Administratie

Aleşii PNL solicită executivului CJC susţinerea proiectului privind subvenţionarea transportului judeţean pentru elevi şi studenţi! (documente)

În acest moment, în judeţul Constanţa, rata abandonului şcolar este de 8% în mediul rural (având localităţi precum Dobromir sau Castelu, unde rata de abandon atingea, la începutul anului şcolar 2017-2018, o medie de 25-30%), cea mai mare din ţară, şi o medie de 6% în mediul urban, situându-ne pe al doilea loc după judeţul Ilfov.
 
Cu toate acestea, Consiliul Judeţean nu deţine niciun studiu la nivel de judeţ care să prezinte o imagine mai clară asupra dezastrului din învăţământul constănţean şi nici nu ia măsuri active pentru combaterea acestui flagel.
Din aceste motive, consilierii judeţeni ai PNL Constanţa sunt alături de iniţiativa formulată şi depusă luna trecută de Asociaţia Elevilor şi Asociaţia Studenţilor Constanţa privind subvenţionarea transportului judeţean pentru elevi şi studenţi cu 50 la sută.
 
„Mai mult, considerăm că neimplicarea şi nerespectarea legii de către Consiliul Judeţean Constanţa nu fac decât să descurajeze tinerii din familiile nevoiaşe şi să crească rata de abandon şcolar în judeţul nostru“, susţine consilierul judeţean PNL Bogdan Bola. 

Bola afirmă că, în cadrul comisiilor de specialitate ale CJC, a încercat să convingă şi colegii din celelalte partide de faptul că această iniţiativă nu reprezintă o cheltuială la bugetul Consiliului, ci o investiţie care se va materializa pe termen lung în beneficiul întregii comunităţi şi care va avea efecte extrem de pozitive atât pentru constănţeni, cât şi pentru economia judeţului.
 
„La lucrările comisiilor a participat şi Andrei-Mihai Tănase, preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa, care a încercat să explice beneficiile unui astfel de proiect şi de ce este necesar să luăm măsuri imediate. Chiar dacă prevederile Legii Educaţiei sunt clare şi trebuiau puse în aplicare de aproape şapte ani, nici în comisii nu s-a luat nicio decizie, încercând să se tragă de timp, fără a se lua nici cea mai mică măsură. Din acest motiv, împreună cu toţi colegii mei liberali am semnat şi depus încă o dată proiectul iniţiat de către AEC, solicitând introducerea pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din data de 27.07.2018 a acestui punct. Din păcate, practica celor de la conducerea Consiliului Judeţean de a nu pune pe ordinea de zi niciun proiect care nu vine din partea coaliţiei PSD+ALDE+PMP este de notorietate”, susţine consilierul Bola.
 
De altfel, acesta atrage atenţia că nici proiectul iniţiat de el şi de consilierul PNL Stelian Gima, privind efectuarea unor demersuri pentru construirea unui nou teatru de copii, nu se află pe ordinea de zi, precizând că nu a primit vreo explicaţie pentru acest fapt.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza proiectul depus de consilierii PNL privind acordarea de facilităţi la transport pentru elevii şi studenţii din judeţul Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liberalii cer modificarea Regulamentului privind parcările publice din municipiul Constanța! (document)

13 Feb 2019 671

Proiectul „Tu decizi pentru Constanţa!“, iniţiat de PNL şi USR, a intrat în linie dreaptă

13 Feb 2019 789

Se alocă bani pentru studiu de fezabilitate Varianta ocolitoare a DN39 nu va mai porni de la Agigea, ci de la Techirghiol

12 Feb 2019 1653

Proiect de lege Magistrații și diplomații ar putea fi scutiţi de obligaţia de a urma cursuri de instruire pentru a deține arme de foc

10 Feb 2019 282

UPDATE. Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară. Ce proiect se discută (galerie foto+video)

07 Feb 2019 981

Consilierul local Mihaela Andrei (PNL), proiect pentru punerea în valoare a monumentului istoric „Poarta Mare de intrare în Cetatea Tomisului“ (document)

31 Jan 2019 964

Liberalul George Niculescu îşi umflă muşchii pe tema staţiilor pentru alimentarea maşinilor electrice din Constanţa! (document)

21 Jan 2019 690

Au puterea şi banii, dar le lipseşte voinţa Proiectul miniporturilor turistice pe Dunăre, din judeţul Constanţa, a picat. CJC bagă subiectul sub preş! (documente)

12 Dec 2018 911

Cetățenii pot decide proiectele care vor fi incluse în bugetul campaniei PNL şi USR, detalii ale campaniei „Tu decizi pentru Constanţa!”

12 Dec 2018 504

Revista presei locale

06 Dec 2018 496

Tu decizi pentru Constanţa! Un proiect al USR şi PNL de promovare la nivelul oraşului a conceptului de buget participativ

23 Nov 2018 865

Deputatul Huțucă susține că PSD îi pedepsește pe medicii de familie

21 Nov 2018 797

Proiectul „Dobrogea Nord - Pământul Sălbatic între Dunăre și Mare”, o șansă pentru dezvoltarea sectorului pescăresc în județul Constanța

20 Sep 2018 682

Proiectul de lege pentru desființarea taxei de pod la Fetești și Giurgeni, inițiat de deputații PNL de Constanța, susținut de 64 de parlamentari

17 Sep 2018 772

Fostul consilier local Virgil Lixandru a primit răspuns de la Primăria Constanţa. Este vizată o investiţie imobiliară pe bulevardul Mamaia

05 Sep 2018 1111