persoanele de peste 65 ani, monitorizate de voluntari din oraşul Ovidiu Primarul George Scupra – „Consider că rolul nostru, al tinerilor, este de a ajuta persoanele în vârstă“

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Post vacant, scos la concurs de Primăria Orașului Ovidiu

22 May 2020 681

Primăria Constanța continuă acțiunile de dezinfecție în parcurile din oraș

22 May 2020 875

O nouă parcare auto, amenajată de Primăria Ovidiu

15 May 2020 1626

Primăria Ovidiu, anunț de interes general – „Prin înțelegere și colaborare, toți locuitorii din oraș vor primi Lumina Sfântă a Paștelui“

16 Apr 2020 899

Şantier arheologic la Ovidiu Au început lucrările pentru reconstruirea parțială și punerea în valoare în circuitul turistic a Castrului Roman (video)

13 Apr 2020 1785

Persoanele de peste 65 ani, monitorizate de voluntari din oraşul Ovidiu Primarul George Scupra – „Consider că rolul nostru, al tinerilor, este de a ajuta persoanele în vârstă“

06 Apr 2020 627

Campanie de promovare a producătorilor agricoli, membri ai asociației „Poiana lui Ovidiu“, lansată de Primăria Ovidiu

02 Apr 2020 2041

Creșă cu program prelungit în orașul Ovidiu. Societatea Conges Power SRL se va ocupa de execuția lucrărilor (document)

26 Mar 2020 1717

Primăria Ovidiu, locul trei în județul Constanța în ceea ce privește gradul de absorbție a fondurilor europene și guvernamentale

03 Mar 2020 3548

Cine a urcat pe podiumul Campionatului de tenis de masă amatori, organizat de Primăria şi Clubul Sportiv Ovidiu

25 Feb 2020 1030

Primăria Constanţa solicită în instanţă prima tranşă de bani din cadrul proiectului „Ziua Chitarelor”, eveniment organizat de Asociaţia Centrul pentru Resurse Civice

22 Feb 2020 2221

Competiţii sportive dedicate amatorilor de toate vârstele, organizate de Primăria Ovidiu, prin Clubul Sportiv Ovidiu

14 Feb 2020 1952

Primăria Ovidiu a instituit Comandamentul pentru situaţii de urgenţă

07 Feb 2020 2065

Acţiuni de dezinfecţie în unităţile şcolare din oraşul Ovidiu şi satele Poiana şi Culmea

03 Feb 2020 1910

Structura Consiliului de Administraţie al Ovi-Protect SRL, firmă deţinută de Primăria Ovidiu, modificată

27 Jan 2020 825