Administratie locala

Zilele Oraşului Ovidiu O suită de evenimente culturale deosebite şi zeci de surprize, oferite de administraţia publică locală (galerie foto)

Timp de trei zile, Primăria Ovidiu a oferit locuitorilor oraşului şi nu numai o serie de evenimente şi spectacole pe toate gusturile: de la muzică populară şi muzică uşoară, la ritmuri mai moderne.
 
Cu ocazia Zilelor Oraşului Ovidiu, administraţia publică locală a oferit locuitorilor oraşului şi turiştilor ajunşi pe litoral un sfârşit de săptămână plin de surprize. Pe parcursul a trei zile, începând de vineri, 29 iunie, toată lumea a fost invitată la mai multe evenimente cultural-artistice şi sportive.
 
Astfel, celebrarea Zilelor Oraşului Ovidiu a început cu cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Cântecului Popular „Elena Roizen“, găzduit de Centrul Cultural „Elena Roizen“, context în care solistul Constantin Enceanu a susţinut un recital. Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, a anunţat că este ultimul an când Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“ se desfăşoară la această dată. Începând cu 2019, evenimentul va avea loc în februarie, în ziua când s-a născut artista-simbol a oraşului. Tot vineri, la debarcaderul din localitate, iubitorii de muzică folk s-au bucurat de prezenţa lui Emeric Imre, a lui Mircea Vintilă sau a lui Walter Ghicolescu, care au susţinut recitaluri. Seara s-a încheiat cu un foc de tabără.
 
Seara de sâmbătă, 30 iunie, a fost dedicată muzicii uşoare şi a cuprins un spectacol marca Gabriel Cotabiţă & Prietenii, organizat în Parc Faleză. Iubitorii de muzică au fost invitaţi să petreacă o seară memorabilă asistând la spectacolul denumit „Un secol de muzică românească“. Pe scenă au mai urcat Gheorghe Gheorghiu, Adrian Daminescu, Corina Chiriac, Sanda Ladoşi, Mihai Constantinescu şi alţi artişti din aceeaşi generaţie.
 
Tot în programul de sâmbătă a fost inclus şi un concurs dedicat celor tineri - gala finală a concursului „Elevii au talent“. Pe scena din zona Parcului Faleză au urcat copiii comunităţii, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a. Mai exact, la acest concurs au participat copiii de la Şcoala Gimnazială „Poetul Ovidiu“ şi de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru“, dar şi alţii care învaţă în alte localităţi. În cadrul spectacolului, unii au dansat, alţii au cântat, iar alţii au jucat în piese de teatru. Desigur, toţii copiii au fost premiaţi.
 
Duminică, 1 iulie, în ultima zi a evenimentului Zilele Oraşului Ovidiu, a avut loc crosului oraşului Ovidiu, ajuns la cea de-a cincea ediţie. La crosul desfăşurat pe Şoseaua Naţională au participat în jur de 700 de persoane. Competiţia s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă (10 -14 ani, 14 -18 ani şi peste 18 ani), iar toţi alergătorii au fost premiaţi. Seara s-a terminat pe ritmuri ceva mai moderne, când, începând cu ora 20.00, pe scena din zona Parcului Faleză au concertat Maximilian, Grasu XXL, Nadir şi Irina Rimes.
 
Primarul George Scupra a precizat că bugetul pentru evenimentele din cele trei zile dedicate Zilelor Oraşului Ovidiu a fost de aproximativ 30.000 de euro.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiţii noi Primăria Ovidiu cumpără o ambulanţă tip B, un microbuz şi o autospecială de stins incendii (document)

14 Feb 2019 542

Dezvoltarea oraşului Ovidiu, modernizarea infrastructurii și îmbunătăţirea calităţii vieţii, printre priorităţile administraţiei publice locale

13 Feb 2019 1530

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de faptul că zona peninsulară a municipiului Constanţa va deveni pietonală?

11 Feb 2019 933

Campionat de tenis de masă la amatori, organizat de Primăria Ovidiu, prin Clubul Sportiv Ovidiu (galerie foto)

04 Feb 2019 612

Propunerile USR Constanţa privind PUZ-ul Peninsulei „Funiculare din Piaţa Ovidiu către Portul Tomis şi de la Ibis către plaja Modern“

25 Jan 2019 955

Comunicat de presă Zece cupluri din Ovidiu care au împlinit jumătate de secol de căsătorie, premiate

21 Jan 2019 888

Comunicat de presă Străzile din localitatea Poiana, reabilitate şi modernizate. Primăria Ovidiu a atribuit contractul (document)

18 Jan 2019 2261

Fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie „Cineva să-şi asume un proiect pentru Constanţa, în care dezvoltarea centrului istoric să nu mai fie abordată în detrimentul monumentelor istorice!“ (galerie foto+documente)

10 Jan 2019 2119

Licitaţie organizată de Primăria Ovidiu pentru lucrările de conservare, reconstituire şi punere în valoare a Castrului Roman (document)

01 Jan 2019 525

Revelion 2019 Muzică live, dans, umor și un spectaculos show de artificii în Piaţa Ovidiu din Constanţa

31 Dec 2018 1053

Revelion 2019 în Piața Ovidiu! Restricţii de circulaţie în zona peninsulară

27 Dec 2018 1868

Revelion 2019. Cine va urca pe scena din Piaţa Ovidiu din Constanţa?

23 Dec 2018 1716

Copiii din oraşul Ovidiu şi cei din satele Poiana şi Culmea au primit daruri din partea administraţiei publice locale (galerie foto)

22 Dec 2018 667

Primii colindători au ajuns astăzi la Primăria Municipiului Constanța (galerie foto)

13 Dec 2018 393

Comunicat de presă Burse de merit pentru elevi şi profesori, acordate de Primăria Ovidiu

08 Dec 2018 603