Administratie locala

Zilele Oraşului Ovidiu O suită de evenimente culturale deosebite şi zeci de surprize, oferite de administraţia publică locală (galerie foto)

Timp de trei zile, Primăria Ovidiu a oferit locuitorilor oraşului şi nu numai o serie de evenimente şi spectacole pe toate gusturile: de la muzică populară şi muzică uşoară, la ritmuri mai moderne.
 
Cu ocazia Zilelor Oraşului Ovidiu, administraţia publică locală a oferit locuitorilor oraşului şi turiştilor ajunşi pe litoral un sfârşit de săptămână plin de surprize. Pe parcursul a trei zile, începând de vineri, 29 iunie, toată lumea a fost invitată la mai multe evenimente cultural-artistice şi sportive.
 
Astfel, celebrarea Zilelor Oraşului Ovidiu a început cu cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Cântecului Popular „Elena Roizen“, găzduit de Centrul Cultural „Elena Roizen“, context în care solistul Constantin Enceanu a susţinut un recital. Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, a anunţat că este ultimul an când Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“ se desfăşoară la această dată. Începând cu 2019, evenimentul va avea loc în februarie, în ziua când s-a născut artista-simbol a oraşului. Tot vineri, la debarcaderul din localitate, iubitorii de muzică folk s-au bucurat de prezenţa lui Emeric Imre, a lui Mircea Vintilă sau a lui Walter Ghicolescu, care au susţinut recitaluri. Seara s-a încheiat cu un foc de tabără.
 
Seara de sâmbătă, 30 iunie, a fost dedicată muzicii uşoare şi a cuprins un spectacol marca Gabriel Cotabiţă & Prietenii, organizat în Parc Faleză. Iubitorii de muzică au fost invitaţi să petreacă o seară memorabilă asistând la spectacolul denumit „Un secol de muzică românească“. Pe scenă au mai urcat Gheorghe Gheorghiu, Adrian Daminescu, Corina Chiriac, Sanda Ladoşi, Mihai Constantinescu şi alţi artişti din aceeaşi generaţie.
 
Tot în programul de sâmbătă a fost inclus şi un concurs dedicat celor tineri - gala finală a concursului „Elevii au talent“. Pe scena din zona Parcului Faleză au urcat copiii comunităţii, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a. Mai exact, la acest concurs au participat copiii de la Şcoala Gimnazială „Poetul Ovidiu“ şi de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru“, dar şi alţii care învaţă în alte localităţi. În cadrul spectacolului, unii au dansat, alţii au cântat, iar alţii au jucat în piese de teatru. Desigur, toţii copiii au fost premiaţi.
 
Duminică, 1 iulie, în ultima zi a evenimentului Zilele Oraşului Ovidiu, a avut loc crosului oraşului Ovidiu, ajuns la cea de-a cincea ediţie. La crosul desfăşurat pe Şoseaua Naţională au participat în jur de 700 de persoane. Competiţia s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă (10 -14 ani, 14 -18 ani şi peste 18 ani), iar toţi alergătorii au fost premiaţi. Seara s-a terminat pe ritmuri ceva mai moderne, când, începând cu ora 20.00, pe scena din zona Parcului Faleză au concertat Maximilian, Grasu XXL, Nadir şi Irina Rimes.
 
Primarul George Scupra a precizat că bugetul pentru evenimentele din cele trei zile dedicate Zilelor Oraşului Ovidiu a fost de aproximativ 30.000 de euro.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunicat de presă Primăria Ovidiu, precizări cu privire la gestionarea serviciilor de salubrizare

21 Aug 2019 436

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Ovidiu, dotat cu o autospecială de stingere a incendiilor

19 Aug 2019 532

Şanse mari la titlu Micii rugbyşti de la CSO Ovidiu, pe locul doi în etapa a treia a Campionatului Naţional (galerie foto)

07 Aug 2019 577

ONE! Festivalul muzicii românești continuă cu noi concerte extraordinare!

31 Jul 2019 1475

Primăria Ovidiu susţine sportul Halterofili de la CSO Ovidiu, victorie la Campionatele Naţionale de la Târgu Mureş

30 Jul 2019 458

Festivalul ONE Nume mari vor concerta în piaţa Ovidiu din Constanţa

23 Jul 2019 7430

Firmă cu zero angajaţi. Primăria a decis cine organizează Spectacole Estivale Piața Ovidiu” Constanța 2019! (documente)

23 Jul 2019 2207

Simona Halep vine acasă! Primăria Constanţa, invitaţie pentru constănţeni şi turişti. Vezi programul evenimentului

19 Jul 2019 2232

Post vacant la Primăria Orașului Ovidiu

16 Jul 2019 918

Plimbări cu caiace și hidrobiciclete, oferite gratuit de Primăria Ovidiu

15 Jul 2019 840

Andrei Muntmark, fiul „regelui eolienelor“, doreşte reabilitarea unei clădiri din Piaţa Ovidiu

04 Jul 2019 3334

În atenţia autorităţilor locale Grupul de Iniţiativă „Peninsula“ a lansat în dezbatere câteva propuneri privind circulaţia şi dezvoltarea centrului vechi al municipiului Constanţa

02 Jul 2019 1070

În cadrul Zilelor Orașului Ovidiu, gazda primei ediții a Festivalului de Dansuri Tradiționale ale Etniilor din Dobrogea

29 Jun 2019 919

Zilele Oraşului Ovidiu Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“, ajuns la cea de-a XII-a ediţie, la linie de start

27 Jun 2019 1019

Trei zile pline de evenimente Zilele Oraşului Ovidiu, la linie de start. Autoritatea publică locală a pregătit zeci de surprize

25 Jun 2019 1737