Ziua Internaţională a Familiei, marcată în comuna Cumpăna


Trăinicia unor familii din comuna Cumpăna este marcată de reprezentanţii autorităţii publice locale, care au ocazia de a sărbători cele mai longevive cupluri ce aniversează fie nunta de aur, fie pe cea de argint, fie viitoarele cupluri la început de drum, cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei.


Primăria şi Consiliul Local Cumpăna felicită cele 12 familii care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie și le oferă cadouri simbolice, flori si diplome aniversare. Evenimentul va avea loc vineri 15 mai 2020, începând cu ora 10.30, când reprezentanții administrației publice locale vor oferi aceste mici simboluri la domiciliul familiilor. În aceeași zi, o nouă familie va prinde viață, prin oficierea căsătoriei.


Datorită acestor cupluri longevive, comuna Cumpăna cu întâmplări bune sau mai puţin bune, este o familie tradiţională care îşi aşteaptă cu braţele deschise generaţiile viitoare – cele 8 cupluri care în acest an își unesc destinele. Este nevoie de o zi dedicată familiei, în semn de mulţumire şi de bucurie pentru cei care nu concep viaţa în afara familiei, dar şi în semn de îngrijorare faţă de aceia care cred că există echilibru în afara ei.


Ziua familiei nu face parte din râdul evenimentelor ocazionale, oficiale, înscrise în calendarul cancelariilor de stat, ci este în fiecare zi tărâmul de pace şi prosperitate al oamenilor care au înţeles să trăiască în legea lui Dumnezeu, pentru a semăna în jur armonii şi frumuseţi. Printr-o rezoluție din anul 1993, ziua de 15 mai a fost declarată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională a Familiei. Unirea dintre un bărbat şi o femeie, căsătoria, este cea mai veche instituție de drept divin binecuvântată de Dumnezeu, odată cu crearea primilor oameni şi instituită ca Taină de Hristos Domnul la nunta din Cana Galileei. Sfântul Ioan Gură de Aur ne spune că familia este o mică Biserică, evidețiind faptul că în familia în care bărbatul, femeia şi copilul merg pe drumul virtuţii, acolo locuieşte şi Hristos.


Citeşte şi:

Acțiune de plantare de Ziua Europei, la Cumpăna Mariana Gâju – „Grija noastră este să aducem stabilitate şi un mediu curat pentru copii“ (galerie foto+video)


Centru pentru tineret, la Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Tinerii au nevoie de un spațiu în care să se întâlnească și să comunice“
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Victoria Cumpăna, patru medalii la Naționale de lupte. Isabela Marin, campioană națională

01 Dec 2020 1008

Constanța Incendiu anexă în Cumpăna

29 Nov 2020 716

Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna angajează contabil șef

21 Nov 2020 792

Gimnastele campioane de la Victoria Cumpăna, premiate pentru rezultatele de la ultimele competiții

20 Nov 2020 2223

Proiectele actelor normative adoptate în ședința de guvern de azi. Unul se referă și la comuna Cumpăna

12 Nov 2020 659

A fost deschisă prima creșă la Cumpăna

03 Nov 2020 678

Biserica „Sfânta Parascheva” din Cumpăna își prăznuiește hramul

13 Oct 2020 1184

„2020 – Cumpăna Comună de tip Smart Village”. Întâlnire de lucru, prezidată de Mariana Gâju

03 Jul 2020 985

La inițiativa Primăriei Comunei Întâlnire de lucru cu reprezentanții comunității de afaceri din Cumpăna. Ce s-a dezbătut

29 Jun 2020 597

Declarație de avere – Mărgărit Popescu, inspector superior la Direcția de Sănătate Publică Constanța (document)

26 May 2020 1356

Accident la intrare în Cumpăna. Un șofer care ar fi fost băut a lovit cinci mașini. Ce spun martorii (galerie foto)

17 May 2020 1768

Ziua familiei, marcată la Cumpăna, prin plantare de stejari, simbol al trăiniciei și longevității (galerie foto)

15 May 2020 1464

Acțiune de plantare de Ziua Europei, la Cumpăna Mariana Gâju – „Grija noastră este să aducem stabilitate şi un mediu curat pentru copii“ (galerie foto+video)

12 May 2020 2240

Centru pentru tineret, la Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Tinerii au nevoie de un spațiu în care să se întâlnească și să comunice“

07 May 2020 1783

Tablete pentru copiii din Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Aveţi încredere că această perioadă grea, pentru întreaga omenire, va fi depăşită“ (video)

01 May 2020 1740