Zeci de sesizări, sute de semnături. CLM a aprobat construirea pasarelei peste calea ferată între Km 4-5 și Poarta 6! (galerie foto)

  • Constănţenii care locuiesc în cartierul Poarta 6 au făcut sesizări către autorități și au strâns semnături pentru construirea unei pasarele în dreptul Liceului „Lucian Blaga“
  • Numeroase tragedii s-au petrecut în zonă în ultimii ani, dar autorităţile au rămas ani la rând nepăsătoare!
  • În ultima ședință a Consiliului Local Municipal, consilierul independent, Andrei Popescu a reușit să deblocheze acest proiect și cu sprijinul celorlalte formațiuni politice din CLM
  • Aleșii locali au adoptat amendamentul cu privire la rectificarea bugetului pe anul în curs și a alocarea sumei de 130.000 de lei în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru realizarea pasarelei

De ani de zile, constănţenii care locuiesc în cartierul Poarta 6 au făcut sesizări către autorități și au strâns semnături pentru construirea unei pasarele în dreptul Liceului „Lucian Blaga“, pentru că, susțin ei, în această zonă din oraş, zi de zi oamenii îşi riscă viaţa, traversând calea ferată.   

De altfel, numeroase tragedii s-au petrecut în zonă în ultimii ani, dar autorităţile au rămas ani la rând nepăsătoare!

Anul trecut, listele cu semnături au fost depuse atât la Primăria Constanţa, şi consilierilor locali municipali, în speranţa că cineva se va sesiza.  La un moment dat, aleşii locali liberali au încercat însă fără sucees să preia și să rezolve doleanţele locuitorilor din Poarta 6.

În ultima ședință a Consiliului Local Municipal, consilierul independent, Andrei Popescu a reușit să deblocheze acest proiect și cu sprijinul celorlalte formațiuni politice din CLM.
Popescu a formulat un amendament cu privire la rectificarea bugetului pe anul în curs și a propus alocarea sumei de 130.000 de lei în vederea elaborării studiului de fezabilitate în vederea realizării obiectivului de investiții “Pasarela pietonală peste liniile de cale ferată intre cartierele Km 4/5 si cartierul Faleza Sud - Poarta 6, în zona liceului Lucian Blaga”.
“Pentru copiii și locuitorii din zonă, pasarela care le va proteja viețile nu face politică”, este de Andrei Popescu.

Citește și:

Constănţeanul supărat Semnături pentru o pasarelă pietonală în dreptul Liceului „Lucian Blaga“ din Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 668

Constanța Primăria face demersuri pentru a construi pasarela pietonală peste liniile de cale ferată în zona Liceului Lucian Blaga (GALERIE FOTO)

08 Feb 2024 625

Le Rose del Lago, din Mamaia, subiect de proces! House 3000 Real Estate Investment SRL îi cheamă în judecată pe primarul Constanței și Fulvia Antonela Dinescu

07 Feb 2024 2126

Constanța Vederea apartamentelor din complexul turistic din zona Cazino Mamaia, direct pe pasarela pietonală! Iată cui aparține construcția „minune” (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Jan 2024 7470

Tânăr din Slatina, în vârstă de 16 ani, căzut de pe pasarela de traversare peste liniile de cale ferată

03 Oct 2023 873

Documentația pentru reabilitarea pasarelei maritime din Mamaia va fi elaborată de un proiectant din București (DOCUMENT)

22 Jun 2023 1267

Fotoreportaj Cum arată Pasarela maritimă din Mamaia la debutul sezonului estival (FOTO+VIDEO)

06 Jun 2023 4447

Cât vor achita turiștii și constănțenii în sezon pentru un loc de parcare în Stațiunea Mamaia și în municipiul Constanța

04 May 2023 4158

În 2023, destinația de vacanță Mamaia este promovată pe pagina web al Primăriei Constanța cu clipuri și premii obținute în mandatele lui Mazăre! (VIDEO)

13 Mar 2023 3058

„Din ciclul Strategia Națională de Omorât Românii“ Pasarelă pentru pietoni, fără scară, cu stâlp de susţinere fix pe banda întâi a centurii Capitalei (FOTO)

17 Jan 2023 1195

UPDATE Autocar cu cetățeni greci implicat într-un grav accident rutier în Pasajul Unirii din București. Mai multe victime, încarcerate

23 Dec 2022 1509

Pasarela maritimă din Mamaia va fi reabilitată! Ce precizări face city-managerul Felicia Ovanesian (GALERIE FOTO)

06 Dec 2022 2235

„Toți în Giulești!“. Banner în Mamaia, pe pasarelă! Fanii Farului se mobilizează pentru meciul cu Rapid (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Oct 2022 2964

FOTOREPORTAJ Pasarela din Mamaia, scurtată din cauza lucrărilor de înnisipare. Au început lucrările de extragere a pilonilor (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Sep 2022 2974

O companie din Constanța va extrage pilonii „pasarelei lui Mazăre", din dreptul Hotelului Victoria din stațiunea Mamaia (DOCUMENTE)

15 Sep 2022 11323