Administratie

Aleşii PNL solicită executivului CJC susţinerea proiectului privind subvenţionarea transportului judeţean pentru elevi şi studenţi! (documente)

În acest moment, în judeţul Constanţa, rata abandonului şcolar este de 8% în mediul rural (având localităţi precum Dobromir sau Castelu, unde rata de abandon atingea, la începutul anului şcolar 2017-2018, o medie de 25-30%), cea mai mare din ţară, şi o medie de 6% în mediul urban, situându-ne pe al doilea loc după judeţul Ilfov.
 
Cu toate acestea, Consiliul Judeţean nu deţine niciun studiu la nivel de judeţ care să prezinte o imagine mai clară asupra dezastrului din învăţământul constănţean şi nici nu ia măsuri active pentru combaterea acestui flagel.
Din aceste motive, consilierii judeţeni ai PNL Constanţa sunt alături de iniţiativa formulată şi depusă luna trecută de Asociaţia Elevilor şi Asociaţia Studenţilor Constanţa privind subvenţionarea transportului judeţean pentru elevi şi studenţi cu 50 la sută.
 
„Mai mult, considerăm că neimplicarea şi nerespectarea legii de către Consiliul Judeţean Constanţa nu fac decât să descurajeze tinerii din familiile nevoiaşe şi să crească rata de abandon şcolar în judeţul nostru“, susţine consilierul judeţean PNL Bogdan Bola. 

Bola afirmă că, în cadrul comisiilor de specialitate ale CJC, a încercat să convingă şi colegii din celelalte partide de faptul că această iniţiativă nu reprezintă o cheltuială la bugetul Consiliului, ci o investiţie care se va materializa pe termen lung în beneficiul întregii comunităţi şi care va avea efecte extrem de pozitive atât pentru constănţeni, cât şi pentru economia judeţului.
 
„La lucrările comisiilor a participat şi Andrei-Mihai Tănase, preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa, care a încercat să explice beneficiile unui astfel de proiect şi de ce este necesar să luăm măsuri imediate. Chiar dacă prevederile Legii Educaţiei sunt clare şi trebuiau puse în aplicare de aproape şapte ani, nici în comisii nu s-a luat nicio decizie, încercând să se tragă de timp, fără a se lua nici cea mai mică măsură. Din acest motiv, împreună cu toţi colegii mei liberali am semnat şi depus încă o dată proiectul iniţiat de către AEC, solicitând introducerea pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din data de 27.07.2018 a acestui punct. Din păcate, practica celor de la conducerea Consiliului Judeţean de a nu pune pe ordinea de zi niciun proiect care nu vine din partea coaliţiei PSD+ALDE+PMP este de notorietate”, susţine consilierul Bola.
 
De altfel, acesta atrage atenţia că nici proiectul iniţiat de el şi de consilierul PNL Stelian Gima, privind efectuarea unor demersuri pentru construirea unui nou teatru de copii, nu se află pe ordinea de zi, precizând că nu a primit vreo explicaţie pentru acest fapt.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza proiectul depus de consilierii PNL privind acordarea de facilităţi la transport pentru elevii şi studenţii din judeţul Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Huțucă Bogdan, co-inițiator al legii privind eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parțial și eliminarea supraaccizei la carburanți

07 Jun 2019 543

La europarlamentare, cei de la USR PLUS au reușit să se surprindă pe ei înșiși! Rezultatele îi obligă la responsabilitate. Pregătesc un proiect pentru Constanța!

30 May 2019 1165

Vor forța o ședință extraordinară PNL Constanța solicită demiterea viceprimarului Dumitru Babu

06 May 2019 1265

Vot în Camera Deputaților pentru proiectul care vizează limitarea rezervelor de aur ale ţării din străinătate

24 Apr 2019 327

PMP, proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale Turcescu - „Suntem bucuroşi că PNL şi USR ne susţin, dar să dea Cezarului ce-i al Cezarului!“

15 Apr 2019 6407

Liberalii şi-au pierdut răbdarea şi îi dau ultimatum lui Făgădău Soluţiile PNL Constanţa pentru crearea de locuri de parcare în municipiu

12 Apr 2019 1206

Săli de sport inexistente, improvizate sau subdimensionate Peste 17.000 de elevi din 26 de şcoli şi licee din municipiul Constanţa, condamnaţi de autorităţi (galerie foto + document)

12 Apr 2019 1730

La Constanţa, PNL şi USR se acuză de „furtul“ unor proiecte care vizează accesul elevilor şi modernizarea terenurilor de sport din curtea şcolilor (documente)

06 Apr 2019 638

PNL s-a abţinut de la vot Procesul-verbal al şedinţei de Consiliu Local din 2015 în care s-a aprobat PUZ-ul investiţiei de pe bulevardul Lăpuşneanu (galerie foto+document)

14 Mar 2019 1160

Poarta Mare a Cetăţii Tomis, salvată de CLM! S-a deschis Cutia Pandorei! Primăria vrea să recupereze şi să pună în valoare toate siturile arheologice din Constanţa

01 Mar 2019 1809

Se desfiinţează regionalele ANAF. Se revine la sistemul secţiilor judeţene. Ce spune finanţistul Bogdan Huţucă (PNL)?

27 Feb 2019 1375

Deputatul PNL Bogdan Huţucă, despre bugetul pentru 2019 „Nu există bani de investiţii, doar minciuni!“

22 Feb 2019 760

Proiectul „Tu decizi pentru Constanţa“ a fost înregistrat la secretariatul Consiliului Local Municipal

18 Feb 2019 884

Liberalii cer modificarea Regulamentului privind parcările publice din municipiul Constanța! (document)

13 Feb 2019 905

Proiectul „Tu decizi pentru Constanţa!“, iniţiat de PNL şi USR, a intrat în linie dreaptă

13 Feb 2019 994