Ziua comunei Saraiu Dorinela Irimia - „Petrecem împreună cu invitaţi de suflet, cu oameni de onoare“ (galerie foto)

„Pe poalele toamnei, în iureşul muncilor câmpului, cu cunună de grâu copt şi ghirlande de porumb auriu, sărbătorim“. Aşa începe mesajul primarului comunei Saraiu, Dorinela Irimia, adresat celor din comunitatea locală, dar şi tuturor celorlalţi care vor să ia parte la o serbare câmpenească organizată cu suflet - Ziua comunei Saraiu.
 
Marcată an de an în preajmă sărbătorii dedicate ocrotitoarei locurilor - Sfânta Cuvioasa Parascheva - ziua comunei reuneşte şi de această dată oameni de seamă. Artişti şi personalităţi din administraţia judeţeană, locală şi centrală vin la Saraiu pentru a ura comunităţii „La mulţi ani!“ de ziua sa. Suita de manifestări începe de la ora 13.00, când va fi intonat imnul naţional al României de către toţi cei prezenţi. Momentul solemn va fi continuat de ansamblul Biblioritm, care va cânta imnul comunei, „Saray, colţ de rai“. După cuvântul de bun-venit adresat de primarul Dorinela Irimia, preoţii din comună vor oficia o impresionantă slujbă de Te Deum.

 Vicepremierul Gabriel Oprea, aşteptat la sărbătoare

Printre cei aşteptaţi la sărbătoarea comunei se numără vicepremierul Gabriel Oprea, miniştrii Eugen Nicolicea şi Şerban Mihăilescu, senatori, deputaţi şi alte personalităţi de la centru, dar şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, Gheorghe Darie, iar lista poate continua.

Pentru că este o zi a comunei, deci a oamenilor, şefa administraţiei locale de la Saraiu va înmâna diplome şi certificate aniversare tinerilor care abia şi-au făcut buletinul şi celor care au ajuns la vârsta majoratului. Vor primi diplome şi cuplurile care au ajuns la venerabila aniversare de 50 de ani de la căsătorie, dar şi grupul Biblioritm va primi o distincţie, pentru activitatea desfăşurată de-a lungul vremii.
 
Programul artistic de mâine se anunţă a fi pe placul tuturor. Vor cânta şi-i vor încânta pe cei prezenţi Emilia Ghinescu, formaţia Nemuritorii, Simona Dinescu şi Maria Cârneci. Şi-au anunţat prezenţa şi Alin Nica, Crăiţele, Adelina şi Liliana Dima şi Maricel Chipăilă.
„În inima toamnei suntem noi, familia Saraiu: un singur gând, o singură inimă şi-un singur ţel - cât mai sus pe aripi de progres. Petrecem împreună ziua patronată de Sfânta Cuvioasă Parascheva cu invitaţi de suflet, oameni de stat şi de onoare, dar şi artişti de cea mai înaltă clasă“, este declaraţia primarului Dorinela Irimia, care invită locuitorii comunei, precum şi pe toţi cei care vor să petreacă câteva ore de bună dispoziţie în sânul unei comunităţi cu suflet mare, familia Saraiu.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Saraiu anunţă sărbătoare mare

19 Sep 2014 2233

Pregătiri în comuna Saraiu pentru Înălțarea Domnului și Ziua Copilului

28 May 2014 2153