Zilele Oraşului Ovidiu O suită de evenimente culturale deosebite şi zeci de surprize, oferite de administraţia publică locală (galerie foto)

Timp de trei zile, Primăria Ovidiu a oferit locuitorilor oraşului şi nu numai o serie de evenimente şi spectacole pe toate gusturile: de la muzică populară şi muzică uşoară, la ritmuri mai moderne.
 
Cu ocazia Zilelor Oraşului Ovidiu, administraţia publică locală a oferit locuitorilor oraşului şi turiştilor ajunşi pe litoral un sfârşit de săptămână plin de surprize. Pe parcursul a trei zile, începând de vineri, 29 iunie, toată lumea a fost invitată la mai multe evenimente cultural-artistice şi sportive.
 
Astfel, celebrarea Zilelor Oraşului Ovidiu a început cu cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Cântecului Popular „Elena Roizen“, găzduit de Centrul Cultural „Elena Roizen“, context în care solistul Constantin Enceanu a susţinut un recital. Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, a anunţat că este ultimul an când Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“ se desfăşoară la această dată. Începând cu 2019, evenimentul va avea loc în februarie, în ziua când s-a născut artista-simbol a oraşului. Tot vineri, la debarcaderul din localitate, iubitorii de muzică folk s-au bucurat de prezenţa lui Emeric Imre, a lui Mircea Vintilă sau a lui Walter Ghicolescu, care au susţinut recitaluri. Seara s-a încheiat cu un foc de tabără.
 
Seara de sâmbătă, 30 iunie, a fost dedicată muzicii uşoare şi a cuprins un spectacol marca Gabriel Cotabiţă & Prietenii, organizat în Parc Faleză. Iubitorii de muzică au fost invitaţi să petreacă o seară memorabilă asistând la spectacolul denumit „Un secol de muzică românească“. Pe scenă au mai urcat Gheorghe Gheorghiu, Adrian Daminescu, Corina Chiriac, Sanda Ladoşi, Mihai Constantinescu şi alţi artişti din aceeaşi generaţie.
 
Tot în programul de sâmbătă a fost inclus şi un concurs dedicat celor tineri - gala finală a concursului „Elevii au talent“. Pe scena din zona Parcului Faleză au urcat copiii comunităţii, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a. Mai exact, la acest concurs au participat copiii de la Şcoala Gimnazială „Poetul Ovidiu“ şi de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru“, dar şi alţii care învaţă în alte localităţi. În cadrul spectacolului, unii au dansat, alţii au cântat, iar alţii au jucat în piese de teatru. Desigur, toţii copiii au fost premiaţi.
 
Duminică, 1 iulie, în ultima zi a evenimentului Zilele Oraşului Ovidiu, a avut loc crosului oraşului Ovidiu, ajuns la cea de-a cincea ediţie. La crosul desfăşurat pe Şoseaua Naţională au participat în jur de 700 de persoane. Competiţia s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă (10 -14 ani, 14 -18 ani şi peste 18 ani), iar toţi alergătorii au fost premiaţi. Seara s-a terminat pe ritmuri ceva mai moderne, când, începând cu ora 20.00, pe scena din zona Parcului Faleză au concertat Maximilian, Grasu XXL, Nadir şi Irina Rimes.
 
Primarul George Scupra a precizat că bugetul pentru evenimentele din cele trei zile dedicate Zilelor Oraşului Ovidiu a fost de aproximativ 30.000 de euro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Ovidiu, județul Constanța oferă spre concesionare teren pentru un drum colector

22 Apr 2024 612

Investiția s-a ridicat la 1,5 milioane de euro Grădinița Zig-Zag din Ovidiu, județul Constanța, modernizată prin programul România Eficientă (GALERIE + VIDEO)

22 Apr 2024 620

Licitații publice Paza bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța vor fi asigurate și anul acesta de firmele fostului polițist și detectiv particular, Brotac (DOCUMENT)

20 Apr 2024 918

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 860

Licitații Primăria Constanța Arasound SRL va asigura serviciile de sunet pentru evenimentele muzicale care vor avea loc în Piața Ovidiu în perioada 4 -6 mai! (DOCUMENT)

11 Apr 2024 576

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 1656

Teren în Piața Ovidiu Judecătorii din București explică de ce UAT Constanța prin primar Vergil Chițac a pierdut procesul deschis de Banca Națională a României (MOTIVARE+DOCUMENT)

07 Apr 2024 3651

Achiziții Constanța Primăria Ovidiu cumpără laptopuri și multifuncționale. Iată suma cheltuită

01 Apr 2024 458

Licitații Constanța Școala Gimnazială din satul Culmea, reabilitată de Leader Construct SRL. Primăria Ovidiu va achita peste 3 milioane de lei (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 564

Cumpărări directe Constanța Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada" a semnat cu Art By Fuego SRL. Contract, în valoare de 20.000 de lei (DOCUMENT)

29 Mar 2024 629

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1096

Teren de aproximativ 4.000 mp scos la licitație de Primăria Cernavodă, județul Constanța

28 Mar 2024 544

Cumpărări directe Constanța Tecrad Inginerie SRL asigură dirigenția de șantier pentru lucrările de la Școala Gimnazială nr. 3 Culmea, din Ovidiu (DOCUMENT)

26 Mar 2024 606

Primăria Ovidiu lansează licitația pentru creșterea eficienței energetice a Liceului tehnologic „Ion Podaru” (DOCUMENT)

09 Mar 2024 688

Primăria Ovidiu, județul Constanța, a cumpărat echipamente pentru loc de joacă. Iată de la cine (DOCUMENTE)

07 Mar 2024 619