Administratie locala

Ziua Internaţională a Familiei, marcată în comuna Cumpăna


Trăinicia unor familii din comuna Cumpăna este marcată de reprezentanţii autorităţii publice locale, care au ocazia de a sărbători cele mai longevive cupluri ce aniversează fie nunta de aur, fie pe cea de argint, fie viitoarele cupluri la început de drum, cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei.


Primăria şi Consiliul Local Cumpăna felicită cele 12 familii care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie și le oferă cadouri simbolice, flori si diplome aniversare. Evenimentul va avea loc vineri 15 mai 2020, începând cu ora 10.30, când reprezentanții administrației publice locale vor oferi aceste mici simboluri la domiciliul familiilor. În aceeași zi, o nouă familie va prinde viață, prin oficierea căsătoriei.


Datorită acestor cupluri longevive, comuna Cumpăna cu întâmplări bune sau mai puţin bune, este o familie tradiţională care îşi aşteaptă cu braţele deschise generaţiile viitoare – cele 8 cupluri care în acest an își unesc destinele. Este nevoie de o zi dedicată familiei, în semn de mulţumire şi de bucurie pentru cei care nu concep viaţa în afara familiei, dar şi în semn de îngrijorare faţă de aceia care cred că există echilibru în afara ei.


Ziua familiei nu face parte din râdul evenimentelor ocazionale, oficiale, înscrise în calendarul cancelariilor de stat, ci este în fiecare zi tărâmul de pace şi prosperitate al oamenilor care au înţeles să trăiască în legea lui Dumnezeu, pentru a semăna în jur armonii şi frumuseţi. Printr-o rezoluție din anul 1993, ziua de 15 mai a fost declarată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională a Familiei. Unirea dintre un bărbat şi o femeie, căsătoria, este cea mai veche instituție de drept divin binecuvântată de Dumnezeu, odată cu crearea primilor oameni şi instituită ca Taină de Hristos Domnul la nunta din Cana Galileei. Sfântul Ioan Gură de Aur ne spune că familia este o mică Biserică, evidețiind faptul că în familia în care bărbatul, femeia şi copilul merg pe drumul virtuţii, acolo locuieşte şi Hristos.


Citeşte şi:

Acțiune de plantare de Ziua Europei, la Cumpăna Mariana Gâju – „Grija noastră este să aducem stabilitate şi un mediu curat pentru copii“ (galerie foto+video)

Centru pentru tineret, la Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Tinerii au nevoie de un spațiu în care să se întâlnească și să comunice“
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarație de avere – Mărgărit Popescu, inspector superior la Direcția de Sănătate Publică Constanța (document)

26 May 2020 1065

Accident la intrare în Cumpăna. Un șofer care ar fi fost băut a lovit cinci mașini. Ce spun martorii (galerie foto)

17 May 2020 1364

Ziua familiei, marcată la Cumpăna, prin plantare de stejari, simbol al trăiniciei și longevității (galerie foto)

15 May 2020 1127

Acțiune de plantare de Ziua Europei, la Cumpăna Mariana Gâju – „Grija noastră este să aducem stabilitate şi un mediu curat pentru copii“ (galerie foto+video)

12 May 2020 1857

Centru pentru tineret, la Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Tinerii au nevoie de un spațiu în care să se întâlnească și să comunice“

07 May 2020 1395

Tablete pentru copiii din Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Aveţi încredere că această perioadă grea, pentru întreaga omenire, va fi depăşită“ (video)

01 May 2020 1274

Continuă investițiile în Cumpăna Primarul Mariana Gâju - „Vom duce la bun sfârșit toate proiectele începute anul acesta“ (video)

16 Apr 2020 1433

Trei locuri noi de joacă în comuna Cumpăna Primarul Mariana Gâju - „Vă așteptăm, după încetarea stării de urgență, să vă bucurați, de spațiile de recreere“

14 Apr 2020 1196

Măștile și mănușile de protecție, obligatorii în comuna Cumpăna (video)

08 Apr 2020 1716

Primăria Cumpăna solicită ARR rezilierea contractului de transport călători al Trans Tur SRL pe ruta Cumpăna - Constanța și retur (video)

30 Mar 2020 2832

Primarul Mariana Gâju, despre evoluția cazurilor de izolare la domiciliu pe teritoriul comunei Cumpăna (video)

18 Mar 2020 1281

Mircea Cazan şi Puişor de la Constanţa le-au cântat doamnelor din Cumpăna, de 8 Martie. Primarul Mariana Gâju - „Ziua de azi vă este dedicată!“ (galerie foto + video)

09 Mar 2020 1728

Proiecte sportive, culturale, recreative, de protejare a mediului. Asociaţia „Cumpăna Tinerilor“, în aşteptarea noilor membri

06 Mar 2020 1389

Atmosferă întreţinută de Mircea Cazan şi Puişor de la Constanţa Doamnele din Cumpăna, invitate să serbeze Ziua Internaţională a Femeii

04 Mar 2020 1307

Un portal de servicii electronice, lansat de Primăria Cumpăna

19 Feb 2020 1038